(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

TARİHİ DEĞİŞTİREN GÜN...

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla mesajlar yayınlandı.

Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu mesajında, 18 Mart’ın Milli mücadele tarihimizin önemli bir dönüm noktası, milletimizin azim ve kararlılığını dünyaya gösterdiği eşsiz bir destan ve olağanüstü bir zafer öyküsü olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

“Bugün, Türkiye Yüzyılında, Çanakkale ruhu milletimizin her bir ferdi için bir rehberdir. Bu ruh, birlik duygusuyla dolu olan milletimizin vatan sevgisi ve bağımsızlık tutkusunu yansıtmaktadır.

Bu duygu ve düşüncelerle, Çanakkale Zaferi’nin 109. yıl dönümünü kutluyor, başta cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, vatanını canından aziz bilen, ebediyete irtihal eden tüm şehitlerimiz ile vatanımızın bağımsızlığı için mücadele eden ve yaralarını bu uğurda alan kahraman gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.”

KAYMAKAM YAPICI’NIN MESAJI

Karadeniz Ereğli Kaymakamı Mehmet Yapıcı, Tarih boyunca birlik ve beraberliği ile birçok zorluğun üstesinden gelen, tarihe yön veren parlak zaferlere imza atan Türk Milletinin, hiçbir zaman esaret altında yaşamayı kabul etmediğini hatırlattığı açıklamasında, “canından aziz bildiği kutsal vatan topraklarını bugün de canı ve kanı pahasına korumasını bilmiş, geçmişinden aldığı güçle, 109 yıl önce bugün, dünya tarihinden silinmeyecek bir büyük destan yazmıştır. Bugün bizlere düşen görev; şehitlerimizin kanlarıyla sulanan ve emanet edilen bu kutsal vatan topraklarının korunması ve bayrağımızın dalgalanması için birlik, beraberlik ve bütünlük içinde verilen mücadeleyi millet olarak idrak etmek, gelecek nesillere bu bilinci aktarmak ve bu kutsal toprakları bizden sonraki nesillere daha güvenli bir şekilde devretmektir” İfadelerine yer verdi.

POSBIYIK’IN MESAJI

Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün “Ben size taarruzu emretmiyorum, ölmeyi emrediyorum” sözünü hatırlattığı mesajında şu görüşlere yer verdi:

“109 yıl önce bugün "Çanakkale Geçilmez" dedirten kahramanlarımız, kendi topraklarımıza ve hürriyetimize sahip çıkma kararlılığımızı ortaya koymuş, tüm dünyaya bu milletin var oluş iradesinin yıkılamayacağını kanıtlamıştır. Bu yüzden imkânsızlıklar içinde çok büyük fedakârlıklar ile kazanılan Çanakkale Zaferi, sadece geçmişimizin bir aziz hatırası olarak değil, gelecek nesillere en güçlü ilham kaynaklarından biri olmaya devam edecektir. Milleti millet yapan şeylerden biri de ortak tarih bilincidir. Bugün, bizlere düşen en büyük görev, Atalarımızın bizlere bıraktığı mirasa sahip çıkarak, Çanakkale ruhunu, heyecanını ve kararlığını her zaman yaşatmaktır.”

REKTÖR ÖZÖLÇER'İN MESAJI

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer’in mesajında ise şu görüşler yansıtıldı:

“Çanakkale Zaferi, Necip Türk milletinin vatan ve millet sevgisiyle tutuşan yüreğinin gücüyle birlik ve beraberlik ülküsünde yazdığı kahramanlığın adıdır. Bu kahramanlık destanı, Türk milletinin sarsılmaz gücü ile Anadolu’nun her bucağından yaşlı, genç, kadın, çocuk birleşerek düşmanın hayasızca akınlarına karşı aziz yurdunu müdafaa etmesiyle yazılmıştır. İstiklaline ve istikbaline aşık olan yüce milletimiz, dünyanın en güçlü donanmalarının pervasız saldırılarına geçit vermeyip; Zonguldak’tan, Trabzon’dan, Diyarbakır’dan, Rumeli’nden, Halep’ten, Filistin’den ve daha birçok gönül verdiğimiz coğrafyadan yiğitlerle beraber bu kutlu zaferi kazanmıştır.”

GMİS BAŞKANI YEŞİL’İN MESAJI

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Hakan Yeşil, 18 Mart 1915’de, Türk Askeri ve Komutanlarının büyük fedakârlıklarıyla kazanılan Çanakkale Zaferi’nin, Birinci Dünya Savaşı’nın en kritik aşamalarından biri olarak askeri ve siyasi alandaki başarılarıyla Türk Ulusu’nun yazgısını ve tarihin akışını değiştirmiş büyük bir zafer olduğunu savunduğu açıklamasında, şöyle dedi:

“Türk Askeri, dünyanın en gelişmiş silahlarına ve büyük ordulara sahip müttefiklere karşı kararlılıkla ve fedakârca savaşırken, Çanakkale Zaferi’yle dünya yeni bir liderin, Mustafa Kemal’in doğuşuna tanıklık etmiştir. Çanakkale Savaşları’nın büyük kahramanı Anafartalar Grup Komutanı Mustafa Kemal’in başarısı, ileride başlayacak Ulusal Kurtuluş Savaşımızın kaynağı olmuştur.

İBRAHİM SEZER’İN MESAJI

Karadeniz Ereğli Belediye Başkan Adayı İbrahim Sezer, Türk Milletinin İstiklal ve hürriyeti ile manevi değerlerine yürükten bağlı olduğuna vurgu yaptığı mesajında, "Çanakkale'de tüm imkansızlıklara rağmen verilen bu mücadele, ülkemizi günümüzde daha müreffeh yarınlara ulaştırma çabalarımızın da en değerli rehberidir. Bu duygu ve düşüncelerle Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, tüm silah arkadaşlarını ve aziz şehitlerimizi bir kez daha rahmet, minnet ve hayırla anıyor, yakınlarını topraklarımıza emanet eden tüm dostlarımıza da en içten sevgi ve saygılarımı sunuyorum” dedi.

MEHMET GÖKTEKİN’İN MESAJI

Cumhuriyet Halk Partisi Gülüç belediye başkanı Mehmet Göktekin de, Çanakkali zaferi ve şehitleri Anma Günü dolayısıyla yayınladığı mesajında şunları kaydetti:

“Çanakkale Savaşları ve Zaferi, Türk topraklarının korunmasında, bütünlüğünün sağlanması ile Bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasına kadar önemli bir süreçtir. Bu zaferi elde eden atalarımızın torunu olarak bugün aynı onuru yaşarken, her Türk Vatandaşı gibi varlığımızın sebebi vatan topraklarımızın sonsuza dek korunmasını, ay-yıldızlı bayrağımızın dalgalanmasını sürdüren neferlerden biri olmanın gurunu yaşıyorum. Bu duygularla; 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 109. Yılını kutluyor; varlığını aziz şehitlerimize ve kahraman gazilerimize borçlu olduğumuzu unutmayacağımız bu vatanı bize emanet eden, başta Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere şehitlerimizi, ebediyete irtihal eden kahraman gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyorum.”

AK Parti Gülüç Belediye Başkan Adayı Kerim Sönmez de, kısa mesajında, "Çanakkale Zaferi'nin 109. yıl dönümünde, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum" ifadelerine yer verdi.

GELECEK OLAN ÇANAKKALE MESAJLARI HABERE EKLENECEKTİR.




Bu sayfayı yazdır

18.03.2024 09:34:09

Bu haber 133 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 33 kişi online
Toplam ziyaret : 76.157.012

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
379 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
582 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1698 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri