(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

BAYAN POSBIYIK’IN ZONGULDAK ÇIKARMASI

(ZONGULDAK) - CHP Zonguldak Milletvekili Aday Adayı Neriman Posbıyık, Zonguldak’ta bir dizi ziyaretlerde bulundu.

Yapılan yazılı açıklamaya göre, Bayan Posbıyık, CHP İl Başkanlığı, Merkez İlçe, Kilimli, Kozlu İlçe Başkanlıkları ve Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti (ZGC) ile Karaelmas Gazeteciler Derneği’ni de (KGD) ziyaret etti.

CHP İl Başkanlığını ziyaret ederek İl Başkanı Murat Pulat ve partililerle görüşen Posbıyık, daha sonra CHP Merkez İlçe Başkanı Ebru Uzun’u, Kilimli İlçe Başkanı Erol Sarıal’i, Kozlu İlçe Başkanı Seyfettin Ceylan ile ayrı ayrı görüştü.

Ziyaretlerini Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Derya Akbıyık ve Karaelmas Gazeteciler Derneği Başkanı Mustafa Emen ile sürdüren Posbıyık, gazetecilere yaptığı açıklamalarda, CHP’nin Zonguldak’ın ilk kadın milletvekili olma adına yola çıktığını belirterek, şunları söyledi:

"Zorlu bir süreçten geçiyoruz. bu süreçte ben de çorbada bir tuzum olsun mantığıyla yola çıktım. 14 Mayıs'ta Cumhuriyet Halk Partisi'nin bayrağını en üst noktalara taşımak amacıyla yola çıktım. 1954 yılında Zonguldak'ta Demokrat Parti'den kadın milletvekilimiz olmuştu. O gün bugün neden kadın milletvekilimiz olmadığını merak ediyorum. Arzu ediyorum ki Türkiye genelinde, bölgemizde kadın vekillerin sayısı artmalı. Çünkü ne olursa olsun kadınların öngörüleri, hisleri, duyguları, sevecenlikleri, vicdanları parlamentoya yansımalı. Birbirimizle kucaklaştığımız zaman açamayacağımız kapı yoktur.  Çok önemli bir süreçten geçiyoruz ve bu seçimi Cumhuriyet'in kuruluşunun 2. yüzyılının başlangıcı olarak görüyorum. Oraya damgamızı vurup gökyüzünden güneşin pırıl pırıl parladığını görüp hepimiz mutluluk, zafer çığlıkları atmalıyız.

TEK ADAM SİSTEMİNDEN KURTULMAMIZ ŞART

Çok değerli Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, sevecen, naif, insanlara her zaman severek yaklaşan, ayrım yapmayan kişiliğiyle bu süreçte altılı masada birbirinden farklı olan bileşenleri bir arada tutarak çok büyük bir başarıya imza attı. Biz de ona hak ettiği yeri kazanması için ve ülkenin bu tek adam sisteminden en kısa zamanda kurtulması için hep beraber, el birliğiyle mücadele vermemiz lazım.
Bu seçim biz kadınlara, gençlere, çocuklarımıza bir yol açacak. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Avrupa'dan önce Türk kadınına vermiş olduğu seçme ve seçilme hakkını asla vermem. Ölümüne mücadele ederim ama o hakkı onlara vermem.”




Bu sayfayı yazdır

23.03.2023 10:34:39

Bu haber 572 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (1)
23.03.2023 21:12:34
ASIM CAKIR diyor ki;

GENCLERE YER VERMEK FAZILETTIR CHP GENCLERE IHTIYACI VAR HELE BIRDE GENC BAYAN OLURSA MUKKEMMEL OLUR BASARILAR




Şu anda 18 kişi online
Toplam ziyaret : 77.330.239

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
KİT REFORMU VE ENDİŞELER! - CEZAEVİ BİR DAHA DÜŞÜNÜLMELİ!


Devamını oku »

17.07.2024 09:09:33 tarihinde yazıldı
288 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
1918 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

SİZ İSTEYİN YETER Kİ!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
4766 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri