(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

ÜYESİNE EK ÜCRET İSTİYOR

(Haber: Fikri Kapan) - Mali Müşavirlere, “Enflasyon Düzeltmesi” ile ilgili muhasebe işlemlerine ilişkin harcayacakları mesai için ek ücret ödenmesi gerektiği bildirildi.

Zonguldak Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası (ZSMMMO) Başkanı Hasan Kahveci, yazılı açıklamasında, Vergi Usul Kanunu (VUK) 555 Sıra Nolu Tebliğe göre, mali tablolara uygulanacak olan ‘Enflasyon Düzeltmesi’ işlemleri ile ilgili Mali Müşavirlere verdikleri hizmet dolayısıyla ek ücret ödenmesi gerektiğini belirtti.

Söz konusu uygulamanın mali müşavirlere iş yükü oluşturacağını savunan Kahveci, açıklamasında şunları kaydetti:

MALİ MÜŞAVİRLER CİDDİ FEDAKARLIKLAR YAPIYOR

“Bilindiği üzere her yıl Mart ayında Gelir Vergisi mükelleflerinin Gelir Beyannameleri, Nisan ayında ise Kurumlar Vergisi mükelleflerinin Kurum kazançlarının beyanı verilmektedir. Bu beyannamelerin eklerinde mükelleflere ilişkin Mali veriler olan Bilanço Gelir Tablosu gibi ek tablolar yer almaktadır. Bu tablolardan bilançoda yer alan parasal olmayan varlıklar ‘Enflasyon Düzeltmesi’ne tabi tutulacaktır.
Bu işlem sonrasında ‘Enflasyon Düzeltmesi’ öncesi ve ‘Enflasyon Düzeltmesi’ sonrası olmak üzere ayrı tablolar beyannamelerin ekinde yer alacaktır. Bu durum, bu tabloları özenle hazırlayan Mali Müşavirlere ilave iş yükü oluşturmaktadır. Mart ve Nisan aylarında rutin yoğunluklarından daha yoğun bir iş yükü üstlenen Mali Müşavirler, bu aylarda gece yarılarına kadar hatta sabahlara kadar ofislerinde çalışmaktadırlar. Gece yarıları ofis ışıkları sönmeyen Mali Müşavirler, ailelerinden, sağlıklarından, genel yaşam süreçlerinden ciddi fedakârlıklar yapmaktadır.”

DİNAMİK TABLOLARA KAVUŞACAKLAR

ZSMMMO Başkanı Kahveci, Neredeyse 20 yıllık verilerin enflasyona göre düzenleneceği bu tablolar ile mükelleflerin daha dinamik ve sağlıklı mali tablolara kavuşacağını savunduğu açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Dolayısıyla bu fedakârlıklarının karşılığı olarak bu ilave iş yükleri için Mali Müşavirlere ücret tarifeleri gereği ilave ücret ödenmelidir. ‘Enflasyon Düzeltmesi’ muhasebesi işlemleri ile ilgili ZSMMMO'nun yayınlanan ücret tarifesinde ‘Enflasyon Düzeltme İşlemleri’ ile ilgili ilave ücret alınmasına ilişkin bilgiler yer almaktadır. Neredeyse 20 yıllık verilerin enflasyona göre düzenleneceği bu tablolar ile mükellefler daha dinamik ve sağlıklı mali tablolara kavuşarak, bu tablolar ile finansman ihtiyaçlarını daha sağlıklı verilerle analiz ettirerek karşılayacaklardır. Dolayısıyla bu tabloların oluşmasında emek veren emekçilerin de haklarını almaları gayet tabiidir. Sonuç olarak, VUK 555 Sıra Nolu Tebliğe göre, mali tablolara uygulanacak olan ‘Enflasyon Düzeltmesi’ işlemleri ile ilgili Mali Müşavirlere verdikleri hizmet dolayısıyla ücret ödenmelidir.”




Bu sayfayı yazdır

16.04.2024 22:10:45

Bu haber 203 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 22 kişi online
Toplam ziyaret : 76.166.479

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
387 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
691 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1804 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri