(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

19 MAYIS VURGULU DÜĞÜN...

(Haber: Fikri Kapan) - Zonguldak’ın Ereğli İlçesinde, 19 Mayıs’ta evlenen çift, düğün merasimlerinde Atatürk’ün sesi eşliğinde ‘Zeybek’ oynamaları etkinliğe damgasını vurdu.

İlçede ikamet eden Öğretmenler Rukiye ile Alim Acar çiftinin Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları’nda çalışan çocukları Mühendis Orhan Acar ile Melahat&Ramazan Çekirdek çiftinin kızları Diyetisyen İrem (Çekirdek) Acar’ın düğün etkinlikleri, ilçedeki Tims Fabrika Salonunda gerçekleştirildi.

Salona davetlilerin alkışları ile giren çift, ilk danslarını yaptılar, bir süre de davetlilerle oyunlar oynadılar.

ATA’NIN SESİYLE ZEYBEK…

Düğünün ilerleyen bölümlerinde ise Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki konuşmasının yansıdığı salonda İrem ile Orhan yeniden sahneye çıktı.

 Ata’nın arşivdeki kayıtlardan konuşmasının yanı sıra başlayan “Zeybek” oyununu, Damat Acar eşi İrem’in alnından öpmesinin ardından arkadaşları ile birlikte oynamaya başladı.

Damat Orhan Acar, eşi İrem ile Zeybek oynamayı devam etti. Oyunun finalinde ise Baba Acar sahneye çıkarak, oğlu Acar ve gelini İrem ile Zeybek oyununu sürdürdü.

Zeybek sonunda davetlilerin dakikalarca ayakta alkışladığı gece, çiftin pasta kesimi ve eğlence ile devam etti.

İrem&Orhan Acar çiftinin mutlu gününde, CHP Zonguldak Milletvekili Eylem Ertuğ Ertuğrul, İlçe Milli Eğitim Müdürü Harun Akgül, İlçe Nüfus Müdürü Melikhan Babayiğit, eski Ereğli Belediye Başkanı Murat Sesli, Kamu-Sen Zonguldak İl Başkanı Şahin Ören, Türk Eğitim-Sen İlçe Başkanı Yener Yazgan, Eğitim-İş Ereğli Şube Başkanı Zehra Bahadır, Bağlık Mahallesi Muhtarı Muhsin Aydın, bazı okul müdürleri ile kalabalık davetli hazır bulundu.

ANNE İLE BABANIN MUTLULUĞU

Anne Rukiye Acar, Hakimiyet muhabirine yaptığı konuşmada, ‘ilk göz ağrım’ dediği oğlunun çok sevdiklerini belirterek, “bir Efeler Diyarı Aydın’lı olarak Karadeniz Bölgesinde Zeybek oynatmaktan gurur duydum” dedi.

Baba Açar da, davetlilere teşekkür ettiği konuşmasında, “ne kadar sevildiğimizi ve değer verildiğimizi gördük. 19 Mayıs gibi bir tarihte oğlumuzun bu mutluluğunu yaşadık. Anlamlı bir gün olduğu için de böyle bir etkinlik hayata geçirdik” diye konuştu.




Bu sayfayı yazdır

20.05.2023 13:50:40

Bu haber 2274 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 12 kişi online
Toplam ziyaret : 76.122.240

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
243 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
558 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1475 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri