(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

VALİ’DEN; SİZE MİNNETTARIZ!

Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu, “Basın, 4 kuvvet olarak anılır demokrasilerde, demokratik sistemlerde 4. Kuvvet olarak anılır. Bu çok kıymetli, değerli, doğru ve gerçektir” dedi.

Vali Hacıbiktaşoğlu, “24 Temmuz Basın Bayramı” dolayısıyla Zonguldak ve ilçelerindeki basın mensuplarına Zonguldak Polis Evi’nde düzenlediği kahvaltı etkinliğinde yaptığı konuşmasına, Eskişehir’de yaşanan orman yangınlarında dün yaşamını yitiren 10 Şehidi anarak başladı.

Cumhuriyetin ve demokrasinin güçlü olmasında basının ve basın mensuplarının büyük etkisi olduğunu savunan Vali Hacıosmanoğlu, şunları söyledi:

“Basın, 4 kuvvet olarak anılır demokrasilerde, demokratik sistemlerde 4. Kuvvet olarak anılır. Bu çok kıymetli, değerli, doğru ve gerçektir. Bugün ülkede güzel şeyler olduysa, oluyorsa buna basının çok büyük etkisi vardır.  Bundan sonra da eksiklerimizi tamamlamak, daha iye olmak için yine aynı şekilde özgür basın, güçlü basının, insanlık adına, ülkesi adına yaşadığımız yer küre adına, iyilik adına değerli olan basın mensuplarının çok büyük etkisi olacaktır. Bu sadece Zonguldak ya da ülkemiz için değil, dünya için böyledir. Onun için çok önemli bir görev yapıyorsunuz. Şunu da büyük memnuniyetle iade etmek isterim; gerçekten Zonguldak basınının çok etkili ustaları, özveri ile görev yapan genç arkadaşlarımız var. Biz de takip ediyor ve gurur duyuyoruz. Olay yerine ilk polis, ambulans, itfaiye gider; bir de gazeteci gider. Dolayısıyla 7/24 yağmur, çamur afet; her an, her yerde Size minnettarız. Basın Bayramı, Basın Özgürlüğü Gününde toplumumuz, kurumlarımız adına şükranlarımızı sunuyoruz. Gazetecilik bir gönül işidir; parayla-pulla, maddiyatla yapılabilecek, ölçülebilecek bir şey değil. İşinizi fedakarlıkla yapıyorsunuz. Bunlar insanlara şeref, haysiyet, onur vaat eder. Gerçekten bunu siz yapıyorsunuz. Allah, inşallah istediğiniz çok daha iyi imkanlarla çalışma ortamı bulursunuz.”  

AKBIYIK: TASARRUF TEDBİRLERİ KALDIRILMALI

Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Başkanı Derya Akbıyık da, kahvaltı etkinliğini düzenlemesi vesilesiyle Vali Hacıbektaşoğlu’na teşekkür ettiği konuşmasında, şunları kaydetti:

“Zor çalışma koşullarında yıpranma payına sahibiz. Bu da bizim için çok önemli. Gazeteci arkadaşlarımızın daha iyi şartlarda çalışmasını arzu ediyoruz. Özellikle yerel basın daha zor şartlarda çalışıyor. Hem çalışma şartlarımızın iyi olması, hem gelirlerimizin artması açısından bazı olanaklarımızın da güçlendirilmesi tarafındayız. Basına yönelik tasarruf tedbirlerinden de çok muzdaribiz. Medyanın tasarruf tedbirleri kapsamında olması bizi üzüyor. Bu konuyu ilgililere iletiyoruz ancak henüz bir sonuç ortaya çıkarılmadı. Kamu kurum ve kuruluşlarından kopmamanın arkasındayız, Yerel yönetimlerin, tasarruf tedbirlerinin arkasına da sığınılmaması kısmındayız. Bu sığınma ile gerçekten ağar bir görev yapıyoruz. Bir yandan gelirlerimiz olmalı, bir yandan da gazeteciliğimizi yapmalıyız. Çalışan arkadaşlarımızın da yaşam standartlarını daha üst seviyeye çıkarmalıyız. Biz gazeteciler dernekleri olarak hem gazetecilere hem yayın kuruluşlarına ‘daha iyiyi nasıl yapabiliriz’ uğraşısı içindeyiz. Bu bağlamda ‘Güçlü Zonguldak, Güçlü yerel Basın’ diyoruz. Bu vesileyle, düzenlediği etkinlik dolayısıyla Sayın Valimize teşekkür ediyoruz.”

GÖNÜLLÜ’DEN “BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ VURGUSU!

Karadeniz Ereğli Dijital Medya ve Gazeteciler Derneği (ERMED) Yönetim Kurulu Başkanı Doğan Gönüllü de, Vali Osman Hacıbektaşoğlu’na teşekkür ettiği sıradaki sözlerinde, “özellikle basın özgürlüğüne konuşmanıza yer vermenizden memnun olduk. Ayrıca bilmenizi isteriz ki, bu tasarruf tedbirlerinin basındaki arkadaşlarımıza yansıması ekonomik bir adeta tırnak içinde söylüyorum ‘baskı’ olarak yansıdığını ve bu konuya özellikle önem vermenizi arz ve rica ederiz. Ayrıca bu günümüze bize ayırdığınız için teşekkür ederiz” ifadelerine yer verdi.

Zonguldak Vali Yardımcısı Muammer Balcı, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEUN) Rektörü İsmail Hakkı Özölçer, İl Emniyet Müdürü Sinan Ergen, Kıdemli Albay Barış Cücen, bazı daire müdürleri, Batı Karadeniz Gazeteciler Derneği Başkanı Bahattin Arı, Alaplı Gazeteciler Derneği Başkanı Doğan Bostancı, Kozlu Gazeteciler Derneği Başkanı Tansel Kardeş, ERMED Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Fikri Kapan il ve ilçelerden davetli gazetecilerin yer aldığı kahvaltının ardından Polis evi girişinde hatıra fotoğrafları çektirildi.




Bu sayfayı yazdır

24.07.2025 14:14:38

Bu haber 169 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)






Şu anda 16 kişi online
Toplam ziyaret : 83.122.488

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
15 TEMMUZ-TÜRK BAYRAĞI, ATATÜRK…


Devamını oku »

23.07.2025 16:52:40 tarihinde yazıldı
169 kez okundu


YAZ AYLARINDA AMELİYAT RİSKLİ DEĞİLDİR!


Devamını oku »

17.07.2025 09:10:07 tarihinde yazıldı
307 kez okundu

OP.DR.RABİA BAŞER AÇIKGÖZ { UZMANINDAN... }
Kadınların Sessiz Estetik Devrimi: Genital Estetik Artık Gizli Kalmıyor!


Devamını oku »

23.07.2025 17:13:09 tarihinde yazıldı
75 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

NE YAPACAKLARI BELLİ OLMAZ DEDECİĞİM!




Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri