(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

SON 3-4 KİLO…

Deniz ÖZSAN
  Uzman Diyetisyen

O gitmeyen son 3-4 kilo kilo verme sürecinde olan herkesin canını sıkmıştır. İstikrarla son noktaya kadar gelip; dirençli kilolarda kalmak çoğumuzun pes etmesine sebep olmuştur. İşte bu dirençli kilolarda; ‘’Ne yapacağız? Nasıl bir taktik uygulamalıyız?’’ bunları konuşalım istedim…

İstediğiniz kiloya inmek için son 3-4 kilonuz kaldı; diyetinize dikkatli uyuyor, düzenli fiziksel aktivitenizi yapıyorsunuz ama bir türlü gitmiyor…

Öncelikle kilo kaybetme hızınız hedef kilonuza yaklaştıkça azalır. Az dan az; çoktan çok gider şeklinde düşünerek; kaybetmeniz gereken kilo farkı azaldıkça kilo verme hızınızın da azalması çok normaldir. Bu sebeple vücut ağırlığınız azaldıkça almanız gereken kalori de azalacaktır. Yani 90 kg iken zayıflamak için yedikleriniz ile 60 kg iken yedikleriniz aynı olursa; ya kilo veremezsiniz ya da kilo alırsınız.

Diyet sabotajcılarına kulak asmayın!

Belli bir kilo verdiniz ve insanlar bunu fark ederek; ‘’çok zayıflamışsın, yeter artık daha ne kadar zayıflayacaksın, hasta mısın ‘’ gibi cümlelerle motivasyonunuzun azalmasına sebep olabilirler. Siz de rehavete kapılıp; zaten verdim, yarın devam ederim gibi düşünerek ufak tefek kaçamaklarla farkında olmadan diyetinizin kalorisini arttırabilirsiniz. Başlangıçta disiplinli yaparak ilerleyip verdiğiniz kilolar sona yaklaştıkça aynı disiplini ister. Sona yaklaştıkça dahaserbest davranmanız dirençli kiloların gitmesini daha da zorlaştıracaktır.

Vücudunuzu şaşırtın…

Eğer hep aynı programı uyguluyorsanız; ufak tefek değişikliklerle vücudunuzu şaşırtın. Öğün saatlerinizi erkene çekin, spor saatinizi değiştirin, fiziksel aktivitenizin yoğunluğu arttırın.

Mola verin…

Uzun süredir diyettesiniz ve ufak bir molayı hak ettiniz. Biraz vücudunuzu dinlendirmek iyi gelecektir. Bir iki hafta diyete ara vererek; dengeli beslenerek kilonuzu korumaya çalışın. Sonrasında tekrar diyete başlamak dirençli kiloların gitmesini biraz daha kolaylaştıracaktır.

Stresi azaltın…

Beynimiz bedenimize hükmediyor. ‘’Veremedim, gitmiyor, ne yapsam olamayacak ‘’ gibi olumsuz düşündükçe işi daha da zorlaştırırsınız. Bu noktada her şeyden önce konsantre olmanız gereken kısım verdiğiniz kilolardır. Verdiğiniz kiloların başarısını düşünerek motivasyonunuz arttırın. Sabırlı olun. Kendinizi aç bırakmak yerine sağlıklı beslenerek programınıza devam edin.  Unutmayın aç kalarak kilo vermeye çalıştığınızda metabolik hızınız yavaşlar ve daha sonra daha fazla kilo alma riski doğar.

Bol antioksidan alın…

Koyu yeşil yapraklı sebzeler, kırmızı meyveler antioksidan içeriğinden zengindir. Bol bol çiğ sebze tüketin böylece hem doygunluk hissiniz artacak hem de diyetinizin kalorisini bir miktar aşağıya çekmiş olacaksınız. Semizotu, sivri biber, kabak, domates, salatalık, marul diyetinizde sınırsızca tüketebileceğiniz sebzeler arasındadır. Meyve tercihlerinizi de kırmızı meyvelerden yapmak metabolizma hızınızı arttıracaktır.

Unutmayın; zamanla aldığınız kilolar size bir günde gelmedi. Gidişi de bir gün olmayacak biraz zaman alacaktır. Sabırlı olun ve sağlıklı beslenmeye; her şeyden önce sağlığınız için devam edin. Sağlıklı, formda ve mutlu günler geçirmeniz dileğiyle… 



30.04.2019 11:55:39

Bu yazı 2177 defa okunmuştur

Yazara ait tüm yazılar için tıklayınız

Facebook'ta Paylaş

YORUMLAR (0)
YORUM EKLE
Adınız


(1000 / )



Şu anda 5 kişi online
Toplam ziyaret : 76.206.109

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
517 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
715 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
2028 kez okundu

Deniz ÖZSAN { DİYETİSYENDEN... }
     Uzman Diyetisyen - denizozsan@gmail.com
ŞİMDİ DETOKS ZAMANI


Devamını oku »

20.05.2022 11:53:37 tarihinde yazıldı
2236 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri