(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

USTAMEHMETOĞLU’NDAN “DEVLET BABA” VURGUSU!

(Haber: Orhan Akyüz) - Zonguldak’ın Karadeniz Ereğli ilçesindeki İstanbul, Marmara, Ege, Akdeniz, Karadeniz (İMEAK) Deniz Ticaret Odası (DTO) Karadeniz Ereğli Meclis Başkanı Kamil Ustamehmetoğlu, “Herhangi bir siyasi partiye mensup değilim, doğruyu konuşmak gerekiyorsa devlet bize ‘babalık’ yaptı” dedi.

Hakimiyet Yayın Grubu Sahibi Fikri Kapan ile Hakimiyet Yayın Grubu Zonguldak Bölge Sorumlusu araştırmacı gazeteci Orhan Akyüz, DTO Karadeniz Ereğli Meclis Başkanı ve iş insanı armatör Ustamehmetoğlu’nu Ereğli DTO’daki makamında ziyaret etti. Bu arada Ustamehmetoğlu, Akyüz’ün, İlçedeki tersaneler ve sektöre dayalı sorularını yanıtladı.

“DEVLET BİZE TOPRAK VE ARAZİ DEĞİL, DENİZ VERDİ”

Rahmetli babasının Karadeniz Ereğli’deki tersanenin kurucularından, kendisinin de gemi inşasında üçüncü nesil olduğuna dikkati çeken Ustamehmetoğlu, şöyle konuştu:

“2004 öncesinde Ereğli İlçesine bağlı Gülüç beldesi sınırlarında 4 tersane vardı. Bizlerin de bu tarihlerde, ‘buralar bize yetmiyor, biz yerlerimizi büyütmek istiyoruz’ talebimize devlet de ‘nereyi istiyorsunuz?’ diye sordu. Bunun üzerine Ereğli-Alaplı ilçesi kara yolunun Ereğli sınırlarında kalan kısmını önerdik. Devletimizin önerdiğimiz yeri vermesi üzerine çektiğimiz kura sonucu denize dolgu yapacağımız alanlar belirlendi. Yani devlet bizlere bir arazi ve bir toprak değil, deniz verdi. Devlet yetkilileri tarafından, ‘denizi dolduracaksınız, doldurduğunuzu resmî olarak kaydedeceksiniz, bu yatırımları kaç senede tamamlayacağınızı belirteceksiniz, bunlarla ilgili devlet baba elinden geleni yapacak’ dendi. Dolgu yaptırmaya 2004’de başladık.”

“HERHANGİ BİR SİYASİ PARTİYE MENSUP DEĞİLİM, DEVLET BİZE ‘BABALIK’ YAPTI”

Tersaneler bölgesinde dolgu alanlarını tamamlayan 4 tersane sahibinden 2’sinin devletin istediği şartları yerine getirerek işletme tapularını aldıklarını anlatan Ustamehmetoğlu, şunları kaydetti:

“Tapularımızı almamızda Karadeniz Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Arslan Keleş beyin de büyük katkısı oldu. Yine kalben söylüyorum ki; halen İzmir vali yardımcısı görevinde bulunan önceki dönem Karadeniz Ereğli Kaymakamımız İsmail Çorumluoğlu’ndan Allah razı olsun. Sayın Çorumluoğlu, sanki bizim ortağımız gibi her konuda yanımızda olarak destek verdi. Devlet bize babalık yaptı. Ben herhangi bir siyasi partiye mensup değilim, ideolojik olarak yaklaşmıyorum, doğruyu konuşmak gerekiyor. Burada 2 tersane firması faal, diğer 2’si değil. Diğer 2’si taahhütlerini yerine getirebilmek amacıyla devletten bir 3 yıl daha izin aldılar ancak yine taahhütlerini yerine getirmediklerinden tapularını alamadılar. Taahhüdünü yerine getiren firmalar ile devlet arasında bir sıkıntı yok.”

“DİYORLAR Kİ; DEVLET TERSANELERİ BİZE BEDAVA VERSİN, YOK ÖYLE BİR ŞEY”

Ustamehmetoğlu, devletin tersane sahiplerine istediğini verdiğine işaret ederek, “Devletin sana para verecek hali yok. Ne yapacak sana devlet?.. Sen sözünü yerine getirirsen devlet sana veriyor. ‘Devlet tersaneleri bize bedava versin’ diyorlar, dünyanın hiçbir tarafında böyle bir şey yok. Zaten 5084 (bu kanunun amacı; bazı illerde vergi ve sigorta primi teşvikleri uygulamak, enerji desteği sağlamak ve yatırımlara bedelsiz arsa ve arazi temin etmek suretiyle yatırımları ve istihdam imkânlarını artırmaktır) denilen kanun da kalktı. Ciddi anlamda tahmin edemeyeceğiniz kadar iş çok. Bu sektöre devlet yapacağını yapmış. Bana göre devletle herhangi bir sıkıntımız yok. Devlet her türlü kolaylığı sağlamasına rağmen yapamıyorsan, devlet ne yapsın ki?” diye konuştu.

“SEKTÖRDE KAZANDIĞIMI İŞİME YATIRIM OLARAK YAPTIM;
KIŞLIKLARA, ARABALARA, ORALARA, BURALARA HARCAMADIM”

Karadeniz Ereğli DTO Meclis Başkanı  Ustamehmetoğlu, konuşmasını şöyle tamamladı:

“Burada kazandığını buraya yatıracaksın, ben bu sektörde kazandığımı yazlıklara, kışlıklara, arabalara, oralara, buralara harcamadım, yaptığım işe yatırım yaptım. Benim vergi, sigorta, v.b borcum yok. Kazandığını buraya yatırıyorsan devlet de sana yardım ediyor. Devletin ve çalışanının hakkını yemeyeceksin, yükümlülüklerini yerine getireceksin. Devlet bizim sektörde yapacağını yapmış.

Bu işten kazandığını bu işe yatırıyorsan, vergini, sigortanı zamanında ödüyorsan, devletle bağların güçlü olduğu sürece senin hiçbir sıkıntın yok. Baktığınız zaman sıkıntılı firmalara, bu dediklerimi yapmayanlardır. Biz tamamıyla devlete verdiğimiz sözleri yerine getirdiğimizde zaten devlet arkamızda duruyor.”

ZİYARETTEN MEMNUNİYET DUYDU

Bu arada ziyaretten memnuniyet duyduğunu dile getiren Ustamehmetoğlu, konuklarına ikramlarda bulundu, fotoğraf çekildi. Gazeteciler Akyüz ile Kapan da konukseverliğinden dolayı Ustaoğlu’na teşekkür ettiler.




Bu sayfayı yazdır

6.07.2024 10:52:58

Bu haber 523 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)





Şu anda 23 kişi online
Toplam ziyaret : 78.636.895

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
BİRAZ ABARTILI BULDUM!


Devamını oku »

15.10.2024 11:18:25 tarihinde yazıldı
296 kez okundu

Erken yaş mide kanseri: Kimler risk altında !


Devamını oku »

30.09.2024 11:15:25 tarihinde yazıldı
445 kez okundu

TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
SAĞLIK OLSUN….


Devamını oku »

29.08.2024 10:26:01 tarihinde yazıldı
779 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

SLOGAN TAM DA OTURMUŞ!




Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri