(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

KONU BAŞLIĞI: İSTİHDAM

Zonguldak’ın Ereğli İlçesinde, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İlçe Başkanı Ali Kocamanoğlu, “siyasetçiler, kendi yaşadıkları alandaki insanların sorunlarına çözüm üretmek zorundadır” dedi.

Kocamanoğlu, parti binasında düzenlediği kahvaltılı basın toplantısında yaptığı konuşmada, son 15 yılda 25 bin kişinin işsizlik nedeniyle ilçeden ayrıldığını söyledi.

Ereğli ve bölgesinde, özellikle tarımsal alanda iş üretme imkanlarının olduğunu savunan Kocamanoğlu, şunları kaydetti:

“Siyasetin bir kamu hizmeti olması gerektiğini düşünüyorum. Halka Hizmetin hakka hizmet olduğunu düşünen bir siyasetçiyim. CHP İlçe yönetimi olarak bütün donanım, birikim ve tecrübelerini CHP’ye gönül verenlere aktarmak üzere çaba gösteriyoruz. siyasetçiler, kendi yaşadıkları alandaki insanların sorunlarına çözüm üretmek zorundadır. İlçe Başkanı olarak İlçemizin hemen hemen tüm köylerini gezdim. Her köydeki vatandaşlarımız da yaşadıkları ya da dikkat çektikleri olayları izimle paylaşıyorlar.
Örneğin Batı Karadeniz coğrafyasında yetişen ‘endemik’ denilen salep bitkisinin videosunu çekip, sosyal hesaplarımızda yayınladık. 20 Günde yaklaşık 500 bin kişi videoyu izledi. Bu da siyasetçiler olarak bu tür şeyleri analizlerini yapmamız gerekiyor. Halkımız da bu gibi konularda bilinçlendirilmeyi ve yönlendirilmeyi istiyor. Bu konuda gerekli girişimleri de yapmaya başladık. Salep gibi altın değerinde bir bitkiden bahsediyoruz. Yaş olarak kilosu 250-500 lira arasında, kurutulmuş olarak da 1000-1500 lira arasında satılabiliyor. Öğütülüp toz hali ise marketlerden 6 bin liranın üzerinde satılıyor. Bu bitkinin üretiminin artırılabilmesi için ciddi araştırma yapılması ve devletin teşvik vermesi gerekiyor.”

KESTANE BALI ÜRETİMİNDEKİ DÜŞÜŞ

Ali Kocamanoğlu, Bölgenin önemli üretimlerinden olan Kestane Balı’nda da düşüş olduğuna değindiği konuşmasını, şöyle sürdürdü:

“Bu konuda özellikle bölgemizdeki Zonguldak Arı Yetiştiricileri Birliği (ZAYBİR) Başkanı Abdurrahman candan ile geçmişte yaptığımız görüşmelerde, üretimin düşmesindeki en önemli sebeplerden birinin, kestaneler henüz yeşerirken ‘Gal Arısı’ olarak isimlendirilen bir türün filizleri yemesi nedeniyle üretimin düştüğünü öğrendik. Bunun üzerine Devletin bir başka ‘terminatör’ isimli bir böcek üreterek, zararların olduğunu bölgelere dağıtmış. Ancak verilen sayı yeterli değil. Ülkemiz Kestane üretiminde dünyada 4. Sırada yer alıyor.”

EREĞLİ’DEKİ İSTİHDAM

Karadeniz Ereğli’de kömür ocakları, Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları, Alaplı ile birlikte 2 Organize Sanayi bölgesi, irili ufakla yaklaşık 18 işletme gibi istihdama yönelik kuruluşların olduğunu da hatırlatarak, şunları söyledi:

“Buna rağmen işsizlik nedeniyle dışarıya çıkanların sayısı 25 bin kişi ise bunun önlemini almak durumundayız. Dünyada olduğu gibi ülkemizde de bir pasta var. Dolayısıyla ülkemizde ve bölgemizde yaşayan insanların da bu pastadan pay alma durumları söz konusu. Bu durumda birileri, birilerini itip, o pastadan daha fazla pay almaya çalışıyorlar. Halbuki o pastayı büyütelim, 2 ise 4’e, 4 ise 8’e çıkartalım.”

ORMAN İŞÇİSİ ALINSIN

Kocamanoğlu, Karadeniz Ereğli bölgesinin, aynı zamanda ormancılık açısından da geliştiğine dikkat çektiği konuşmasında, “yetki belgeli bir kişi ormandan kestiği ağaçlar karşılığında aylığa vurduğunuzda neredeyse 5 asgari ücret tutarında para kazanıyor. Şu anda ciddi şekilde orman işçisi ihtiyacımız var. Dolayısıyla bu konuda devlet teşvik etmesi lazım.  Orman işçi sayısını artırırsa, bunun, bölgedeki istihdama büyük katkısı olacağına inanıyoruz. Bu da siyasetçilerin işi. Bugün ülkeye ithal etmediğimiz tek ürün orman ürünleridir” diye konuştu.

CHP İlçe Gençlik Kolları Başkanı Belediye meclis Üyesi Batuhan Günce, İlçe Kadın Kolları Başkanı Belediye meclis Üyesi Naile Bingöl, CHP İlçe Saymanı, Arzu Akay ve Eğitim Sorumlusu Başkan Yardımcısı Deniz Direkçi Arkum’un görev ve sorumluluklarına ilişkin konularda bilgiler aktardığı toplantıda, basın mensuplarının soruları da yanıtlandı.




Bu sayfayı yazdır

13.06.2024 13:32:25

Bu haber 343 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)





Şu anda 16 kişi online
Toplam ziyaret : 78.617.826

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
BİRAZ ABARTILI BULDUM!


Devamını oku »

15.10.2024 11:18:25 tarihinde yazıldı
290 kez okundu

Erken yaş mide kanseri: Kimler risk altında !


Devamını oku »

30.09.2024 11:15:25 tarihinde yazıldı
439 kez okundu

TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
SAĞLIK OLSUN….


Devamını oku »

29.08.2024 10:26:01 tarihinde yazıldı
779 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

SLOGAN TAM DA OTURMUŞ!




Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri