(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

KANAMASIZ, KESİSİZ, AĞRISIZ…

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitebi (BEUN) Tıp Fakültesi Uygulama ve Araştırma Hastanesinde, Yüksek Teknoloji olarak gösterilen kanamasız, kesisiz ve ağrısız ürolojik cerrahi döneminin başladığı bildirildi.

BEUN Basın, Yayın ve Halkla İlişkiler Koordinatörlüğünü yazılı açıklamasına göre, hastanede hizmetine başlanılan Magneto 150 Watt Holmium Lazer Cihazının, ülke genelinde sınırlı sayıda merkezlerde bulunduğu belirtildi.

Teknoloji sayesinde prostat ve böbrek taşı operasyonlarının, Batı Karadeniz Bölgesi’nde ilk ve tek kez kanamasız, kesisiz ve ağrısız bir şekilde BEUN’da gerçekleştirilebildiği anlatılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Dünyada prostat cerrahisinde altın standart olarak kabul edilen HoLEP (Holmium Lazer Prostatektomi) yöntemi, özellikle büyük prostatlarda açık cerrahiye benzer başarı oranları sunarken, kesi yapılmadan ve minimal riskle uygulanabiliyor. Magneto 150 Watt Holmium Lazer Cihazı’nın en büyük avantajlarından biri de dokuyu keserken eş zamanlı olarak kanamayı kontrol edebilmesi. Bu özellik, hem hasta güvenliğini artırıyor hem de operasyon sonrası iyileşme sürecini büyük ölçüde kısaltıyor.
Ameliyat sonrası hastalar genellikle bir gün içinde taburcu edilirken; daha az kan kaybı, daha kısa ameliyat süresi ve hızlı iyileşme gibi avantajlar sayesinde hem hasta memnuniyeti hem de sağlık hizmetlerinde verimlilik en üst düzeye çıkarılıyor. Cihaz, aynı zamanda böbrek taşlarının tedavisinde de yüksek başarıyla kullanılabiliyor. Kapalı yöntemle gerçekleştirilen ameliyatlarda taşsızlık oranı oldukça yüksek olup cerrahi başarıyı doğrudan etkiliyor."

ÖZÖLÇER: İNSAN HAYATI MERKEZLİ HİZMET

Açıklamada görüşlerine yer verilen BEUN Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, üniversite olarak sağlık alanında bilimsel gelişmeyi, teknolojik yeniliği ve insan hayatını merkeze alan bir hizmet anlayışını her zaman temel sorumlulukları arasında gördüklerini savunarak, savunarak, şunları ifade etti:

“Bu gelişmeler, sağlık hizmetlerinin niteliğini artırırken üniversitemizin bölgesel sınırları aşan bir misyon üstlendiğini de açıkça ortaya koymaktadır. Bu vesileyle, üniversite hastanemizin altyapısının güçlenmesinde ve teknolojik kapasitesinin artırılmasında her zaman yanımızda olan başta Sağlık Bakanımız Sayın Prof. Dr. Kemal Memişoğlu olmak üzere, tüm Sağlık Bakanlığı ailesine en içten şükranlarımı sunuyorum. Aynı şekilde, üniversitemizin bilimsel ve akademik gelişimine sundukları değerli desteklerinden dolayı Yükseköğretim Kurulu Başkanımız Sayın Prof. Dr. Erol Özvar’a ve tüm Yükseköğretim Kurulu camiasına teşekkürlerimi arz ediyorum. Bu cihaz ile ameliyatı gerçekleştirecek tüm öğretim üyelerimize başarı diliyor, üstün emeklerinden dolayı teşekkür ederek hastalarımıza yeni tedavi yönteminin şifa olmasını ümit ediyorum.”

ÖZÖLÇER'E TEŞEKKÜR ETTİ

BEUN Üroloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Necmettin Aydın Mungan da, üniversite hastanesine kazandırılan ileri teknoloji lazer cihazının hem hasta tedavisinde hem de akademik eğitimde önemli bir dönüm noktası olduğunu vurgularken, cihazın kazandırılmasında “büyük emek veren” Rektör Özölçer’e şükranlarımı sundu.




Bu sayfayı yazdır

19.09.2025 14:23:54

Bu haber 151 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)





Şu anda 38 kişi online
Toplam ziyaret : 84.096.978

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
MECLİS; BASIN, İPTAL!


Devamını oku »

19.09.2025 11:39:09 tarihinde yazıldı
102 kez okundu

Orhan AKYÜZ { ORHAN AKYÜZ’ÜN YARUMUYLA... }
ZONGULDAK’TA “DENİZ SOLUCANI” PROJESİNE ODAKLANILABİLİR…


Devamını oku »

19.09.2025 11:43:12 tarihinde yazıldı
56 kez okundu



OP.DR.RABİA BAŞER AÇIKGÖZ { UZMANINDAN... }
Kadınların Sessiz Estetik Devrimi: Genital Estetik Artık Gizli Kalmıyor!


Devamını oku »

23.07.2025 17:13:09 tarihinde yazıldı
3644 kez okundu



(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

BİZ HEP BÖYLEYİZ…




Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri