(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

BELEDİYE TAKİPTE!

Zonguldak’ın Ereğli İlçesinde kurulan Kurbanlık satış alanında, Ereğli Belediyesi ekiplerince gerekli kontrol ve düzenlemelerin yapıldığı bildirildi.

Belediye Basın Bürosundan yapılan yazılı açıklamaya göre, Ereğli Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü, veteriner hekim ve 2 personelden oluşan Kurbanlık Hayvan Yakalama Timi ile Delihakkı’da kurulan Kurban Satış Yeri’ndeki küçük ve büyük baş kurbanlıklar denetlenerek alanın düzenli olarak ilaçlanmasına başlandı.

Veteriner İşleri Müdürü Erdal Terzi, vatandaşların sağlıklı ortamda kurbanlık hayvan alımlarını ve kesmelerini sağlamak amacıyla. Ereğli Belediyesi gerekli hazırlık çalışmaları yaptığını belirterek, şunları kaydetti:

BAYRAM BOYUNCA YAPILACAK

“Kurbanlık Hayvan Satış Yeri olarak belirlenen Delihakkı Belediye Tesisleri’nde gerekli altyapı çalışmaları yapılmış olup, yaklaşık 230 büyükbaş ile 1000 küçükbaş kurbanlık hayvan satışa sunulmuştur. Veteriner İşleri Müdürlüğü ile Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından sağlık ve idari hususlar yönünden denetlenen Kurbanlık Hayvan Satış yerinde kurbanlık hayvanların kontrolleri, dezenfeksiyon ve ilaçlanma çalışmaları periyodik olarak bayram boyunca devam edecektir.

KESİM YERLERİNDE HAZIRLIKLAR TAMAMLANDI

Kurbanlık Hayvan Kesim Yeri olarak belirlenen, Balı Mahallesinde faaliyet gösteren Belediye Kesimhanesi tüm hazırlıklarını tamamlamıştır. Kesim yerinde Belediyemiz kesim elemanları ile veteriner hekimlerimiz kurbanlık hayvan kesiminde hazır bulunmaktadır. Belediyemiz Kesimhanesinde kesim yapmak için bilgi almak isteyen vatandaşlarımız Belediyemiz web sitesinde yer alan ‘Kurbanlık Hayvan Satış ve Kesim Yerleri Hakkında Duyuru’dan gerekli bilgilere ulaşabilirler.

YAKALAMA TİMİ HAZIR

Kaçan kurbanlık hayvanlara müdahale etmek için Kurban Yakalama Timi oluşturuldu ve görevli personele hayvana yaklaşma, uyuşturucu ile sakinleştirme ve yakalama teçhizatı kullanımı ile ilgili eğitim ve tatbikatlar yapıldı. Yakalama timi, olay anında sakinleştirici ilaç olarak, ruhsatlı ve ette kalıntı bırakmayan ürünleri kullanacak. Belediyemiz sınırları içerisinde Kurban Bayramı’nda yakalama timine ihtiyaç duyan vatandaşlarımız 153 Alo Zabıta ve 3150102 Sokak Hayvanları Rehabilitasyon ve Bakım Merkezi’nin telefon numaralarını arayarak yardım isteyebilirler.”




Bu sayfayı yazdır

5.06.2024 09:28:51

Bu haber 493 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)





Şu anda 13 kişi online
Toplam ziyaret : 78.617.822

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
BİRAZ ABARTILI BULDUM!


Devamını oku »

15.10.2024 11:18:25 tarihinde yazıldı
290 kez okundu

Erken yaş mide kanseri: Kimler risk altında !


Devamını oku »

30.09.2024 11:15:25 tarihinde yazıldı
439 kez okundu

TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
SAĞLIK OLSUN….


Devamını oku »

29.08.2024 10:26:01 tarihinde yazıldı
779 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

SLOGAN TAM DA OTURMUŞ!




Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri