(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

BAYRAMI TAKAN KİM!

Zonguldak’ın Ereğli İlçesindeki Ramazan Bayramı Kutlamaları sırasında kısa süreli atışma ve polemik yaşandı.

İlçe Kaymakamlığınca Ereğli Öğretmenevi salonunda gerçekleştirilen programda; Ereğli Kaymakamı Mehmet Yapıcı, AK Parti Zonguldak Milletvekili Saffet Bozkurt, CHP Zonguldak Milletvekili Eylem Ertuğ Ertuğrul, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Niyazi Uğur, Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, İlçe Jandarma Bölük Komutanı Ali Akça, İlçe Emniyet Müdürü Hasan Ünlü, Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları Genel Müdürü Niyazi Aşkın Peker’den oluşan protokol, katılımcılarla bayramlaştı.

Karadeniz Ereğli Piri Reis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Öğrencilerinin davetlilere kolonya ve bayram şekeri ikramında bulunduğu programda, protokol konuşmaları gerçekleştirildi.

POSBIYIK: EREĞLİ’NİN ÇOK EKSİKLERİ VAR

Programın protokol konuşmalarında ilk söz verilen Ereğli Belediye Başkanı Posbıyık, Ramazan ayı boyunca belediye olarak yaptıkları çalışmaları özetlerken, Mahalli İdareler Genel Seçimlerinin de iyi bir ortamda tamamlandığından bahsetti.

Kendisinin parti ayrımı yapmadan görev yaptığına vurgu yapan Posbıyık, şöyle dedi:

“Ereğli halkını seven, halkına değer veren, kenarda bucakta kalmış garibanların çektiği sıkıntılara ortak olmak isteyen bütün siyasi parti paydaşlarının el ele verip, samimiyetle, birbirlerine saygısızlık yapmadan, azınlığı çoğunluğu hiç fark etmez; bu güzel memleketi, Türkiye’nin cenneti Karadeniz Ereğli’yi olduğu yerden daha yukarıya çıkarmamız gerektiğine inanıyorum. Yıllardan beri bu savaşı vermeye çalışıyorum ama Ereğli çok istediğimiz noktaya maalesef gelmedi. Dolayısıyla, bunun böyle olması için iyi başlangıçlar yaptık. Gerek Saffet Bey, gerekse Eylem Bey ile Kaymakamımız falan.., bu seçimlerde hiç bir birlerimize laf atmadan, çemkirmeden, Ereğli halkını düşünerek yapacaklarımızı, edeceklerimizi anlattık. Bunun, böyle devam etmesi için şahsen elimden gelen gayreti göstereceğim.

ÖNCÜLÜK YAPMAYA ÇALIŞACAĞIM

Hangi partiden olursa olsun nezaketi, saygıyı, hürmeti bırakmadan Ereğli’de birlik ve beraberlik temasının işlenmesi için öncülük yapmaya çalışacağım. İnanıyorum milletvekillerimiz de bizlere bu konuda yardım edeceklerdir. Çünkü Ereğli halkının buna ihtiyacı var. Ereğli halkı hakikatten sıkıntılı olması gereken yerde değil, Zonguldak’ın en büyük ilçesi Ereğli ama hem yerelde hem de genelde çok eksiklerimiz var. Onun için zamanımızı nezaketsizliğe, kavgaya, sataşmaya değil, Ereğli halkını seviyor isek_ ben yaşça büyük olduğum için bunları söyleme hakkını kendimde görüyorum- hep beraber el ele verip siyaseti katmadan Ereğli’ye yeni değerler kazandıracağımıza bugünkü kadronun buna müsait olduğuna yapıcı bir kafa yapıları olduğunu net bir şekilde görüyorum. Ve Ereğli’de yeni bir çığır açılması noktasında herkesi birliğe ve beraberliğe çağırıyorum. Allah İnşallah niyetlerimiz bu bayramın birinci gününde dualarımızla birlikte kabul olur. Ve Ereğli’yi iyi bir noktaya getirip, arkamızda iyi eserler bırakmak uretiyle halkın duasını almayı yüce Allah bize nasip eder.”

ERTUĞRUL: ELİMİZDEN GELENİN FAZLASINI YAPMAK ZORUNDAYIZ

CHP Zonguldak Milletvekili Ertuğrul da, Posbıyık’ın sözlerini teyit ettiği konuşmasını, şöyle sürdürdü:

“Başkanımızın dediği gibi bir seçim süreci geçirdik. Bundan sonraki süreçte Ereğli adına hep birlik beraberlik içerisinde şehrimizin iyiliği için uğraşmak ve mücadele etmek zorundayız. Bu görevde olan kadro olarak da bunun bilincindeyiz, bundan emin olun. Elimizden geldiğinden daha fazlasını yapmak zorundayız. Bunun için de mücadele edeceğiz.
Milletimiz tarihi boyunca birlik ve beraberlik içinde her türlü güçlü aşmayı bilmiştir. İhtiyacımız olan iki şey var; birlik beraberlik ve çok çalışmak, bunların bilincindeyiz, bu yönde hareket etmek zorundayız. Tüm kadrolar adına söylüyorum ki; bunu da yapacağımıza ben inanıyorum ve eminim.
Ramazan ayını geride bıraktık. Tuttuğumuz oruçların yaptığımız duaların kabul olmasını diliyorum. Önümüzdeki bayramlara hep beraber sağlık, mutluluk, huzur ve bereket içerisinde varmayı diliyorum.”

BOZKURT: SÖYLEMDEN ZİYADE EYLEME İNANAN İNSANIM!

AK Parti Zonguldak Milletvekili Bozkurt ise organizasyon için Kaymakam Yapıcı’ya teşekkür ederken, Posbıyık’ın sözlerine atıfta bulunduğu konuşmasında şunları kaydetti:

“İnşallah Ereğli bundan sonra buradaki tabloda olduğu gibi birlik, beraberlik içerisinde hareket eder. Söylemden ziyade eyleme inanan bir insanım. Bu zamana kadar birçok şey söylemde kaldı, kavgalar edildi. Bugünü başlangıç kabul ediyoruz. İnşallah bundan sonra böyle devam edersiniz Sayın Başkanım. Birlik ve beraberlik içerisinde devam ederiz. Gerçekten Ereğli’nin bu birlik ve beraberliğe ihtiyacı var. Ben buna inanıyorum.

İNADINA İNADINA YATIRIM!

Göreve geldiğimiz andan itibaren talep nereden gelirse gelsin, taleplerin yerine gelmesi noktasında her türlü mücadeleyi, özveriyi ortaya koyduk. Bunun örneklerini de Ereğlimize gösterdik. 9-10 ayda Ereğlimize devlet yatırımları anlamında, Ereğli’de devlet yatırımları olmadığı’ söylemlerinde bulunanlara, ‘inadına inadına’ Ereğli’ye Devlet yatırımı getirdik. İnşallah bundan sonra da bu devlet yatırımları hızlı şekilde Ereğli’ye gelmeye devam edecek. Yerel anlamda Belediyenin bizden bir talebi olursa da, dün olduğu gibi bugün ve yarında inşallah başımızı taşın altına koymaya hazırız. Bundan kimseni şüphesi olmasın. Ereğli bizim önceliğimizdir. Ereğli’ye hak ettiği değerin verilmesi noktasında Ankara’da elimden gelen tüm mücadeleyi verdiğim, vereceğim. Bunun da sözünü veriyorum. Hepinize iyi bayramlar diliyorum.

POSBIYIK OTURDUĞU YERDEN!

Milletvekili Bozkurt, “söylemden ziyade Eyleme inanan insanım” söyleminin devamında, gülerek “Eylem Bey’e değil!” demesine Milletvekili Ertuğrul “Bana da inan vekilim” yanıtını verdi. Bunun üzerine Bozkurt’da, “Size de inanıyorum sağ olun” diye konuştu.

Bozkurt’un, kast ettiği “bir yandan sevgi barış, deniyor ama diğer yandan kavga ediliyor” türünden söylemlerine oturduğu yerden cevap veren Posbıyık ise “sen daha kavgayı görmemişsin” diyerekçıkıştı.

KAYMAKAM TOPARLARCASINA KONUŞTU

Son protokol konuşmasını gerçekleştiren Kaymakam Yapıcı, Ramazan Ayını tamamlayarak Bayrama ulaşmanın sevincinin yaşandığını vurguladığı konuşmasında yu ifadelere yer verdi:

“Ramazan Bayramı’nı hep birlikte karşılamanın mutluluğu içerisindeyiz. Bu vesile ile dargınlık ve kırgınlıkları unutmalı, dayanışma ve yardımlaşmayı artırmalı, hoşgörü ve kardeşlik duygularını güçlendiren bayramları anlam ve önemine uygun biçimde kutlamalıyız. Bayramların getirdiği barış ve huzur ortamının değerini iyi bilmeliyiz. Özellikle bayram günlerinin kazandırdığı alışkanlıkla tüm hayatımızda iyi ve güzele yönelmeli, insanlara hoşgörü ile yaklaşmalıyız. Umudumuzu canlı tutmalı, sorunlarımızı birlik içinde aşabileceğimize olan inancımızı korumalıyız. Bayram sevincini gönlümüzün derinliklerine kadar hissetmeli ve o sevinci önce ailemize, yakın çevremize hatta bütün insanlığa yaymalıyız. Türk Milleti olarak; Atatürk’ün bize bıraktığı bu ülkede hem kendi coğrafyamızdaki soydaşlarımızla, hem de farklı coğrafyalardan ve kültürlerden milyonlarca Müslüman ile birlikte bu kutlu günde aynı sevinç etrafında halkalanmalı, hangi inançtan olursa olsun sevgi ve şevkat bekleyenlere umut olmalıyız. Bu duygularla başta Aziz Şehitlerimizin aileleri ve kahraman gazilerimiz olmak üzere vatandaşlarımızın Ramazan Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”

Davetlilere yiyecek ve içecek ikramlarında bulunulan programın ardından protokol üyeleri bazı kurum ve kuruluş ziyaretlerinde bulundular.




Bu sayfayı yazdır

10.04.2024 14:02:36

Bu haber 1191 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 7 kişi online
Toplam ziyaret : 76.436.590

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
956 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
1113 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
2122 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri