(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

OKUYUCUYLA BULUŞMAYA HAZIR

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesinde (ZBEÜ) akademisyen Öğretim Ülesi Dr. Erdem Dirimeşe’nin editörlüğünü üstlendiği “Ve Zonguldak Bir Maden Şehrinden Ötesi” adlı kitabın basımının tamamlandığı bildirildi.

ZBEÜ Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünün yazılı açıklamasında, Dirimeşe’nin yanı sıra 8 yazarın özgün araştırmalarıyla katkı sunduğu kitabın okuyucuya sunulmaya hazır hale geldiği belirtildi.

Zonguldak’ın Tarihsel ve Sosyolojik Bağlamda araştırılması sonucu ortaya çıkan “Ve Zonguldak Bir Maden Şehrinden Ötesi” adlı kitabın, okuyucuya Zonguldak ile ilgili sosyolojik analizler sunduğu anlatılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Beş bölümden oluşan kitapta okuyucuyu Rektörümüz Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer’in kaleme aldığı yazı karşılıyor. Üniversitemiz Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yücel Namal ve Sosyoloji Bölümü lisans mezunlarımızdan Cemre Nur Doğan ve Çağla Gül Güner, Doç. Dr. Yücel Namal ve Üniversitemiz Sosyoloji Bölümü lisans mezunu öğrencilerimizden Cansel Akıncı, Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Öğretim Üyesi Erdem Dirimeşe ve sosyoloji bölümü mezunlarımızdan Nurbanu Derman Ceylan, Dr. Öğretim Üyesi Erdem Dirimeşe ve Ondokuz Mayıs Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Sosyoloji Anabilim Dalı Yüksek Lisans Öğrencisi Gülnur Meşeoğlu konularına ilişkin sunumları bulunuyor. Zonguldak’ı tarihten ekonomiye, siyasetten sosyal yaşama kadar geniş bir yelpazede derinlemesine irdeleyen ve Üniversitemiz yayınlarından çıkan eser, kitapseverlerle buluşmayı bekliyor.”

KARES YAYINDA

Diğer yandan, ZBEÜ akademik dergilerine Karaelmas Sosyal Bilimler Dergisi de (KARES) yer aldı.

Güz ve bahar olmak üzere yılda 2 kez yayınlanacak olan uluslararası hakemli dergi KARES’in, Türkçe, İngilizce ve Türk dillerinde hem basılı hem de elektronik olarak okuyucuyla buluşması bekleniyor. Gönderilen makalelerin kör hakemlik yöntemiyle değerlendirildiği dergide, söz konusu bilimsel çalışmalar 2 hakem tarafından incelenirken, yazarlara en fazla 2 ay içinde dönüş yapılması planlanıyor.

Sosyal ve beşeri alanlarda yazılmış makale kabul sürecinde sona gelinen dergi, 1 ay içinde makale kabulüne başlayacak.




Bu sayfayı yazdır

2.03.2023 14:04:10

Bu haber 364 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)






Şu anda 9 kişi online
Toplam ziyaret : 75.755.321

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
SEÇİMİ KİM KAZANIR?


Devamını oku »

21.03.2024 16:52:50 tarihinde yazıldı
422 kez okundu



SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
185 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

ÇABALARINI GÖRÜYORUM


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1308 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri