(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

HAYAT MATEMATİKSE; EN İYİLERİ…

Zonguldak’ın Ereğli İlçesindeki Merih Şuğle Ortaokulundaki Matematik Branş öğretmenleri, 2023-2024 Eğitim Öğretim döneminde Milli Eğitim Müfredatında işlenen “İyi Uygulamaları” yıl sonu etkinliklerinde öğrencilere sundular.

Okul Müdürü Üçler Sarıkaya, okul binasında gerçekleştirilen etkinliğin açılışında yaptığı konuşmada, etkinlikle öğrencilere, matematik derslerinde öğrendikleri bilgilerin gerçek hayattaki uygulamalarını görme fırsatı sunulduğunu ve matematiğe olan ilgilerini artırmalarının hedeflendiğini söyledi.

Etkinlikte, öğrencilerin, sunumlarla teorik bilgilerini pekiştirmelerinin yanı sıra matematiğin günlük yaşamda nasıl kullanıldığını daha iyi anladıklarını vurgulayan Sarıkaya, şunları kaydetti:

DÜŞÜNME BECERİLERİNİ GELİŞTİRDİLER

“Etkinlik kapsamında, öğrenciler yıl içerisinde çeşitli projeler hazırladılar. Örneğin, geometri dersinde öğrenilen şekillerin mimaride nasıl kullanıldığını gösteren maketler, olasılık ve istatistik konularında yapılan anket çalışmaları ve grafikler matematik ve origami sanatı gibi pek çok farklı çalışma sergilendi. Ayrıca, öğrencilerin kendi hazırladıkları projeler de etkinlikte yer aldı. Bu sayede, öğrenciler hem kendi çalışmalarını arkadaşlarına sunma fırsatı buldular hem de farklı bakış açıları kazanarak matematiksel düşünme becerilerini geliştirdiler.

HAYATIN HER ALANINDA BİR ARAÇ

Bu yıl sonu etkinliği, öğrencilere matematiğin sadece bir ders değil, hayatın her alanında önemli bir araç olduğunu gösterdi. Öğrenciler, matematik öğretmenlerinin rehberliğinde gerçekleştirdikleri bu projelerle kendilerine olan güvenlerini artırdılar ve yeni öğrenme motivasyonları kazandılar. Merih Şuğle Ortaokulu Matematik Branşı öğretmenleri, Suat Yılmaz, Ayser Dalgaç, Ayşe Şule Kayaalp, Derya Çoraman, Hakan Ladik, Meryem Sali, Nilay Yıldız Kırmacıoğlu; bu tür etkinliklerle öğrencilerin matematiğe olan ilgisini ve sevgisini artırmayı amaçlayarak, onların akademik başarılarına olumlu katkılar sağlamayı hedefliyorlar.

Öğrencilerimizin geleceği için son derece önemli olan bu etkinliği gerçekleştirmelerinden dolayı Matematik öğretmenlerimizle gururu duyuyorum.”

Müdür Sarıkaya’nın sembolik olarak açılış kurdelesini kestiği etkinlikte okul öğrencileri yapılan çalışmaları gezdi, inceledi.




Bu sayfayı yazdır

6.06.2024 10:39:55

Bu haber 541 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (1)
06.06.2024 11:02:47
Damy diyor ki;

Eğitim ortamları ve öğretmenleriyle harika bir okul.Matematik öğretmenlerinin çabası ise takdire şayan..2çocuğum oradan mezun oldu, iyi ki bu okula gitmişler.




Şu anda 12 kişi online
Toplam ziyaret : 77.327.289

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
KİT REFORMU VE ENDİŞELER! - CEZAEVİ BİR DAHA DÜŞÜNÜLMELİ!


Devamını oku »

17.07.2024 09:09:33 tarihinde yazıldı
286 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
1916 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

SİZ İSTEYİN YETER Kİ!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
4745 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri