(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

ATA'YA YÜRÜDÜLER...

(Haber: Sibel Kapan)-Zonguldak’ın Karadeniz Ereğli İlçesinde, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Örgütü parti binasından sloganlar atarak Atatürk Anıtı’na yürüdü.

Mahkemenin verdiği “Mutlak Butlan” kararı sonrası CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in Genel Başkanlıktan alınması, yerin eise eski genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Kayyum” olarak atanmasına tepki amacıyla ellerinde Türk Bayrakları ile gerçekleştirilen yürüyüşte, “Kurtuluş Yok Tek Başına Ya Hep Beraber Ya Hiçbirimiz” sloganı atıldı.

CHP İlçe Başkanı Zerrin Yılmaz Erdoğan, Atatürk Anıtı alanında Saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı’nın okunması ardından yaptığı konuşmada,

CHP’ye yönelik ‘hukuksuz butlan’ girişimini ve ardından gelişen antidemokratik süreçleri tanımadıklarını söyledi.

“Erdoğan, hukukun siyasi hesaplaşmaların aracı hâline getirildiğini, bunun da demokratik toplum düzenine ve milli iradeye doğrudan zarar verdiğini savunarak, şöyle dedi:

Yargının bağımsızlığına gölge düşüren, siyaseti hukuk dışı müdahalelerle dizayn etmeye çalışan her türlü girişimin karşısındayız. Demokratik bir ülkede siyasi partiler ancak halkın iradesiyle değerlendirilir; baskı, yönlendirme ve hukuksuz kararlarla değil. Cumhuriyet Halk Partisi’ne yönelik bu sürecin yalnızca bir partiye değil, Türkiye’de demokrasiye, hukuk devletine ve çoğulcu siyasal yaşama yönelik bir tehdit olduğu açıktır.
Adaletin üstünlüğünü, anayasal düzeni ve halkın seçme-seçilme hakkını savunmaya devam edeceğiz. Hukuksuzluğu normalleştiren hiçbir uygulamayı kabul etmiyor; demokrasiye, özgür siyasete ve toplumsal iradeye sahip çıkıyoruz. Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiçbirimiz.”

Eylem yürüyüşüne; aynı zamanda Belediye Başkan Vekili ve yardımcısı Çetin Yiğit, Belediye Başkan Yardımcısı Gökhan Günay, CHP Gülüç Belde Başkanı İhsan Demirkol ile partililer katıldı.

Polisin çevrede güvenlik tedbiri aldığı eylem, olaysız sona erdi.

 

 




Bu sayfayı yazdır

24.05.2026 18:56:17

Bu haber 288 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)



Şu anda 17 kişi online
Toplam ziyaret : 88.464.734

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi






Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
TEBRİKLER..!


Devamını oku »

21.04.2026 11:41:35 tarihinde yazıldı
5196 kez okundu

Orhan AKYÜZ { ORHAN AKYÜZ’ÜN YARUMUYLA... }
TTK''DAN SATIŞ!


Devamını oku »

14.04.2026 10:59:06 tarihinde yazıldı
6393 kez okundu


ACI AMA GERÇEK


Devamını oku »

3.03.2026 12:57:45 tarihinde yazıldı
14412 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

O BİR DEĞERDİ…


Özhanlar Mobilya


Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri