(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

ELMA SİRKESİ YAĞ YAKAR MI?

Deniz ÖZSAN
  Uzman Diyetisyen

Günde 1 elma doktoru uzak tutar derler; doğrudur. Kanser, diyabet, kalp hastalıkları, astıma iyi geldiği, akciğer ve sindirim sisteminin daha iyi çalışmasını sağladığı bilinmektedir. Elma sirkesi; elmanın doğal yollarla fermente edilmesi ile elde edilen genellikle salatalarda kullandığımız bir sirke çeşididir.  Sirkenin yapımında kullanılan meyve adına göre ismi çeşitlendirilir. 3000 yıllık bir geçmişi olan elma sirkesi Antik Mısır döneminde ve Hipokrat tarafından da tedavi amaçlı kullanılmıştır. Günümüzde yaygın bir şekilde kullanılan sirke çeşitlerinin zayıflattığına dair bir görüş benimsenmiştir. Hiçbir besinin yağ yakıcı özelliği yoktur. Elma sirkesinin de; vücutta sindirimi hızlandırarak metabolizma hızını arttırıcı ve ödem atılımını sağlayıcı etkisi vardır. Yani siz kilo vermek amaçlı bir beslenme düzenine geçtiyseniz ve günlük beslenme programınızda elma sirkesine yer veriyorsanız elma sirkesi bu süreci destekleyici etki gösterecektir.

Şeker hastalarında günde 1 yemek kaşığı elma sirkesi tüketenlerin tüketmeyen bireylere göre kan şekerlerinin daha dengeli olduğu son yapılan çalışmalarda bulunmuştur. Ayrıca Trigliserid ve LDL kolesterol (kötü kolesterol) düzeylerinde azalma sağladığı da bulunmuştur. Kan şekeri üzerindeki dengeleyici etkisi sayesinde de tokluk seviyenize destek olur ve kilo kontrolünü sağlar.

Hipertansiyon (yüksek tansiyon) problemi olan bireylerde kan basıncını düşürücü etkisi ile faydalı olabilir. Ancak hipotansiyonu (düşük tansiyon) olan bireylerde dikkatli tüketilmesi gerekir. Elma sirkesi vücudu toksinlerden arındıran, böbrek ve karaciğeri temizleyen etkili bir detoks ürünüdür. Cilde canlılık verir ve daha parlak görünmesini sağlar.

Günde 2 yemek kaşığını geçmeyecek şekilde yemeklerde ve salatalarda kullanımı yeterlidir. Aç karnına su ile karıştırarak tüketmek mide ve sindirim sistemi sağlığınızı olumsuz etkiler. Bu nedenle her besini kullanılması gereken alan ve ölçü dâhilinde tüketmek hem severek tüketmenizi hem de sağlığınıza zarar vermenizi engellemiş olur. Sağlıklı ve formda günler geçirmeniz dileğiyle…



1.12.2015 10:10:29

Bu yazı 3068 defa okunmuştur

Yazara ait tüm yazılar için tıklayınız

Facebook'ta Paylaş

YORUMLAR (0)
YORUM EKLE
Adınız


(1000 / )



Şu anda 4 kişi online
Toplam ziyaret : 76.213.121

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
526 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
718 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
2031 kez okundu

Deniz ÖZSAN { DİYETİSYENDEN... }
     Uzman Diyetisyen - denizozsan@gmail.com
ŞİMDİ DETOKS ZAMANI


Devamını oku »

20.05.2022 11:53:37 tarihinde yazıldı
2236 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri