(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

ORTALIK PROJE ÇÖPLÜĞÜNE DÖNDÜ!

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Karadeniz Ereğli Belediye Başkan Adayı Cihangir Amca, “Partimin Karadeniz Ereğli’nin İlk Belediye Başkan Adayı olmamdan dolay ıson derece gururluyum” dedi.

Cihangir Amca, Bozhane Kafe’deki Halkla Buluşma Toplantısında, seçim çalışmaları süresinde başkan adaylarının çok sayıda proje açıkladığını hatırlatarak, “biz ise ortamın proje çöplüğüne dönmeye gerek olmadığını ve insanları kandırmaya gerek olmadığını savunuyoruz” diye konuştu.

İŞTE; TİP KDZ. EREĞLİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI CİHANGİR AMCA’NIN HALKA HİTABEN KONUYMASI

 

Başkan Adayı Amca, Çeşitli mahalle, esnaf ve vatandaş ziyaretlerinde yaptığı konuşmalarda; Kent Yaşamı, Çalışanlar, Engelliler, Emekliler, Kadınlar, Gençle ve Çocuklar, Sokak Hayvanları başlıkları altındaki projelerini açıklarken, şunları kaydetti:

HALKÇI BELEDİYE OLUŞTURACAĞIZ

Belediye meclis üyeleri belediye başkanının askerleri değil halkın temsilcisi ve sesi olacaklar.
Halkımız kuracağımız Mahalle Meclisleri ile doğrudan yönetime katılacak.
Belediyenin gelir - gider ve projelerini halkımızla paylaşacağız.
Özerk Kent Konseyi’ndeki çalışma grupları ile ilçenin sorunlarına çözümler geliştireceğiz.

ÖNCELİKLE İLÇEMİZİN PROBLEMLERİNİ ÇÖZECEĞİZ

İlçemizin havasını, suyunu ve toprağını temiz hale getireceğiz.
Trafik yoğunluğunu ve karmaşasını kaldıracağız.
Çarpık yapılaşma ve aşırı betonlaşmayı düzelteceğiz.
Köyden ve tarımdan kopuş ile ilçeye göçü tersine çevireceğiz.

PROJELERİMİZ

Yeterli geliri olmayan yurttaşlarımıza, Belediyenin tüm hizmetlerinde indirimler sağlayacak olan Çilek Kartı hizmete alacağız,
Toplu taşımayı mesafeye göre ücretlendirip ucuzlatarak, ring usülü seferler ile öncelikle tercih edilir hale getireceğiz. Kent içi ulaşımı kolay ve ucuz yapacağız.
Halk Ekmek Fırınları ve Satış Noktaları, Tanzim Satış Mağazaları kurarak  halkımızın sağlıklı, ucuz sebze, meyva ve ekmeğe ulaşmasını  sağlayacağız.
İlçemizin havasını, denizini ve toprağını kirletenleri sürekli takip edip, sağlıklı bir çevrede yaşamak için mücadele edip, gereken önlemleri aldıracağız.
Trafik akışını emniyetli ve rahat hale getirecek yeni uygulamaları devreye alacağız.  Örnek tek yön uygulaması, trafiğe kapalı alanlar, ağır vasıtaların şehir merkezine giriş çıkış saatlerinde kısıtlamalar, yeni otoparklar v.b.
Kadınların iş yaşamına katılabilmeleri ve kendilerine zaman ayırabilmeleri için Mahalle Kreşleri açacağız.
Çocuklarımıza, yaz tatilleri ve hafta sonlarında katılacakları kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetler düzenleyecek, tarım ve hayvancılıkla tanışmaları için köylerimize geziler yapacağız,  Etkinlik Merkezleri açacağız.
Gençler için Eğitim, Spor, Sanat ve Sosyal Yaşam Merkezleri kuracağız, tiyatro, koro – konser - sergi vb etkinlikler için yeterli salon vb olanaklar sağlayacağız.
İlçemizde sosyal hayatın yoğun olduğu alanlarda Ücretsiz Internet Erişimi sağlayacağız.
Engelli vatandaşlarımız için engelsiz bir şekilde aktif hayata dahil olmalarıı için beceri ve meslek kursları açılacak, yaşadıkları sorunlara acil çözümler bulacağız.
Emeklilerimiz için mahallelerde hem becerilerini kullanıp hem de yeni beceriler elde edecekleri Hobi Atölyeleri açacağız.
Sağlık Danışma Merkezi açarak, rehabilitasyon hizmetleriyle halk sağlığı iyileştirme ve bilinçlendirme çalışmaları yapacağız.
Belediyede Kadın Danışma ve Dayanışma Merkezi oluşturacağız, destek talep eden kadınlarımızın iş ve sosyal yaşama katılımı için Mutlu Kadın Evleri kuracağız.
Yeni yapılacak binaların, güneş enerjisinden yararlanılmasını, yağmur oluklarından su toplanmasını (Yağmur Hasadı),  binalarda kullanışlı ve yeterli araç park yerlerinin bulunmasını zorunlu tutacağız.
Yeşil alan ve park alanlarını yapılaştırmayacağız, işgal edilen yeşil alanları geri kazanacağız. Tarihi yapılarımızı restore ederek koruyacağız.
Konserve Fabrikası, Meyve ve Sebze Kurutma Tesisi, Fındık Kırma Paketleme Tesisleri, Dondurulmuş Gıda Ürünleri projeleri üzerinde çalışarak hayata geçireceğiz, istihdam sağlayacağız.
Kuracağımız tesislerin gelirleri ve belediye imkanları ile devlet okullarındaki  çocuklarımıza günde bir öğün yemek vereceğiz.
Pazar yerlerini iyileştirileceğiz, satış tezgahlarının yerden yüksekte düzenli olmasını sağlayacak, yağışlar ve rüzgârlar için iyileştirmeler yapacağız.
Çiftçimize Ata Tohumu, Organik Gübre, Damızlık Hayvan desteği ile tarımı ve hayvancılığı geliştireceğiz, Osmanlı Çileği – Kestane – Üzüm üretimini teşvik edeceğiz.
Festivalleri geliştireceğiz, yerel sanatçılarımıza öncelik vereceğiz.
Sanat sokağını geliştireceğiz, özgün sanatsal üretimlerin sergilenmesi ve satılmasına destek vereceğiz, müzik yayını sağlayacağız.
Belediye tiyatrosu, belediye bandosu kurulması üzerinde çalışılacağız.
Belediye çalışanları arasında aynı işe farklı ücret uygulanmasına ve gelir düzeyinin yoksulluk sınırı altına düşmemesine çalışacağız.
İmar planları ve yapılaşmada halkın can güvenliği esas alınarak depremde riskli olan binaların güvenli hale getirilmesine destekler sağlayacağız.
Her seçim döneminde ortaya atılıp neredeyse tamamı gerçekleşmeyen projelerimiz olmayacak.
Hayata geçebilir yukarıda sıraladığımız projelerimizi ve mahalle meclislerimizin talep edeceği diğer projeleri uygulayacağız.

Sadece sahil değil tüm mahalleler güzelleşecek.




Bu sayfayı yazdır

7.03.2024 15:12:34

Bu haber 810 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (1)
07.03.2024 15:51:39
Emekçiler sizi bekliyor diyor ki;

Sayın başkan sizin partiniz adı işçi partisi şimdiye kadar erdemirde sözleşmeli personel kapsamına alınmayarak ayrımcılığa uğramış emekçi kardeşleriniz için bir açıklama yaptığınızı duymadık.




Şu anda 4 kişi online
Toplam ziyaret : 76.134.132

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
256 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
565 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1480 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri