(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

BU OYUNLARA DOYULMAZ…

Zonguldak’ın Ereğli İlçesindeki Erdemir Musıki ve Folklor Gençlik ve Spor Kulübü Derneği’nce halk oyunları gösterisi sunuldu.

Erdemir Kültür Merkezindeki etkinlikte konuşan Dernek Başkanı Savaş Çiloğlu, kültürel kaynaşmada halk oyunlarının önemine vurgu yaparak, "Halk oyunları aynı zamanda halkın duygularını, düşüncelerini, müziğini, giyimini ve ritmin birleşmesiyle yansıtan bir bütündür" dedi.

Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları A.Ş’nin (Erdemir) 59. İşletme yılı, Derneğin ise 51. Yılının kutlandığı gecede “Anadolu'nun Renkleri” tamalı Türk Halk Oyunları Eğitmeni ve Antrenörü Hüseyin Kocamanoğlu tarafından hazırlanan halk oyunları başladı.

Eğitmen Meltem Üçpınar’ın oyunlara hazırladığı miniklerden oluşan ekibin halk dansları gösterisi sunduğu gecede, eğitmen ve Antrenör İlter Yüzgeç tarafından hazırlanan “Ankara Seymen” oyunları salondan büyük alkış aldı.

Türk Halk Oyunları Eğitmeni ve Antrenörü Berna Gümüşdağ’ın hazırladığı Mardin yöresi Halk Oyunları ekibinin koreografisi ilgi ile izlendi.

2 bölümden oluşan programda Tokat yöresi halk oyunları sonrası TRT Çocuk ve Gençlik Halk Oyunları Kültür Bakanlığı Devlet Halk Dansları Topluluğunun en küçük oyuncusu İbrahim Kurt’un, "Efe"si beğeni topladı.

Halk oyunları gösterilerinin “vazgeçilmezi” haline gelen Roman Halk Oyunları ise Berna Gümüşdağ’ın hazırladığı ekip tarafından sahnelendi.

Asuman Altay'ın, küçük halk oyuncuları gösterisinin ardından Dernek Denetim Kurulu üyesi ve Müzisyen Caner Yıldırım ile Volkan Ballı'nın Aşuk ile Maşuk gösterisi izlendi.

Gecenin finalinde ise İlter Yüzgeç tarafından hazırlanan Rize yöresi halk oyunları ekibi sahne aldı.

Program sonunda Türk halk oyunları eğitmenleri; Asuman Altay, Meltem Üçpınar, Berna Gümüşdağ, Hüseyin Kocamanoğlu, İlter Yüzgeç ve Türk Halk Oyunları Sorumlusu ve Şefi Coşkun Öztürk’e Dernek Başkanı Savaş Çiloğlu tarafından plaket ve çiçek takdim edildi.

Gelenek hale getirilen final kısmında sahneye davet edilen seyircilerle ekipler birlikte halk oyunları oynadılar.

Etkinliği Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Niyazi Uğur, CHP İlçe Başkanı Ali Kocamanoğlu, Kdz. Ereğli Dijital Medya ve Gazeteciler Derneği (ERMED) Başkanı Doğan Gönüllü, Erdemir vakfı ve Erdemir Emeklileri sosyal Dayanışma Derneği (EVEDER) Başkanı Azizi Boy, STK temsilcileri ve aileler izledi.




Bu sayfayı yazdır

3.06.2024 11:49:52

Bu haber 712 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)





Şu anda 13 kişi online
Toplam ziyaret : 78.617.821

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
BİRAZ ABARTILI BULDUM!


Devamını oku »

15.10.2024 11:18:25 tarihinde yazıldı
290 kez okundu

Erken yaş mide kanseri: Kimler risk altında !


Devamını oku »

30.09.2024 11:15:25 tarihinde yazıldı
439 kez okundu

TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
SAĞLIK OLSUN….


Devamını oku »

29.08.2024 10:26:01 tarihinde yazıldı
779 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

SLOGAN TAM DA OTURMUŞ!




Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri