(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

LAKABI KAYMAKAM VERMİŞ!

Zonguldak’ın Ereğli İlçesi Özel İdare Müdürü Cevdet Yiğit, 43 yıl 5 aylık mesleki yaşamını noktalandırdı.

Ereğli Kaymakamı Mehmet Yapıcı, emekliye ayrılan Yiğit onuruna İlçedeki Öğretmeni’nde verilen veda yemeğindeki konuşmasında, kendisine “Nam-ı Diğer Güzel Adam” lakabını taktığını söyledi.

Kaymakam Yapıcı, Güzel Adam” lakabının tuttuğunu ve Hükümet Konağında görevli herkesin de Yiğit’e, lakabı ile hitap ettiğini anlatarak, şunları kaydetti:

“Güzel Adam’ın özellikleri anlatmakla bitmez. Hiç abartmıyorum; Cevdet Bey, Ereğli’mizdeki Devlet memurlarımızın, amirlerimizin en güzel evlatlarından birisi. Ereğlimiz afetler , kaoslar gibi zor günler yaşadı. Bu zor günlerimizde, Güzel Adamı gördüğüm zaman ferahlardım. Her liderin, müdürün, amirin, içeriye girdiği zaman ferahladığı bir devlet memuru vardır. Cevdet Bey de bunlardan biriydi. Birçok evladım içeriye (makama) girdiği zaman ferahlarım ama Cevdet en başta gelendir.

HİÇ BİR YAZISINI OKUMADAN İMZALADIM!

Cevdet Bey’in imzaya getirdiği; yaptığı yüzlerce ihaleler dahil yazıların hiç birini okumadan imzaladım. Cevdet Bey ‘Ketum’ bir adamdır. Devlet ile ilgili ondan hiçbir şey duyamazsınız. Naiftir, saftır, temizdir. Kimse ile yarışmaz, kimseyi kıskanmaz, dedikodu yapmaz, kimsenin arkasından konuşmaz. Düzdür, ahlaklıdır. Utangaçtır, her övdüğümde adeta yerin dibine geçerdi. Müdürümüzün özellikleri saymakla bitmez. Onu gerçekten çok seviyorum. Hükümet konağımızdaki herkes de onu çok sever.

GÖNLÜMÜZDEKİ YERİ DOLMAYACAK

Biliyorum, yerine gençler gelip dolduracaktır ama gönlümüzdeki yeri belki hiç dolmayacaktır. Onun kalbimde apayrı bir yeri var. Biliyorum hep yanımızda olacaktır. Ama aramızdan ayrılıyor olması içimi burkuyor. Allah yolunu açık etsin. Hakkımız ona helaldir, o da hakkını helal etsin. Her zaman yanımızda, başımız üzerinde yeri var.

“ACİL SERVİS GİBİYDİ”

İl Özel İdare Genel Sekreteri İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ahmet Güral Karayılmaz da Emekli Müdür Yiğit’ten çok şey öğrendiklerini hatırlatarak, “kurumumuza çok şey kattı. Bizim arkadaşlarımızın, genç neslin, başı sıkıştığında aradığı ‘Acil Servis gibi bir Cevdet Ağabeyimiz vardı. Bundan sonra da Özel İdare’nin içerisinde her zaman bir yeri olacaktır. Emeklerinden dolayı, arkadaşlarım adına sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

YİĞİT DUYGULANDI!

Kaymakam Yapıcı’nın “Üstün Başarı Belgesi, hediye paketi, Genel Sekreter Karayılmaz, Karadeniz Ereğli Muhtarlar Derneği Başkanı Şükrü Kılıç ve aynı zamanda Kaymakamlık sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Türk hava Kurumu Şube Başkanı Abdullah Hasçelik’in de çeşitli hediyeler takdim ettiği Emekli İlçe Özel İdare Müdürü Cevdet Yılmaz’ın duygulandığı görüldü.

Yiğit de konuşmasında, Özel İdare’nin ilçeye önemli hizmetleri olduğunu anlatarak, “Sayın Kaymakamımızın övgü dolu sözler için çok teşekkür ediyorum, hiçbir zaman unutmayacağım. Dönemimde, özellikle KÖYDES Projeleri kapsamında ilçemizin köylerine önemli hizmetler yapıldı. Sözlerimi bitirirken, önümüzdeki mahalli idareler seçimlerinde, köy ve mahalle muhtarlarımızdan ve İl Genel Meclis üyelerimizden seçimlere girecek olanlara başarılar diliyorum. Veda yemeğime katılan herkese çok teşekkür ediyorum” ifadelerinde bulundu.

İlçe müftüsü Sabri Kütükçü’nün duası ile sonlanan veda yemeğe Cumhuriyet Başsavcısı Akın Çetin, İlçe Emniyet Müdürü Hasan Ünlü, Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Erdal Uyar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Harun Akgül, İlçe Nüfus Müdürü Melikhan Babalık, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Adem Çelik, Özel İdaresi şube yöneticileri, il genel meclis üyeleri, ilçeye bağlı köy ve mahalle muhtarları, Kaymakamlık Daire Müdürleri, İlçedeki Karadeniz Ereğli Dijital Medya ve Gazeteciler Derneği Başkan Yardımcısı Fikri Kapan katıldı.




Bu sayfayı yazdır

15.02.2024 17:42:46

Bu haber 2847 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 6 kişi online
Toplam ziyaret : 76.433.676

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
955 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
1111 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
2121 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri