(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

ŞİİRDEN BESTEYE GÜLÜMSE

Zonguldak’ın Ereğli İlçesinde, Ereğli lisesi tarafından, “Şiirden Besteye Gülümseme” isimli şiir dinletisi gerçekleştirildi.

İlçedeki Hüseyin Tatoğlu Kültür Merkezindeki etkinlikte, Ereğli Lisesi öğretmenleri Zeynep Danışmaz ve Ogün Sinan tarafından hazırlanan ‘Şiirden Besteye Gülümse’ şiir ve plak dinletisine kalabalık veli ve öğrenci aileleri katıldı.

Tanınmış şairler Cahit Sıtkı Tarancı, Orhan Veli kanık, Ahmet Hamdi Tanpınar, Faruk Nafiz Çamlıbel, Attila İlhan’in şiirleri, aralarında aynı okulda Müzik Öğretmeni Miraciye Aktaş’ın da bulunduğu öğretmenler tarafından plaktan çalınan müzik eşliğinde okundu.

Öğretmenler Filiz Ersoy’un “Otuzbeş Yaş”, Benan Bilgiç’in “Mavi maviydi”, Deniz Akdeniz’in “İstanbul’u Dinliyorum”, Özgür Özer’in “ben Sana Vurgunum”, Mehtap Çakmak’ın “Kız Çocuğu,” şiirleri ardından Miraciye Aktaş’ın “Kıskanç” isimli şiiri, aynı zamanda Nilüfer7in sesinden şarkı eşliğinde okumasına, kendi yorumunu da katması salondan alkış aldı.

Rabia Aydoğdu’nun “Olmasa Mektubun”, Musa Tual’ın “Dedikodu”, Esra İnce’nin “Ben Sana Mecburum”, Tayfun Öztürk’ün “Destani” isimli şiirleri seslendirdiği program, Zeynep Danışmaz’ın “Gülümse “yi seslendirmesiyle sona erdi.

Davetlilerin ayakta alkışladığı program sonunda İlçe Milli Eğitim Müdürü Harun Akgül, etkinliği düzenleyen ve katkıda bulunan okul idarecileri ile öğretmenlere çiçek takdim etti.




Bu sayfayı yazdır

18.05.2024 18:31:40

Bu haber 497 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 21 kişi online
Toplam ziyaret : 77.329.632

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
KİT REFORMU VE ENDİŞELER! - CEZAEVİ BİR DAHA DÜŞÜNÜLMELİ!


Devamını oku »

17.07.2024 09:09:33 tarihinde yazıldı
288 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
1917 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

SİZ İSTEYİN YETER Kİ!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
4762 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri