(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

DÜRENER STAD PARK AÇILDI

Zonguldak’ın Ereğli İlçesi Sahil Bandındaki Süs Havuz civarına Düren Kent Parkı (Dürener Stat Park) adı verildi.

Aynı zamanda Karadeniz Ereğli’nin “Kardeş kent” konumundaki Almanya’nın Düren kenti Belediye Başkanı Frank Peter Ullrich’in, Eşi Iris Ullrich ile birlikte katıldığı parkın açılışı yapıldı.

Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, açılışta yaptığı konuşmada, Düren Kenti ile kurulan ‘dostluk köprüsü’nün 15. Yılına girdiğini hatırlattı.

Söz konusu parka “Düren Kent Park” ismi verilmesinin, iki belediye arasında oluşan dostluk ve iş birliğinin önemli işareti olduğunu belirten Posbıyık, şunları kaydetti:

BAĞLARIMIZ DAH ADA GÜÇLENECEK

 “Düren Belediyesi ile dostluğumuz 15 yıl öncesine dayanıyor. O süreçteki sağlıklı ilişkilerimizin ardından oluşan bu “uluslararası dostluk köprüsü” ile, önce 2010’da Kardeş Kent Protokolümüzün Ereğli ayağını, Düren Belediye Başkanı Sayın Paul Larue ile birlikte imzaladık. Ardından 2011’de bu antlaşmanın Almanya ayağını gerçekleştirdik.

Bugün, dostluğumuzun 15.yılında bir başka önemli adımı hep birlikte atıyoruz.

Düren Belediyesi; Eylül 2023’de, kendi şehirlerinde bir meydana, ‘Karadeniz Ereğli’ ismini verdi. Bu jest, iki şehir arasındaki karşılıklı saygı ve kardeşlik duygularının en güzel örneklerinden biridir. Biz de Karadeniz Ereğli Belediye Meclisinin Aralık 2019’da aldığı karar doğrultusunda, az sonra açılışını yapacağımız bu parka ‘Düren Kent Parkı’ ismini veriyoruz.  Bu kararla, iki kent arasındaki bağların daha da güçleneceğine inanıyoruz. Bu park, sadece bir yaşam alanı değil, aynı zamanda iki şehir arasındaki bağların bir simgesi olacaktır.”

ULLRİCH: SİZE MİNNETTARIM

Düren Belediye Başkanı Ullrich DE Karadeniz Ereğli’nin ‘Güzel şehir’ olduğuna vurgu yaptığı konuşmasında, şunları söyledi:

“Saygıdeğer Belediye Başkanım Halil Posbıyık’a çok teşekkür ediyorum.  Açılışı çok güzel bir zamana denk getirdi. Kdz. Ereğli ile Kardeş Kent olmamız mutluluk verici. Bu birlikteliği iki taraf olarak candan ve içten yaşıyoruz. Hepimiz baktığımızda insanız. Irkçılık yapmıyoruz. Zor süreçleri hepimiz atlatmaya çalışıyoruz. Umut ediyorum bunu başarırız. Düren’de biz de bir meydana ‘Kdz. Ereğli’ adını verdik, sizlerde buraya Düren adını verdiniz. Şehrin merkezinde bir yere Düren’i adlandırmanız birbirimize ne kadar bağlı olduğumuzu göstergesi. Çok mutluyum, candan, içten insanlarla karşılaştım. Bizi misafir değil de buranın bir insanı olarak gördüğünüz için çok mutluyum, sizlere minnettarım.
Bu organizasyonda yer alan herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum.”

KARŞILIKLI HEDİYELER VERİLDİ

Posbıyık ile eşi Neriman Posbıyık, Ullrich ile eşi Iris Ullrich ile birlikte üzerinde Almanca “Dürener Stat Park” da yazılı Düren Kent Parkı yazılı tabelanın açılışı gerçekleştirildi.

Karşılıkla çeşitli hediyeler takdim edilen açılışta; Düren Belediye Başkanı Özel Kalemi Mr. Sebastian Eich, Düren  Belediye Basın Danışmanı Mr. Dirk Zirke, Yeşiller Partisi Meclis Üyesi Nermin Ermiş ve Kardeş Şehir Temsilcisi Sabine Kieven, Ereğli belediye Başkan Yardımcıları, bazı belediye meclis üyeleri yer aldı.




Bu sayfayı yazdır

9.07.2024 14:23:13

Bu haber 426 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)





Şu anda 22 kişi online
Toplam ziyaret : 78.636.894

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
BİRAZ ABARTILI BULDUM!


Devamını oku »

15.10.2024 11:18:25 tarihinde yazıldı
296 kez okundu

Erken yaş mide kanseri: Kimler risk altında !


Devamını oku »

30.09.2024 11:15:25 tarihinde yazıldı
445 kez okundu

TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
SAĞLIK OLSUN….


Devamını oku »

29.08.2024 10:26:01 tarihinde yazıldı
779 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

SLOGAN TAM DA OTURMUŞ!




Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri