(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

O, OLUYOR DA, BU NEDEN OLMUYOR?!

Zonguldak’ın Ereğli İlçesinde, eski Belediye Başkanı Murat Sesli, “Eş Başkanlık dönemin başbakanına, siyasi partilerde oluyor da bizde neden olmasın” dedi.

Sesli, Hakimiyet Yayın Grubu Sahibi Fikri Kapan’ı ziyaretinde yaptığı konuşmada, önceki gün eski terminal alanında ‘miting havasında’ düzenlediği basın toplantısında, 31 Mahalli İdareler (Yerel) seçimlerindeki yol haritasını açıkladıklarını hatırlattı.

Söz konusu açıklamada, yaşatıldığı mağduriyetin yanı sıra, Cumhuriyetin 100 yılına binaen hazırladıkları 100 projeden önemli bazılarını da anlattıklarını belirten Sesli, aynı zamanda seçimlere ‘Murat Sesli’ isminin gireceğine de vurgu yaptığını söyledi.

Mitinge gösterilen ilgiden son derece memnun olduğuna dikkat çeken Sesli, ilçe halkın ateşekkür etti.

31 Mart seçimlerinde aynı zamanda kuzeni Murat Sesli ve ekibi ile gireceklerini tekrarlayan, şöyle dedi:

“2009’dan itibaren bir çok mağduriyet yaşatıldım. Halen de üzerimde baskı kurulmaya çalışılıyor. Herkes biliyor ki söz konusu cezayı almamım sebebi ‘Fetö’dür. Bu kesindir. Çektiğim cezaya itirazım aslında Zonguldak 2. Ağız Ceza Mahkemesi Başkanının ifadelerinde de açık. Konunun ‘Asrın Terör Örgütü’ olarak nitelendirdiği Fetö operasyonu olduğunu açıklıyor. Ancak yine siyasi ellerin uzandığı kararda yeniden yargılanmamın önü kesildi.

EREĞLİ’YE CEZALANDIRIYORLAR

Verilen yeni karar ile sadece ben değil aynı zamanda Karadeniz Ereğli cezalandırılıyor. Benim siyasi yasaklı durumum 2025’de bitiyor ancak ne yazık ki 8-9 ay yüzünden 5 yıl cezalandırıyorum. Bu, aynı zamanda hizmet etme aşkı ile yaşadığım Karadeniz Ereğlimize verilmiş cezadır. Bu durumda sessiz kalmam söz konusu olamazdı. Bunun üzerine uzun düşünce, fikir yürütme ve görüşmelerimiz sonrasında kuzenim Murat sesli ve ekibimizle birlikte yola çıkma kararı verdik.”

EŞ BAŞKANLIK NEDEN OLMASIN Kİ?

Murat Sesli, gündeme oturan “Eş Başkanlık” konusuna da açıklık getiren Eski Ereğli Belediye Başkanı Murat Sesli, tarihten örnekler vererek, şunları söyledi:

“Öncelikle hatırlatmalıyım; Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın AK Parti’nin genel başkanlığı sürecinde cezası nedeniyle Milletvekili seçilemedi, dolayısıyla Başbakan olamadı. Yerine ise o dönemde Abdullah Gül’ü koyarak kendisi ‘eş başkan’ konumuna geçti. Siyasi yasaklı cezası bittiğinde de, ülke tarihinde bir ilk yaşandığı o dönemde Siirt’te AK Parti milletvekilinin istifası sonrası bir tek Siirt’te Milletvekili seçimleri yapıldı ve Sayın Erdoğan Milletvekili seçildi, sonrasında partinin başına geçti. Sayın Gül’ü de Cumhurbaşkanı yaptı.

Bunun yanı sıra CHP’nin seçimlerde ‘Bir oy CHP’ye bir oy HDP’ye dediğini iyi biliyoruz. Kaldı ki, HDP’de eş başkanlık uzun yıllardır var. Eş Başkanlık dönemin başbakanına, siyasi partilerde oluyor da bizde neden olmasın? Ayrıca söz konusu çalışma yöntemimizi, bünyemizdeki hukukçuların derin araştırması sonucu karara bağladık. İnanın Karadeniz Ereğli’de her şey yolunda gidecek. Önümüzdeki günlerde partimizi de açıkladığımızda kamuoyunun daha da rahatlayacağını göreceğiz.”

Fikri Kapan’ın başarı dileğinde bulunduğu Murat Sesli’nin ziyaretinde; Eski AK Parti Belediye Meclis Üyesi Adem Çakır, Mali Müşavir Serkan Günaydın ile Hakimiyet Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Zeliha Fatma Kapan yer aldı.




Bu sayfayı yazdır

5.02.2024 14:40:46

Bu haber 1033 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (1)
05.02.2024 21:00:35
ASIM CAKIR diyor ki;

EN ZOR OLANI SECMISSIN MURAT BSK BASARILAR




Şu anda 18 kişi online
Toplam ziyaret : 76.431.455

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
954 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
1110 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
2121 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri