(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

TEVRATI KİM YAZDI?

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi’nde, “Tevratı Kim Yazdı” başlıklı konferans düzenlendi.

ZBEÜ Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Koordinatörlüğünün yazılı açıklamasına göre, Bursa Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Muhammet Tarakçı’nın konuşmacı olarak katıldığı konferansta Saygı Duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

ZBEÜ Rektörü Prof. DR. İsmail Hakkı Özölçer, yaptığı konuşmada, ZBEÜ’nün, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılında, tüm birimleriyle çok sayıda etkinlik gerçekleştirerek akademik ve kültürel çalışmalar vasıtasıyla güncel yönelim ve yaklaşımları bilimsel tartışmaya açan başarılarıyla dikkat çektiğini savundu.

Rektör Özölçer, özellikle Orta Doğu’daki güncel çatışma ve ihtilaflı konular hususunun temellerine odaklanan konferanstan duyduğu memnuniyeti dile getirerek etkinliğe katkıda bulunan başta konuşmacı Prof. Dr. Tarakçı, akademik ve idari kadroya teşekkür etti.

ZBEÜ İlahiyat Fakültesi hafız öğrencilerinden Ahmet Can’ın, Kur’an tilavetinde bulunduğu konferansta Tarakçı ise sunumunda tarihsel ve teolojik olarak Tevrat’ın yazılması sürecine odaklanarak, yerleşik Yahudilik inancında Hz. Musa’ya atfedilen ilk beş kitabın yazarlığının, Biblical Criticism (Eleştirel Tevrat Araştırmaları) ve İslâm perspektifi açısından büyük tartışmalara konu olduğunu ve nihayetinde farklı disiplinlerden gelen yaklaşımlar sonucunda bu hâkim görüşün artık geçerliliğini yitirdiğini belirtti.

Konferansa, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Seyfullah Kara, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

İLK KEZ MECLİS SMÜLASYONU

Diğer yandan, ZBEÜ Sezai Karakoç Kültür Merkezi’nde Ombudsman Topluluğu tarafından “Meclis Simülasyonu” etkinliği düzenlendi.

Rektör Özölçer, açılışta yaptığı konuşmada, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin işleyişini deneyimleme olanağı sunan bu etkinlikle öğrencilerin bilgiyi sadece teoride değil pratikte de uygulama imkânına kavuşacaklarını belirtti.

CHP Zonguldak Milletvekili Eylem Ertuğ Ertuğrul da, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Cumhuriyeti gençlere emanet ettiği 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramının hemen arkasından böyle bir organizasyonun düzenlenmesinin çok anlamlı olduğunu vurguladı.

AK Zonguldak Parti Milletvekili Ahmet Çolakoğlu ise genç yaşlarda siyasete girdiğini dile getirerek etkinliğe katılan gençler arasından da milletvekilleri ve bakanlar çıkacağını inandığını söyledi.

Sakarya Üniversitesi Hukuk Fakültesi 2. sınıf öğrencisi Nisa Alemdar temsilcisi olduğu Adalet, Demokrasi ve Hukuk Orijinli Çalışmalar Derneğini (Adhoc) tanıtarak dernek olarak konsept etkinlikleri destekleyeceklerini ifade etti ve organizasyonda yer aldıkları için memnuniyet duyduklarını dile getirdi.

Konuşmaların ardından milletvekili yemini yapıldı, Rektör Özölçer tarafından milletvekillerine plaket takdiminde bulundu.




Bu sayfayı yazdır

21.05.2024 09:14:50

Bu haber 301 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 45 kişi online
Toplam ziyaret : 77.329.482

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
KİT REFORMU VE ENDİŞELER! - CEZAEVİ BİR DAHA DÜŞÜNÜLMELİ!


Devamını oku »

17.07.2024 09:09:33 tarihinde yazıldı
288 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
1917 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

SİZ İSTEYİN YETER Kİ!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
4761 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri