(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

30 GÜN SÜRECEK

Zonguldak’ın Ereğli İlçe Belediyesince, Ramazan Ayı İftar proframlarına başlandığı bildirildi.

Belediye basın bürosundan yapılan yazılı açıklamaya göre, Belediye tarafından hazırlanan iftar sofralarının ilki Uzunkum Caddesindeki Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları Ofis Binası yakınındaki alanda yapıldı.

Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, 30 gün süresince verilecek iftarların herkese açık olduğunu ve davet ettiğini belirterek, şunları kaydetti:

“Tüm İslam aleminin mübarek ramazan ayı hayırlı olsun. Tuttuğunuz oruçlar kabul olsun, hocalarımızın ağzına sağlık. Geleneksel olarak 25 seneden bu yana iftar veriyoruz. Burada bin 500 kişiye iftar verirken aynı zamanda tespit ettiğimiz muhtaç, ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza evlerinde sefer taslarıyla zabıtamız vasıtasıyla sıcak yemek gönderiyoruz. Yine ihtiyaç sahiplerine gıda kolisi dağıtıyoruz. Allah’ımıza şükürler olsun ki bölgesinde en fazla sosyal yardımı yapan belediyeyiz.”

POSBIYIK’TAN ‘KARDEŞLİK’ VURGUSU

Posbıyık, Başkanlık görevinde olduğu süreçlerde; Koronavirüs (Covid-19) salgını sırasında, vatandaşlarla el ele vererek maske imalatı yaptıklarını, dezenfekte üreterek evlere dağıttıklarını hatırlatarak, “Yine Ereğli halkı mahallelerden, köylerden mont, battaniye, bot, iç çamaşırı aklınıza gelen her ihtiyaç malzemesini bize getirerek 18 tırla deprem bölgesine ulaştırdık. Ereğli halkının yaptığı bu yardımseverliği unutmamız mümkün değil. Allah sizlerden razı olsun, şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu.

ATATÜRK'ÜN ÇİZDİĞİ YOLDA...

Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, ülke olarak birlik ve beraberlik içinde olunmasına vurgu yaptığı konuşmasını, “Mustafa Kemal Atatürk’ün çizdiği yolda laik Cumhuriyet’te, sosyal hukuk devletinde hep beraber el ele yürümeye kararlıyız. Kardeşliğimizi hiç kimse bozamaz” ifadeleri ile sonlandırdı.

CHP İlçe Başkanı Ali Kocamanoğlu, Posbıyık’ın eşi Neriman Posbıyık, oğlu Tuğberk Posbıyık, Belediye Başkan Yardımcıları, daire müdürleri, Belediye Meclis Üyeleri ve adaylarının da katıldığı programda, okunan Kur’an ve edilen duaların ardından oruçlar açıldı.




Bu sayfayı yazdır

12.03.2024 08:58:12

Bu haber 245 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 9 kişi online
Toplam ziyaret : 76.209.137

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
520 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
716 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
2029 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri