(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

BUNGALOV DOLANDIRICILIĞI

Zonguldak’ın Ereğli İlçesinde, özellikle Sakarya’nın Sapanca mevkisindeki Bungalov evler üzerinden dolandırıcılığın arttığı gözlemlendi.

Vatandaşların, özellikle hafta sonlarını değerlendirmek amacıyla; çoğunluğu Sakarya’nın Sapanca İlçesindeki Bungalov Evleri tercih etmesi, bu yöndeki dolandırıcılığı da arttırdı.

ANNE-BABASI’NA SÜRPRİZYAPACAKTI!

Ereğli’de yaşayan S.K., işyerinden maaşını almasının ardından anne ve babasına sürpriz yapmak amacıyla Bungalov ev kiralamak istedi.

Bu amaçla; internet üzerinden araştırma yapan S.K., yaptığı inceleme üzerine S.Seyahat Bungalov isimli bir firmanın yetkilisi olduğunu ileri süren ve Orçun E. ismi ile kimlik fotoğrafını gönderen şahıs ile irtibat kurdu.

Söz konusu sözde firma ile telefon görüşmesi sağlayan S.K., önceden de bu tür dolandırıcılık girişimleri duyduğundan, çeşitli belgeler üzerinde sorgulama yaptı. Karşı tarafın kimliği dahil, vergi levhası ve tesislerle ilgili detaylı bilgi vermesi üzerine inanan S.K., yaptığı görüşme sonrası belirlenen rakamı firmanın banka hesap numarasına yönlendirdi.

FATURA BİLGİLERİ EKSİK DİYE..!

Bu arada fatura bilgilerini eksik gönderen S.K., tekrar sözde firma yetkilisi Orçun E. ile görüşerek, düzeltme istedi. Karşı taraf da bunun mümkün olacağını ancak, işlemleri yeniden yapmaları gerektiğini belirterek, “size paranızı iade ediyoruz, yeniden havale çıkarın. Açıklama kısmına da fatura bilgilerini yazın” dedi.

Kısa süre sonra da iadeyi yaptıklarını, akşam saatlerinde (19.00 gibi) müşteri hesabına düşeceğini belirten sözde yetkili, ikinci havaleyi talep etti.

Talep edileni yerine getiren S.K., akşam saatleri olmasına rağmen ilk ödemesinin iadesini göremeyince tekrar aynı telefon numarasını aradı. Önce açılıp, hemen kapatılan telefonu ikinci kez arayan S.K., engellendiğini ve dolandırıldığını anladı.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

Bunun üzerine durumu Adli makamlara ileterek suç duyurusunda bulunan S.K., “ne yazık ki dolandırıldım. Bu gibi durumları çok iyi bilmeme ve adeta ‘didik didik’ sorgulamama rağmen dolandırıldım. Bu tür tatil düşünenlerin benim durumuma düşmelerini istemem. O nedenle gerekirse ödemeyi giriş sırasında yapacaklarını kabul ederek işlem yapsınlar. Önemli bir detayın da, bu tür Bungalov tesislerinde ‘kesinlikle’ akşam yemeği dahil olmadığını öğrendim. Böyle tavizlere de kanmasınlar” dedi.

Şahsın suç duyurusu üzerine harekete geçen Adli makamlar, son dönemlerde bu tür dolandırıcılık konularında artış gözlendiğini dile getirdiler.




Bu sayfayı yazdır

25.02.2024 13:45:10

Bu haber 1283 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 7 kişi online
Toplam ziyaret : 76.187.956

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
399 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
702 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1916 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri