(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

ŞİİRİ ONLARDAN DİNLEDİLER

Zonguldak’ın Ereğli İlçesindeki Erdemir İlk Okulu 2/B Sınıfınca, “Şiir Dinletisi” etkinliği gerçekleştirildi.

Hüseyin Tatoğlu Kültür Merkezinde gerçekleştirilen etkinlikte Saygı Duruşunda Bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Erdemir İlkokulu Müdürü İlker Kıbrıs, burada yaptığı konuşmada, şiirlerin, Türk dilinin en güzel ve etkileyici şekillerinden biri olduğunu söyledi.

Şiirin, duyguların ifade edilmesinde en güzel yol olduğunu belirten Kıbrıs, şöyle dedi:

“Aslıda, hayatımızın her alanında bize eşlik ederler. Sevinçlerimizi, üzüntülerimizi, umutlarımızı, hayallerimizi dile getirirler. Şiirler, duygularımızı derinlemesine hissetmemizi sağlar. Çoğu zaman bir dize, binlerce kelimeye bedel olabilir. Bu bilinçteki öğrencilerimizin, öğretmenlerimizin hatta velilerimizin değerli yorumlarını bu gece dinleyeceğiz.”

Müdür Kıbrıs, etkinliğin hazırlanmasını sağlayan 2/B Sınıfı öğretmeni Yeşim Çiftçi’yi salondakilere alkışlattığı çiçek takdim etti.

ÇİFTÇİ’NİN SUNUMUYLA…

Gecenin sunumunu da üstlenen Öğretmen Çiftçi de, 8 yaşındaki öğrencilerinin şiirle tanışmalarının, bir çok ünlü şairi tanıyor olmalarının kendileri ve toplum için büyük kar olduğunu savunarak, “onlar bu gece çok heyecanlılar; Nilgün Marmara şiirinde; ‘öyle güzelsin ki kuş koysunlar yollarına’ diye anonim bir cümleye atıfta bulunmuş. Ben de bu gece onlar için diyorum ki; Benim Çocuklarım, öyle güzeller ki, kuş koysunlar yollarına…”

VELİLER’İN ŞİİRLERİYLE BAŞLADI

Gece, 2/B Sınıfı velilerinden Fatma Duman-Fatih Duman ikilisinin “Küçük Bir Tahir ile Zühre meselesi; ardından, “Nokta Noktam” isimli şiiri Veli İrfan Aydın’ın yorumlaması ile başladı.

Sınıftaki 35 öğrencinin, bazen 2’li, 4’lü sunumları ile çeşitli şairlerin şiirlerini seslendirdiği gecede, katılanlar kah duygulandı, kah, çocukların becerilerinin coşkusunu yaşadı.

Şiirlerin fon müziği eşliğinde seslendirilmesi sırasında ekrana yansıtılan slayt gösterisinde, söz konusu şiirleri anımsatan görseller izletildi. Aynı zamanda öğrencilerin de şiirlerine uygun kıyafet tercih etmesi, izleyicilerin de dikkatini çekti.

FİNAL YEŞİM ÖĞRETMENDEN

Şiir Dinletisi Gecesi’nin finalini ise sınıf öğretmeni Yeşim Çiftçi yaptı. Çiftçi’nin, “Yaşadıklarımdan Öğrendiğim Bir Şey Var” isimli şiiri yorumlaması ardından davetliler, birlikte sahneye gelerek selamlama yapan öğrencileri ve öğretmen Çiftçi’yi dakikalarca ayakta alkışladı.

Öğrencilerin hatıra fotoğrafları çektirdiği Şiir Dinletisi, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. Yılı için bestelenen “Parla” isimli marşın çalması ile tamamlandı.




Bu sayfayı yazdır

21.05.2024 15:43:50

Bu haber 1567 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 4 kişi online
Toplam ziyaret : 77.329.306

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
KİT REFORMU VE ENDİŞELER! - CEZAEVİ BİR DAHA DÜŞÜNÜLMELİ!


Devamını oku »

17.07.2024 09:09:33 tarihinde yazıldı
288 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
1917 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

SİZ İSTEYİN YETER Kİ!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
4760 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri