(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

7 SORU İLE YANIT ARIYOR!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak Milletvekili Eylem Ertuğ Ertuğrul, aynı işi yapmalarına rağmen kadrolu öğretmen, sözleşmeli öğretmen ve ücretli öğretmen ayrımı ve uygulamasına son verilmesinin planlanıp planlanmadığını sordu.

Milletvekili Ertuğrul, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmasında da ücretli öğretmenler konusunu gündeme getirdiğini hatırlattı.

Türkiye’de 80 binin üzerinde ücretli öğretmenin sosyal ve mali açıdan ciddi zorluklarla karşı karşıya kaldığını belirten Ertuğrul, şunları kaydetti:

“özel okul yöneticilerinin de, belirli süreli sözleşmeye tabi olan öğretmenlere, iki farklı sözleşme imzalatarak birini mevzuat gereği Bakanlığa gönderdiği diğerini ise kendi uhdesinde tuttuğu iddia edilmektedir. Bakanlık sözleşmelerinde 20 saat üzerinde çalışan ve nöbet tutan her öğretmene ek ders ücreti verilmesi maddelenmişken bugün kurumların yüzde 90’ı bu ücretleri vermediği ve bu hususa ilişkin hiçbir denetim mekanizması işletilmediği tarafımıza iletilen bilgiler arasındadır. 2014’te kaldırılan taban maaş düzenlemesiyle birlikte asgari ücretle, hatta bazı kurslarda asgari ücretin dahi altındaki ücretlerle çalıştırılan öğretmenlerin ayrıca ara tatillerde ve yaz tatillerinde sistematik olarak çalıştırıldığı öne sürülmektedir.”

İŞTE BAKAN’A SORULAN 7 SORU

CHP Zonguldak Milletvekili Eylem Ertuğ Ertuğrul, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin tarafından yanıtlanması istemiyle verdiği önergede şu soruları yöneltti:

1- Türkiye’de yaklaşık olarak 80 binin üzerinde ücretli öğretmen bulunmasına rağmen aldıkları maaş asgari ücrete dahi yaklaşmamaktadır. Kadrolu öğretmenlerle aynı okullarda, aynı işi yapmalarına rağmen ücretli öğretmenlerin maaşlarının bu kadar düşük olmasının başlıca sebepleri nedir?

2- Milli Eğitim Bakanlığı olarak ücretli öğretmenlerin koşullarının iyileştirilmesi için bir çalışmanız var mıdır?

3- Asgari ücretin altında personel istihdamı kanunen yasak olmasına rağmen özel okul, kurs ve özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerindeki asgari ücretin bile altında kalan, son derece esnek ve güvencesiz biçimde çalıştırılan öğretmenlerden bakanlığınızın bilgisi var mıdır? 4- 4- Bakanlık olarak bu kurumların denetimi yapılmakta mıdır? Yapılmakta ise ne sıklıkla yapılmaktadır?

5- Bakanlığınızca yapılan denetimler sonucu yaptırım uygulanan kaç kurum bulunmaktadır?

Ücretli öğretmenlerin maaşlarını kadrolu meslektaşlarının maaşına yükseltmeyi planlıyor musunuz?

6- Aynı işi yapmalarına rağmen kadrolu öğretmen, sözleşmeli öğretmen ve ücretli öğretmen ayrımı ve uygulamasına son verilmesi planlanmakta mıdır? Bu konuda bir çalışma var mıdır?

7- 2014 yılında kaldırılan taban maaş uygulaması ile öğretmenlerimizin elinden alınan eşit işe eşit ücret hakkını geri getirmeye yönelik bir çalışmanız var mıdır?




Bu sayfayı yazdır

4.03.2024 17:03:04

Bu haber 376 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 17 kişi online
Toplam ziyaret : 76.201.297

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
514 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
712 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
2025 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri