(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

BU KİRLİLİĞİ KİM KALDIRACAK!

Zonguldak’ta  deniz üstünde oluşan kirliliği önlemek için vatandaşlar yetkililerden yardım istediği bildirildi.

Hakimiyet Yayın Grubu Zonguldak Bölge sorumlusu Orhan Akyüz’ün edindiği bilgiye göre, merkez ilçeye bağlı Milli Egemenlik Caddesi’nde bulunan küçük koy görünümlü Kızlar Plajı’nın sahil şeridinden başlayarak, 100. Yıl Belediye Otobüs Terminali’nin karşısındaki kıyı kesimine kadar denizin yüzeyinde oluşan kirliliğin, uzun yıllardır çözüme kavuşturulmaması vatandaşları adeta isyan ettirdi. 

 NEDENSE YETKİLİLER SUSUYOR!

 Akyüz’ün görüşlerine başvurduğu bazı vatandaşlar, deniz kirliliğine  sebep olan kanalizasyon atıklarından kurtulmak istediklerini dile getirerek şunları kaydetti:

“Utanılacak bir durum. Bu tabloyu görüpte ya da duyupta gerekli tedbirleri almayan yetkililere sesleniyoruz; bu pisliği görmüyor musunuz?, kaynağını bulup kurutamıyor musunuz? Beceremiyorsanız o koltuklarda oturmayın!. Deniz Kirliliğinin, çevredeki yerleşim birimlerinin kanalizasyon atıklarının denize bağlanmasından dolayı olduğu ortada. Bu kirlilik nedeniyle denize koli basili ve bakteri de oluşuyor.Bu çirkinliğe sessiz kalan yetkilileri kınıyoruz, vicdanlarıyla baş başa bırakıyoruz.

 Diğer yandan vatandaşlar, deniz kirliliğiyle ilgili tedbir almayan ve oturdukları koltukların hakkını vermedikleri iddaa ettikleri  yetkilileri, Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’ne (CİMER) şikayet edeceklerini söylediler.

 DOĞAL YAŞAMI KÖTÜ ETKİLİYOR!

 Denize atılan sigara izmaritleri, boş su veya meşrubat şişeleri, denizlerde bulunan platform ile boru hatları, gemi ve deniz araçları sebebiyle denizler her geçen gün kirleniyor.Denize açılan kanalizasyon hatları, gemiler ile küçük balıkçı motorları sebebi ile denizde yağ tabakaları da meydana getiriyor. Bu yağ tabakaları denizin yüzeyini kaplar ve ekosistemin bozulmasına sebep oluyor.

Deniz kirlilikleri denizlerdeki doğal yaşamı oldukça kötü bir şekilde etkileniyor.

Denizlerin temizlenmesi ve yeni atıklar oluşmaması için bu konuda vatandaşların yetkililerce bilgilendirilmesi önemseniyor.




Bu sayfayı yazdır

4.07.2025 13:34:46

Bu haber 728 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)



Şu anda 23 kişi online
Toplam ziyaret : 90.027.074

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi




(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

NE KONUŞTULAR DERSİNİZ?!.







Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
KDZ. EREĞLİ TSO SEÇİMLERİ / YENİ PARTİ’YE YENİ ADAY


Devamını oku »

29.09.2026 10:33:43 tarihinde yazıldı
3924 kez okundu

Yavuz SESLİ { EKONOMİDE SESLİ PİYASALAR }
ALTIN NEDEN BU KADAR HAREKETLİ?


Devamını oku »

24.08.2026 09:00:03 tarihinde yazıldı
7860 kez okundu

Orhan AKYÜZ { ORHAN AKYÜZ’ÜN YARUMUYLA... }
TTK’DA KÖMÜR KAYBI YARIM MİLYON TONU AŞTI!


Devamını oku »

17.08.2026 13:33:04 tarihinde yazıldı
8327 kez okundu

YUTMA GÜÇLÜĞÜ SORUNUNA ENDOSKOPİK ÇÖZÜM


Devamını oku »

17.09.2026 10:55:32 tarihinde yazıldı
4717 kez okundu



Özhanlar Mobilya


Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri