(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

MEZUNLAR, OKULDA BULUŞTU

Zonguldak’ın Ereğli İlçesi Lise Mezunları Derneğince, “Geleneksel Pilav Günü” etkinliği gerçekleştirildi.

Karadeniz Ereğli belediye Başkanı Halil Posbıyık, Ereğli Lisesi avlusundaki etkinlikte yaptığı konuşmada, kendisinin Ereğli Lisesi mezunu olmadığını belirten, “Niye bakıyorsunuz öyle. Dönemimizde Ereğli lisesi vardı da biz mi gitmedik!” diye espri yaptı.

POSBIYIK: LİSE VARDI DA BİZ Mİ OKUMADIK!

Kendisinin, Ereğli’de lise olmadığı için Zonguldak’ta okuduğunu hatırlatan Posbıyık, şunları söyledi:

“Devrek üzerinden 7 saat yolculuk yaparak Zonguldak’a giderdik. Tabi orada yatılı olarak kalıyordum. Ailemizden ayrılırken ağlardım. Çünkü kendimizi ‘Gurbete Gidiyor’ gibi hissederdik. Daha sonra bu lise yapıldı. Yapımında emeği geçen bütün devlet adamlarına, derneklerimize şükranlarımı sunuyorum. Aynı zamanda etkinliğe katılan birçok öğretmenimle bir arada olmaktan şeref duydum. Yaşamını yitiren hocalarınıza Rahmet diliyorum. Hayatta olan öğretmenlerimize de ‘başarıları devam etsin’ diyorum. Öğretmenlerimiz iyi olacak ki Türkiye iyi olsun. Onun için öğretmenlerimize güveniyoruz.”

GENÇ: HAYDİ SARILIN TELEFONLARA!..

Ereğli lisesi Mezunları Derneği Başkanı Nalan Genç de, geleneksel pilav gününe ülke genelinden ve yurt dışından çok sayıda mezunun katıldığını ifade ederek, şöyle dedi:

“Pilav Günü buluşmamızda dostluklarımızı tazeliyoruz. Bu yılın özelliği ise Derneğimizin kuruluşunun 25. Yılını kutluyor olmamızdır. Haydi, sarılın telefonlara; uzaklardaki arkadaşlarınızı davet edin, Yıllar önce paylaştığınızı, anılarınızı, hatta yaramazlıklarınızı bir gülümseme ile süsleyerek tekrar anlatmanın tadına erin. Bırakın içinizdeki ‘Liseli’ dışarıya çıksın. Ereğli Liseli olmanın ayrıcalığını tüm yaşamınızın en güzel anısı için dünyaya haykırın. Derneğinize de omuz verin.”

ÖĞRETMEN AKTAŞ, ÖĞRENCİLERİ İLE ÇALDI-SÖYLEDİ

Davetlilere pilav-ayran- tatlı ikramında bulunulan etkinlikte, Ereğli Lisesi Müzik Öğretmeni Miraciye Aktaş yönetimindeki müzik grubu, çeşitli şarkılar çaldı. Aralarında Öğretmen Aktaş’ın da bulunduğu öğrenciler de çalan şarkıları yorumladılar.

MİLLETVEKİLİ ERTUĞRUL DA KATILDI

1973-74 Dönemi mezunlarına, mezuniyetlerinin 50. Yılı anısına belge takdim edilen etkinliğe Ereğli Lisesi’nden mezun Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak Milletvekili Op. Dr. Eylem Ertuğ Ertuğrul, CHP Ereğli İlçe Başkanı Ali Kocamanoğlu, Başkan Posbıyık’ın eşi Neriman Posbıyık, Okul Müdürü İbrahim Aydın, Karadeniz Ereğli Dijital Medya ve Gazeteciler Derneği (ERMED) Yönetim Kurulu Başkanı Doğan Gönüllü, ERMED Başkan Yardımcısı Fikri Kapan, yaşamlarını Marmaris’te sürdüren Ereğli Lisesi Mezunları Derneği Kurucu başkanı Kadri Mert, eşi Havva Mert, Derneğin ilk üyesi Sevda Plevne, Ereğli Lisesi’nden ilk mezun Ergün Erdoğan, bazı sivil toplum kuruluş başkan ve yöneticileri ile çok sayıda mezun ve eşleri katıldı.

Dernek üyeleri, aynı gün akşam Eski Bağlık Salonu’nda verilen yemekli gecede, bir araya geldiler.




Bu sayfayı yazdır

26.05.2024 14:42:04

Bu haber 751 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 5 kişi online
Toplam ziyaret : 77.329.308

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
KİT REFORMU VE ENDİŞELER! - CEZAEVİ BİR DAHA DÜŞÜNÜLMELİ!


Devamını oku »

17.07.2024 09:09:33 tarihinde yazıldı
288 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
1917 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

SİZ İSTEYİN YETER Kİ!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
4760 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri