(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

OKULLARIN ONARIM DURUMU...

(Haber: Orhan Akyüz) - Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürü Züleyha Aldoğan, il genelinde 258 okulun onarıldığını, 217 okulun da onarım çalışmalarının hemen başlatılacağını bildirdi.

Müdür Aldoğan, yazılı basın açıklamasında, şunları kaydetti:

‘’Zonguldak il genelinde planlanan eğitim yatırımları hız kesmeden devam ediyor. Yatırım planlamasındaki 35 yeni okul-kurum inşası, onarım kapsamına alınan 217 okul binası, deprem güçlendirmesi kapsamındaki 10 okulda çalışmalar hızla devam ediyor. Planlanan eğitim yatırımları bir bir hayata geçirilmeye başlandı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yatırım programlarına alınan yeni okul, onarım ve güçlendirme çalışmaları için gerekli ödenekler Bakanlık tarafından sağlandı ve Zonguldak en çok eğitim yatırımı yapılan illerin içerisindedir.

‘35 YENİ OKUL İNŞAATININ BAZILARI DEVAM EDİYOR’

İlimizde öğrencilerimize sunulan eğitim kalitesi her geçen gün artarken Milli Eğitim Bakanlığımızın dev eğitim yatırımları ilimize gelmeye devam ediyor. 35 yeni okul-kurum yatırımından bazılarının inşaatı başladı devam ediyor. Zonguldak merkez 24 derslikli Fatih Halk Eğitimi Merkezi inşaatı, Prof Dr. Şaban Teoman Duralı Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM) inşaatı, Zonguldak Rehberlik ve Araştırma Merkezi inşaatı, Mithatpaşa İlkokulu inşaatı, Bahçelievler İlkokulu inşaatı, Ereğli 30 derslikli Özel Eğitim Kampüsü inşaatı, Kilimli İsmet İnönü ilkokulu inşaatı devam ediyor. İhalesi yapılan yer teslimi yapılan okullarımız, zemin etüdü yapılan, projeleri tamamlanan ihale aşamasına gelen okullarımız var.

‘10 OKULUMUZDAN İHALELERİ TAMAMLANAN 5’İNİN DEPREM GÜÇLENDİRİLMESİ ÇALIŞMALARINA BAŞLANDI’

Deprem güçlendirmesi kapsamındaki 10 olumumuzdan Ereğli Anadolu Lisesi, Zonguldak Anadolu İmam Hatip Lisesi, Kilimli Işıkveren Ortaokulu, Kilimli Madenciler İlkokulu, Devrek  Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olmak üzere 5 okulumuzun ihalesi tamamlanarak güçlendirme çalışmaları başladı. İzmirlioğlu İlkokulu, İsmet İnönü İlkokulu-Ortaokulu, Ormanlı İlkokulu, Ereğli Lisesi, Ereğli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin güçlendirme  projeleri hazırlanarak ihale aşamasına getirilmiş olup önümüzdeki günlerde ihale edilecektir.

‘258 OKULUMUZ ONARILDI, YAZ TATİLİNDE 217 OKULUMUZUN DA ONARIMLARINA BAŞLANACAK’

Geçtiğimiz eğitim öğretim sezonunda olduğu gibi haziran ayında okullarımız tatile girdiğinde yer teslimi yapılarak 217 okulumuzda onarım çalışmaları hemen başlatılacak. Geçen sezonda 258 okulumuzun büyük-küçük onarımını yaparak okullar açıldığında öğrencilerimizin hizmetine sunmuştuk. Yaz tatilindeki süreyi okullarımız için verimli değerlendireceğiz, 217 okulumuz yenilenen yüzüyle eylül de öğrencilerimizi karşılayacak.

Yık-yap kapsamına alınan Yayla Ortaokulu’nun 24 derslikli yeni projesi ve 8 derslikli bağımsız Yayla Anaokulunun içerisinde yer alacağı Yayla Eğitim Kampüsümüzü, Yayla bölgesinde okul öncesi ve ortaokul seviyesinde çağ nüfusumuza göre ihtiyacını karşılayacak şekilde doğa ile iç içe huzurlu güvenli sanat ve spor alanları tüm eklenti ve donatıları ile birlikte inşa ediyoruz.

‘ÖĞRENCİLERİMİZ İKİLİ EĞİTİMDEN KURTULACAK’

Öğrencilerimiz ikili eğitimden kurtulacak, bekledikleri ve hakkettikleri eğitim yuvasına kavuşmuş olacaklar.

Gelenekten geleceğe bir köprü olacak, şehrimizin ve bölgemizin sosyal, kültürel dokusuna hizmet edecek Zonguldak Olgunlaşma Enstitüsü, tarihi dokusu olan binasında özel tasarım restorasyonla şehrimizin geçmişini, tarihini kültürünü yeniden canlandıracak. Onarım ve güçlendirme projesi tamamlanarak ihale aşamasına gelen Zonguldak Olgunlaşma Enstitüsü, geçmişle gelecek arasında şehrimizin önemli bir kültür varlığımız olarak hizmete başlayacak.

Geleceğimiz, yarınlarımız olan öğrencilerimiz bu eğitim yatırımlarıyla depreme dayanıklı, modern, engelli erişimine uygun, güvenli konforlu tüm eklenti ve donatıları ile birlikte yeni okullarına kavuşacaklar.

Türkiye’nin ilk Petrol ve Doğalgaz Tematik Lisesi İlimizde açılacak. 16 derslikli, 100 kız ve 100 erkek öğrenci kapasiteli pansiyon binası, 4 bölümlü atölye binası ve kapalı spor salonu ve sosyal donatı alanları ile birlikte yapılacak. Geçtiğimiz ay Bakanlığımız ve Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı arasında imzalanan protokolle yapım çalışmaları başladı, bölgemize hayırlı olsun.

İlimizin ve ülkemizin tarımsal üretimine katkı sunacak, alandaki nitelikli insan kaynağının yetişmesine hizmet edecek ilimizin ikinci Tarım Lisesini Ereğli Ormanlı beldemizde açıyoruz.

İlimiz merkezi ile Ereğli ilçemiz bünyesinde bulunan BİLSEM haricinde Devrek, Alaplı ve Çaycuma İlçelerimize 3 yeni BİLSEM açılarak, ilimiz bünyesinde açılan toplam BİLSEM sayısı 5’e çıkarıldı.

İlimiz merkezi, Ereğli ve Çaycuma ilçelerimizdeki e-sınav merkezlerine ek olarak, Kozlu, Kilimli, Devrek ve Alaplı ilçelerimizde 4 yeni e-sınav merkezi açılarak, ilimiz bünyesindeki e-sınav merkezi sayısı 7’ye çıkarılmıştır. Vatandaşlarımız kendi ikamet ettikleri ilçelerinde sınavlara katılarak ilçe dışına giderken yaşadıkları mağduriyetleri ortadan kalkacak.

‘MİLLİ EĞİTİM BAKANIMIZ SAYIN PROF. DR. MAHMUT ÖZER’E, ŞÜKRANLARIMIZI SUNUYORUZ’

İlimize dev eğitim yatırımlarını kazandıran, eğitim yatırımları ve eğitim-öğretimin tüm süreçlerinde her zaman yanımızda olan, desteğini esirgemeyen Milli Eğitim Bakanımız Prof. Dr. Sayın Mahmut Özer’e eğitim ailemiz, öğrencilerimiz, velilerimiz adına şükranlarımızı sunuyoruz.

Çocuklarımızın çağın gerektirdiği donanımlara uygun şartlarda eğitim görmeleri için büyük eğitim yatırımlarımız artarak devam edecek. Zonguldak’ımıza hayırlı olsun.

Türkiye Yüzyılı, eğitimin yüzyılı olacak…Tüm çabalarımız, evlatlarımızın geleceği için…’’




Bu sayfayı yazdır

29.05.2023 10:38:19

Bu haber 594 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)






Şu anda 50 kişi online
Toplam ziyaret : 75.743.109

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
SEÇİMİ KİM KAZANIR?


Devamını oku »

21.03.2024 16:52:50 tarihinde yazıldı
400 kez okundu



SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
182 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

ÇABALARINI GÖRÜYORUM


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1304 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri