(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

KESİNTİSİZ ENERJİ İÇİN…

Başkent Elektrik Dağıtım AŞ’nin (Başkent EDAŞ), olumsuz hava koşullarında olası enerji arızalarının giderilmesine yönelik çalışmaların 7 gün 24 saat esasına göre sürdürüldüğü bildirildi.

Şirketten yapılan yazılı açıklamada, Batı Karadeniz’de etkisini artıran yoğun kar yağışı ve fırtına, günlük yaşamı ve ulaşımı yer yer olumsuz etkilediği belirtildi.

Zonguldak, Karabük, Kastamonu ve Bartın genelinde kesintisiz enerji çalışmalarına devam edildiği anlatılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Yıl boyunca yürütülen bakım çalışmaları ve şebeke yenileme yatırımlarıyla altyapısını kış koşullarına karşı güçlendiren Başkent EDAŞ, meteorolojik uyarıların ardından ekiplerini hızla sahaya yönlendirdi. Bölgede 994 saha çalışanı, 462 araç ve 14 drone ile arızalara anında müdahale ediliyor. Kar yağışının yoğun olduğu bölgelerde ekipler, merkez ve köylerdeki trafolara yeniden enerji verebilmek için 24 saat esasına göre çalışıyor. Dondurucu soğuklara rağmen metrelerce yükseklikteki direklerde bakım ve onarım yapan ekipler, hatlardaki arızaları kısa sürede gideriyor.

ZORLU ARAZİDE KOORDİNELİ ÇALIŞMA

Ormanlık ve yüksek rakımlı alanlarda kar kalınlığının yer yer 1,5 metreyi aşması sahaya erişimi zorlaştırırken; ağaç devrilmeleri, buz yükü ve iletken sarkmaları gibi arızalar yaşanıyor. Araçla ulaşılamayan noktalara yaya olarak ilerleyen ekipler, enerji arzının devamı için yoğun çaba harcıyor. Kritik bölgelerde drone destekli hat kontrolleriyle arızalar hızla tespit edilirken, vinç ve iş makineleri de hazır bekletiliyor.

Başkent EDAŞ, kar ve don kaynaklı arızaların giderilmesi sürecinde valilikler, belediyeler, emniyet ve sağlık kuruluşlarıyla koordinasyon içinde çalışıyor. Hastaneler, içme suyu tesisleri, iletişim altyapıları ve stratejik noktalar öncelikli olarak takip ediliyor. Şirket, vatandaşların can ve mal güvenliği açısından şebekede olağan dışı bir durumla karşılaşılması halinde 186 Çağrı Merkezi’ne bildirim yapılması çağrısında bulunuyor.

Enerjisa Dağıtım Şirketleri bünyesinde Ayedaş ve Toroslar EDAŞ ile birlikte elektrik dağıtım faaliyetlerini yürüten üç şirketten biri olan Başkent EDAŞ, Batı Karadeniz’in tüm ilçelerinde kış koşullarına rağmen enerji arzının güvenli ve kesintisiz sağlanması için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.”




Bu sayfayı yazdır

2.01.2026 14:28:44

Bu haber 902 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)



Şu anda 15 kişi online
Toplam ziyaret : 90.029.353

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi




(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

NE KONUŞTULAR DERSİNİZ?!.







Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
KDZ. EREĞLİ TSO SEÇİMLERİ / YENİ PARTİ’YE YENİ ADAY


Devamını oku »

29.09.2026 10:33:43 tarihinde yazıldı
3929 kez okundu

Yavuz SESLİ { EKONOMİDE SESLİ PİYASALAR }
ALTIN NEDEN BU KADAR HAREKETLİ?


Devamını oku »

24.08.2026 09:00:03 tarihinde yazıldı
7861 kez okundu

Orhan AKYÜZ { ORHAN AKYÜZ’ÜN YARUMUYLA... }
TTK’DA KÖMÜR KAYBI YARIM MİLYON TONU AŞTI!


Devamını oku »

17.08.2026 13:33:04 tarihinde yazıldı
8329 kez okundu

YUTMA GÜÇLÜĞÜ SORUNUNA ENDOSKOPİK ÇÖZÜM


Devamını oku »

17.09.2026 10:55:32 tarihinde yazıldı
4719 kez okundu



Özhanlar Mobilya


Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri