(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

DÜĞÜN GÜNÜNÜZDE IŞIL IŞIL PARLAYIN…

Deniz ÖZSAN
  Uzman Diyetisyen

Yaz geldi, gelecek, düğün tarihim yaklaşıyor derken; siz gelin adayları hala önleminizi almadıysanız çok da geç kalmış sayılmazsınız. Her bayanın hayali olan o büyülü gecede muhteşem görünmek… Fakat bunun için çoğu bayan hızlı kilo verdiren; şok diyetler, tek besine dayalı diyetler vb. sağlıksız yöntemlerle zayıf görünmek için çabalıyorlar. Bu tarz hızlı kilo kayıpları düğün sonrasında hızlı kilo alımına ve şikâyet edilen kiloların çok çok üstüne çıkılmasına sebep olacaktır.  Biraz beslenme düzeninizi dengeleyerek ve birazda işin içine spor ekleyerek düğün gününüzde formda, ışıl ışıl parlayan bir gelin olabilirsiniz.

Sadece kaliteli beslenerek bile aydaen az 4 kilo vermeniz mümkün. Nasıl mı? Hayatınızdan şeker ve şekerli ürünleri çıkartın. Yerine sağlıklı karbonhidrat içeren meyveleri ekleyerek şeker ihtiyacınızı karşılayabilirsiniz. Yalnız porsiyon kontrolüne de dikkat etmekte fayda var. Günde en fazla 3 porsiyon; 1 elma, 5-6 adet orta boy çilek, 1 ufak boy muz gibi meyve tüketimi yeterli olacaktır.Fast-food, hamur işleri, yağlı besinler yerine; sizi daha tok tutacak tam tahıllı ürünler, bol yeşil yapraklı sebzelerden faydalanabilirsiniz. Işıldayan bir cilt, parlak saçlar ve güçlü tırnaklarım olsun diyorsanız su içmeyi ihmal etmeyin. Günde 10-12 bardak su içerek; hem tokluk sürenizi uzatmış hem de toksinleri vücudunuzdan atarak forma girmenize destek sağlamış olursunuz.

Kendinize düğün gününüze göre gerçekçi bir hedef belirleyin. Şu an ki durumunuzdan 4 kilo daha az bir kiloda olmanız bile hem görüntü olarak hem de beden olarak vücudunuzda çok şeyi değiştirir. Bunun için harekete geçin ve düğün hazırlıkları nedeniyle tempolu geçen günlerinize bir de düzenli yürüyüşler ekleyin.  Böylece yürüyüş sırasında salgılanan endorfin hormonu sayesinde de stres seviyenizi kontrol altına almış olursunuz.

Düğün tarihinize 1 ay kaldıysa ben nasılsa bu 1 ayda zayıflayamam deyip; umutsuzluğa kapılmayın. Sağlıklı beslenerek ve egzersiz yaparak; 1 ayda 4 ile 6 kilo arası zayıflamanız mümkün. Kendinizi hazır hissettiğinizde bir beslenme uzmanına/diyetisyene başvurarak bu süreci sağlıklı bir şekilde geçirebilirsiniz.

Ve düğün günü…

Bütün gün heyecandan yemek yemek aklınıza gelmeyebilir. Ancak gün boyu aktif kalabilmeniz için vücudunuzun enerjiye ihtiyacı var ve bunun için;

Kahvaltı yapın ve sizi uzun süre tok tutacak yumurta mutlaka kahvaltınızda olsun.

Kafein tüketimi yerine sizi daha da rahatlatacak; papatya veya biberiye gibi bitki çaylarından günde 1-2 fincan tercih edebilirsiniz.

Gün boyu enerjinizi düşürmemek için yanınıza badem, ceviz, kuru kayısı gibi besinler alarak aralarda ufak atıştırmalıklar yapabilirsiniz.

Cildinizin parlaklığı sizin için önemliyse bol bol su için ve gece boyu ışıl ışıl parlayın.

Düğünden 1 gün önce ağır kızartmalar, şeker ve şekerli besinler, aşırı tuzlu besinlerden uzak durun.

Kaliteli bir uyku gün boyu zinde kalmanızı sağlayacaktır. Uyku problemi yaşarsanız yatmadan önce papatya çayını tercih edebilirsiniz.

Stres yapmayın, bu sizin en güzel ve özel gününüz fit ve formda bir gelin olarak ışıl ışıl parlamanız dileğiyle…



5.05.2015 09:53:48

Bu yazı 1821 defa okunmuştur

Yazara ait tüm yazılar için tıklayınız

Facebook'ta Paylaş

YORUMLAR (0)
YORUM EKLE
Adınız


(1000 / )



Şu anda 3 kişi online
Toplam ziyaret : 76.192.211

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
403 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
704 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1919 kez okundu

Deniz ÖZSAN { DİYETİSYENDEN... }
     Uzman Diyetisyen - denizozsan@gmail.com
ŞİMDİ DETOKS ZAMANI


Devamını oku »

20.05.2022 11:53:37 tarihinde yazıldı
2236 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri