(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

GMİS’E ÖVGÜLER YAĞDIRDI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Ahmet Aydın, madenlerde önceliklerinin can güvenliği olduğunu bildirdi.

Aydın, Zonguldak’ta Genel Maden İşçileri Sendikası’nı (GMİS) ziyaretinde yaptığı konuşmada, GMİS’in Zonguldak ve ülke için önemli olduğunu belirtti.

Türkiye Taşkömürü Kurumu’nu (TTK) ilgilendiren bir mevzuat değişikliğinin Resmi Gazete’de yayınlandığını hatırlatan Aydın, şunları kaydetti:

“Buradaki sendikalarımız dahil olmak üzere hep birlikte Zonguldak ortak paydasında zaten uzlaşıyoruz. Malum 2 tane yönetmelikte yayınlandı 21 Temmuz itibariyle. Bir iş sağlığı ve güvenliği ile ilişkin bir yönetmeliğimiz bizim bakanlığa ait. Birde iş yerinin durdurulmasına ilişkin olarak daha açıklayıcı daha net tereddütleri ortadan kaldıran çok güzel bir yönetmelik. Enerji bakanı ile ortak bu süreçleri hep birlikte takip ediyoruz. Bizim Zonguldak’ta yapmış olduğumuz bütün bu çalışmalar bizler için de son derece kıymetli. Zonguldak içinde bunun ne anlam ifade ettiğin çok yakından biliyoruz. Gerçekten madenle yatan, madenle kalkan ve buradaki ocakların daha aktif şekilde çalışması için gayret eden bir şehir. Buradaki madencilerimize müteşekkiriz. Bizler de sizler için, madencilerimiz için, buradaki Zonguldak halkı için, ne gerekiyorsa yapacağız. Tabi bunları yaparken iş sağlığı ve güvenliği bizler için esastır. Asıl olan öncelikle can emniyetidir can güvenliğidir. Bunu da ihmal etmeden ama ocaklarımızı da çok daha güçlü bir şekilde nasıl çalıştırırız onun muhasebesini yapacağız. Burada daha fazla katma değeri birlikte nasıl üretiyoruz. İşte bunu bütün istişare ediyoruz.”

GMİS Genel Başkanı Hakan Yeşil de, TTK’da yaşanan geçici iş durdurma kararı sonrası yapılan çalışmalara katkısı dolayısıyla Bakan Yardımcısı Aydın’a teşekkür ederek, bu ziyaretlerin sorunların çözümü anlamında önemli katkılar sunduğunu dile getirdi.

Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu, Ak Parti İl Başkanı Mustafa Çağlayan, GMİS genel merkez yönetim kurulu üyelerinin hazır bulunduğu ziyarette, Zonguldak ve madenlerle ilgili konularda görüş alışverişinde bulunuldu.




Bu sayfayı yazdır

23.07.2026 14:38:16

Bu haber 1198 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)



Şu anda 17 kişi online
Toplam ziyaret : 89.968.413

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi








Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
KDZ. EREĞLİ TSO SEÇİMLERİ / YENİ PARTİ’YE YENİ ADAY


Devamını oku »

29.09.2026 10:33:43 tarihinde yazıldı
3293 kez okundu

Yavuz SESLİ { EKONOMİDE SESLİ PİYASALAR }
ALTIN NEDEN BU KADAR HAREKETLİ?


Devamını oku »

24.08.2026 09:00:03 tarihinde yazıldı
7261 kez okundu

Orhan AKYÜZ { ORHAN AKYÜZ’ÜN YARUMUYLA... }
TTK’DA KÖMÜR KAYBI YARIM MİLYON TONU AŞTI!


Devamını oku »

17.08.2026 13:33:04 tarihinde yazıldı
7737 kez okundu

YUTMA GÜÇLÜĞÜ SORUNUNA ENDOSKOPİK ÇÖZÜM


Devamını oku »

17.09.2026 10:55:32 tarihinde yazıldı
4134 kez okundu



(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

HER DALDA BAŞARI!..


Özhanlar Mobilya


Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri