(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

ÖĞRENDİKLERİNİ SAHNEDE YANSITTILAR

Zonguldak’ın Ereğli İlçesi’ndeki Merih Şuğle Ortaokulu öğrencileri tarafından müzik dinletisi sunuldu.

İlçedeki Bilim Sanat Merkezi (BİLSEM) Konferans Salonu’nda, Merih Şuğle Ortaokulu Müzik Öğretmeni Şeyda Bilgin’in çalıştırdığı, İlçedeki Halk Eğitim Merkezi Müdürü Dr. Metin Bozkurt’un destekleri ile hazırlanan okul öğrencileri solo ve çoklu olarak çaldıkları gitarlarla çeşitli eserleri sundular.

Öğretmen Bilgin eşliğinde öğrencilerin çaldıkları eserlere, davetliler de zaman zaman alkışlarla, zaman zaman da eserin sözlerini söyleyerek eşlik ettiler.

Programın ardından davetliler öğrencileri alkışlarken, Okul Müdürü Üçler Sarıkaya ise Öğretmen Bilgin’e çiçek takdim etti.

Etkinliği, okul Müdür Yardımcısı Türk Eğitim Sen Ereğli Şube başkanı Yener Yazgan, öğretmenler ve aileler izledi.

SARIKAYA: TEMESSÜMLERLE MEYVELERİNİ VERDİ

Okul Müdürü Sarıkaya, törende yaptığı konuşmada, Öğretmen Bilgin ve Halk Eğitim Merkezi Müdürü Bozkurt’un katkıları ile bu yıl okullarında 16 farklı branşta kurs verildiğini hatırlattı.

Bunlardan birinin de müzik kursu olduğunu belirten Sarıkaya, şöyle dedi:

“Bu yıl 16 farklı branştan birisi olarak açılan müzik kursu, çocuklarımızın yüzündeki tebessümlerle meyvelerini verdi. Bu kurs sayesinde öğrenciler hem sanatsal yeteneklerini keşfetme imkanı buldular hem de özgüvenlerini artırdılar. Müzik öğretmenimiz Şeyda Bilgin'in derslerden sonra bir yıl boyunca sabırlı ve yetkin eğitimi sayesinde, çocuklar müziğin büyülü dünyasına adım atarken, bireysel potansiyellerini ve yeteneklerini de keşfetme fırsatı buldular.

ÇOK YÖNLÜ BİREYLER YETİŞTİRMEYE ODAKLANMALIYIZ

Çocuklarımızı sınav odaklı öğretimden acil olarak kurtarmalı ve onları çok yönlü bireyler olarak yetiştirmeye odaklanmalıyız. Merih Şuğle Ortaokulu'nda açılan bu tür kurslar, öğrencilerin sadece akademik değil, aynı zamanda sanatsal ve sosyal becerilerini de geliştirmelerine destek olmaktadır. Müzik, çocukların duygusal dünyalarını zenginleştirirken, birlikte çalışma ve disiplin gibi önemli hayat becerilerini kazanmalarına da olanak tanımaktadır. Bu tür etkinlikler, öğrencilerin kendilerini daha iyi ifade edebilmelerine ve sosyal çevreleriyle daha sağlıklı ilişkiler kurmalarına yardımcı olmaktadır.

HER ALANDA BAŞARILI OLMALILAR

Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın her alanda başarılı olabilmeleri için, eğitim sistemimizin sadece sınav başarısı üzerine kurgulanmaması gerekiyor.  Akademik başarının yanında kültürel, sanatsal, dijital öğrenme, yabancı dil öğretimi ve sportif faaliyetlerin artırılması, çocuklarımızın hayal gücünü ve yaratıcılığını geliştirecek, onları daha mutlu ve dengeli bireyler haline getirecektir.

Eğitimde sanatın önemi, çocukların kendilerini her yönüyle geliştirmeleri ve geleceğe daha donanımlı bireyler olarak hazırlanmaları açısından vazgeçilmezdir.”

Merih Şuğle Ortaokulu müdürü Üçler Sarıkaya, önümüzdeki eğitim öğretim döneminde de bu tür faaliyetlerin artarak devam edeceğini sözlerine ekledi.




Bu sayfayı yazdır

4.06.2024 14:04:11

Bu haber 477 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)





Şu anda 13 kişi online
Toplam ziyaret : 78.617.822

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
BİRAZ ABARTILI BULDUM!


Devamını oku »

15.10.2024 11:18:25 tarihinde yazıldı
290 kez okundu

Erken yaş mide kanseri: Kimler risk altında !


Devamını oku »

30.09.2024 11:15:25 tarihinde yazıldı
439 kez okundu

TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
SAĞLIK OLSUN….


Devamını oku »

29.08.2024 10:26:01 tarihinde yazıldı
779 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

SLOGAN TAM DA OTURMUŞ!




Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri