(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

"İŞ YOK" DİYENLERE DUYURULUR!

Haber: Orhan Akyüz) - Zonguldak’ta, Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) tarafından bu yılın Mayıs ayı itibariyle özel sektöre işe yerleştirme oranının yüzde 40 dilimini aştığı bildirildi.

İŞKUR İl Müdürü Okan Şentürk, Hakimiyet Yayın Grubu Zonguldak Bölge Sorumlusu Gazeteci Orhan Akyüz’e yaptığı açıklamada, İŞKUR’un işçilere iş arama, meslek kursları, işsizlik sigortası, iş ve meslek danışmanlığı gibi konularda yardımlarda bulunmasının yanı sıra işverenlere de bazı hizmetler sağladığını belirtti.

Müdür Şentürk, istihdamın korunmasına, geliştirilmesine, yaygınlaştırılmasına ve işsizliğin önlenmesi faaliyetlerine yardımcı olmak ve işsizlik sigortası hizmetlerini yürütmek üzere kurulan İŞKUR’un, devletin şefkat elini Türkiye genelinde olduğu gibi Zonguldak’ta da her zaman vatandaşlara uzattığına dikkati çekerek, şunları söyledi:

İŞKUR DA İŞ VAR

“Müdürlük olarak işverenlerimizle iş arayanlarımızı aynı platformda buluşturmak amacıyla son dönemlerde sosyal medya aracılığımızla açık iş ilanlarımızı paylaşmaya gayret gösteriyoruz. Sayın Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Vedat Işıkhan’ın da aktardığı gibi ‘İŞKUR’da İş Var’ sloganımızla İŞKUR’un açık iş ilanlarını ilimizde ve Türkiye genelindeki iş arayan kitlelere buluşturmak adına teyakkuz halindeyiz. Ayrıca Zonguldak’ta ‘Burası Türkiye, Burada İş Var’ sloganıyla işverenlerimizi bilgilendirmeye devam ediyoruz. Bu çalışmalarımız, ilimizde istihdamı artırmaya hedef gösterilmektedir.”

ÖZEL’DE YÜZDE 40 DDİLİMİ AŞILDI

Zonguldak’ta, İŞKUR tarafından bu yılın Mayıs ayı itibariyle özel sektöre işe yerleştirme oranının yüzde 40 dilimini aştığını vurgulayan Müdür Şentürk, şöyle devam etti:

“Müdürlüğümüz personelleriyle sahada işverenlerimizle temas kurup istedikleri portföydeki eleman bulmalarına açık mülakatlarla da destek olmaktayız. Kurumumuz bu yöndeki çalışmalarımızı, kurumumuzun binasındaki toplantı salonlarında ya da işverenlerin istekleri doğrultusunda mülakatlarla toplu olarak gerçekleştirmektedir.
Kurumumuz, ‘İŞKUR’da İş Var’ sloganıyla uygulamalı aktif olarak açık ilanlarını da artırarak tüm gayret ve çabayla yerine getirmeye çabalamaktadır. Göstermiş olduğumuz hedeflere varmadaki çabaları için tüm personelimize, diğer yandan Ticaret ve Sanayi Odaları, esnaf odaları ile işverenlerimize çalışmalarında bizleri paydaş gördüklerinden dolayı sonsuz teşekkür ederiz.”

İŞ BAŞVURUSUNDA EN ÖNEMLİ KAPIYIZ

İŞKUR İl Müdürü Okan Şentürk, iş arayan vatandaşları İŞKUR’a davet ettiğini vurgulayarak, “Sayın bakanımızın ifade ettiği gibi ülkemiz genelinde 2023 yılında İŞKUR aracılığıyla özel sektöre 1 milyon 237 bin işe yerleştirme yapıldı, 2024 yılının Mayıs ayına kadar da 540 bin işe yerleştirme gerçekleştirildi. İş arama sürecinde iş arayanların başvurabileceği en önemli kapılardan biriyiz” diye konuştu.




Bu sayfayı yazdır

2.06.2024 11:27:44

Bu haber 507 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)





Şu anda 12 kişi online
Toplam ziyaret : 78.617.820

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
BİRAZ ABARTILI BULDUM!


Devamını oku »

15.10.2024 11:18:25 tarihinde yazıldı
290 kez okundu

Erken yaş mide kanseri: Kimler risk altında !


Devamını oku »

30.09.2024 11:15:25 tarihinde yazıldı
439 kez okundu

TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
SAĞLIK OLSUN….


Devamını oku »

29.08.2024 10:26:01 tarihinde yazıldı
779 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

SLOGAN TAM DA OTURMUŞ!




Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri