(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

DOĞALGAZ POLEMİĞİ!..

Zonguldak’ın Ereğli İlçesine bağlı Ören Mahallesine doğalgaz verilmesi sözü, CHP’li Ereğli belediye Başkanı Halil Posbıyık ile AK Parti Milletvekili Saffet Bozkurt arasında polemik yarattı.

POSBIYIK: GİZLİ EL ENGELLEDİ

Posbıyık, bugün, Atatürk Kültür Merkezindeki Nikah Salonu’nda gerçekleştirilen Haziran Ayı Belediye Meclisi Toplantısındaki gündem dışı konuşmasında, Ören Mahallesine doğalgaz verilmesinin, 2024 Mahalli İdareler seçimlerinde mahalleden CHP’nin yüksek oy aldığını hatırlattı.

Posbıyık, CHP olarak ilk kez birinci parti çıktıkları mahallede, önceden verilen doğal sözü yönündeki çalışmaların ise “Gizli El Tarafından” iptal edildiğini iddia ederek, şunları kaydetti:

“Daha evvel Düzce Ereğli Dogalgaz AŞ. (Dergaz) ile yaptığımız anlaşmaya göre buraya 2024’de doğalgaz verilecekti. Fakat biz buradan birinci parti çıktıktan sonra nedense bu programdan Ören’i çıkardılar. Çok zor duruma düştük. Birinci parti çıktık, söz verdik. Bir gizli el tarafından doğalgaz iptal edildi.
Bir mücadele verdik. Ayın 3’ünde Dergaz Yönetim Kurulu toplantısı vardı. Mustafa Kuru’ya vekalet verdim ve gönderdim. Büyük çekişmeler neticesinde Ören’e 2024 yılında doğalgazın getirilmesi konusunda son neticeyi aldık.  Ören mahallesine hayırlı olsun diyorum. Bu arada Mustafa Kuru’ya da özel teşekkürlerimi söylüyorum. Doğalgaz çalışmaları yakında başlayacak.Ereğli’de doğalgazsız yer bırakmayacağız.”

BOZKURT “HAYIRLI OLSUN” DEDİ AMA!..

Posbıyık’ın açıklamasından kısa süre sonra ise AK Parti Milletvekili Bozkurt’tan karşı atak geldi.

Bozkurt, doğalgazın geleceği yönündeki gelişmeye ‘hayırlı olsun derken, yaşananlarla ilgili ise şunları anlattı:

“Bugün yapılan Ereğli Belediye Meclisi toplantısında Sayın Belediye Başkanının “Bir el tarafından iptal ettirilen doğalgaz çalışmalarında sorunu aştık. Verdiğimiz mücadelenin sonunda Ören’e 2024 yılında doğalgaz getirilmesi için Dergaz yönetiminden karar çıkarttık. Çalışmalar yakında başlayacak” açıklamalarını hayretler içinde dinledim. 2010 yılında Kdz. Ereğli Belediyesi’nin Mahallesi olan Ören’e, 14 yıldır imar sorunu çözülemediği için doğalgaz verilememişti. Konu ile ilgili olarak geçtiğimiz hafta Kazancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Celal Kazancı ve Ceosu ile bizzat ben görüştüm. Konunun çözümü için söz aldım, aynı gün mahalle muhtarımız İsmail Sever’i bizzat arayarak müjdeyi kendisine verdim.

14 YILDIR ÇÖZEMEDİĞİNİ NASIL SÖZSÜN?

Görünen o ki; Sayın Posbıyık, her zaman olduğu gibi yine İktidarın, yani bizlerin yaptıkları üzerinden prim yapmaya çalışıyor. Kimse bizim hizmetlerimiz üzerinden prim yapmaya çalışmasın. Öyle ya; 14 yıldır belediye başkanı olanlar, 14 yıldır çözemediği sorunu şimdi nasıl çözsün?”




Bu sayfayı yazdır

5.06.2024 18:09:48

Bu haber 387 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 24 kişi online
Toplam ziyaret : 77.332.912

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
KİT REFORMU VE ENDİŞELER! - CEZAEVİ BİR DAHA DÜŞÜNÜLMELİ!


Devamını oku »

17.07.2024 09:09:33 tarihinde yazıldı
291 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
1918 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

SİZ İSTEYİN YETER Kİ!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
4781 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri