(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

MUTLU: MADENCİLİĞİN ÖNEMİ AFETLERDE DE GÖRÜLDÜ

4 Aralık Dünya Madenciler Günü, Zonguldak’ta çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Kutlamalar kapsamında Valilikbinası önünde düzenlenen törende,Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) ve TMMOB Maden Mühendisleri Zonguldak Şubesince Atatürk Anıtı’na çelenk konuldu, saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı okundu.

GMİS Genel Başkan Yardımcısı İsa Mutlu, burada yaptığı konuşmada, madenler ve madenciliğin ülkede sadece kömür üretimi için önemli olmadığını belirterek, “son yıllarda ülkenin karşı karşıya geldiği doğal afetlerde de ne kadar önemli olduğu, bu kültürün ne kadar yaşatılması gerektiğini maalesef üzülerek gördük” dedi.

Mutlu, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Madencilik dünyanın en zahmetli en zor işlerinden biri. Görüyoruz ki madencilik ve madenler ülkemizde sadece kömür üretimi için önemli değil. Son yıllarda ülkenin karşı karşıya geldiği doğal afetlerde de ne kadar önemli olduğu, bu kültürün ne kadar yaşatılması gerektiğini maalesef üzülerek görüyoruz. Madenler kesinlikle devlet eliyle işletilerek yaşatılmalı ve bu kültür korunmalı. Özellikle kömür ile beraber var olmuş olan Zonguldak’ımızda taşkömürüne sahip çıkılarak üretimi arttırmak amacıyla istihdam yükseltilerek devam ettirilmeli. Biz madenciler olarak toplu ölümlerle gündeme gelmek, hatırlanmak istemiyoruz. Türkiye’nin birçok yerinde iş cinayetlerine kurban giden birçok iş kolunda işçilerimiz var. Ben hepsini rahmetle anıyorum. Şehitlerimizi bu tür manevi günlerde değil her zaman hatırlamamız gerekiyor. Özellikle madencileri unutmamız lazım. Onları kaderine terk etmemiz gerekir. Son günlerde Zonguldak’ta hunharca katledilen bir maden işçisinin başına gelenleri görünce madenlerimizin ve bu bölgenin ne kadar kaderine terk edildiğini görmekteyiz maalesef. Biz sadece toplu ölümlerle değil ülke ekonomisine katkı sağlayarak iş sağlığı ve güvenliği ile üretimi attırarak taşkömürünü ülke ekonomisine kazandıran madenciler olarak hatırlanmak istiyoruz.”
TMMOB Maden Mühendisleri Odası Şube Başkanı Çağlar Öztürk’ün de günün anlamına ilişkin konuşma yaptığı törene; GMİS Genel Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri Tayfun Demir, TMMOB Maden Mühendisleri Odası Şube Başkanı Çağlar Öztürk, Maden Şehitleri Aileleri Derneği Başkanı Çetin Yiğit ile protokol üyeleri ve madenciler katıldı.

DİĞER ETKİNLİKLER

- Maden Parkı açıldı… -

Zonguldak'ın Kozlu ilçesinde hayata geçirilen Maden Park’ın açılışını AK Parti Zonguldak Milletvekili Muammer Avcı, Kozlu Kaymakamı Hüseyin Ece, Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş, TTK Genel Müdürü Muharrem Kiraz, Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Hakan Yeşil, Kozlu Kent Konseyi Başkanı Demirel protokol üyeleri ve davetliler birlikte yaptı.
Maden Park, 175 yıllık madencilik üretim tarihini yaşatacak. Maden Park'ta taşkömürünün üretiminde kullanılan ekipmanların yanı sıra maden ocağı galerisi ziyaretçileri karşılıyor.
Kozlu Kent Konseyi, Kozlu Belediye Başkanlığı ve Türkiye Taşkömürü Kurumu'nun (TTK) hayata geçirdiği Kozlu Maden Park, 5 bin maden şehidi bulunan Zonguldak'ta 175 yıllık üretim tarihini yansıtacak. Girişinde deprem bölgesinde maden işçilerinin kurtarma çalışmalarında kullanmasıyla dikkat çeken domuzdamı tahkimatı ile kömür vagonlarını çekmek amacıyla kullanılan lokomotifin karşıladığı Maden Park’ta kömür ocağı galerisi, madencilerin yer aldığı fotoğraflar, tahkimatlar, acil çıkış tabelaları, kömür vagonları ekipmanlarla yeraltı ocakları yerüstünde simgesel olarak oluşturuldu.

- Madenci resim Sergisi… -

Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından '4 Aralık Dünya Madenciler Günü' kapsamında Güzel Sanatlar Galerisi’nde ‘Madenci Resim Sergisi' açıldı.
Sergi açılışını Vali Osman Hacıbektaşoğlu’nun eşi Güner Hacıbektaşoğlu gerçekleştirdi.Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürlüğü Olgunlaşma Enstitüsü'nün resim öğretmenleri ve öğrencileri tarafından yapılan resimler ve madencilik malzeme ve simgesel maketler büyük ilgi gördü. Sergide davetlilere ikram olarak maden işçilerinin yer altında yediği yiyecekler ikram edildi.
Sergisinin açılışına; İl Milli Eğitim Müdürü Osman Bozkan, Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri Tayfun Demir, Milli Eğitim Müdür yardımcıları, bazı daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

GMİS Genel Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri Tayfun Demir, sergilenen resim ve madenciliği simgeleyen malzemeleri inceledi.Demir, “Dünya Madenciler günü için anlamlı sergide emeği geçenlere teşekkür ediyoruz” dedi.

- Madenci Türküsü Belgeseli… -

GMİS Genel Sekreteri Yener Arslanbuğa, Zonguldak Valiliği ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından 4 Aralık Dünya Madenciler Günü nedeniyle maden müzesinde düzenlenen sergi ve belgesel programına katıldı.

Maden Müzesinde düzenlenen programa, Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, GMİS Genel Sekreteri Yener Arslanbuğa, Amelebirliği Başkanı Şenol Yücel, İl Kültür ve Turizm Müdürü Taner Dursun ve davetliler katıldı. Protokol üyeleri birer konuşma yaparak 4 Aralık Dünya Madenciler Günü’nü kutladı. Ardından ise İl Kültür Müdürlüğü’nde görevli Gülhan Yıldız’ın hazırladığı Madenci Türküsü adlı belgesel izlendi. Program sonunda GMİS desteğiyle hazırlanan Madenci Resim Sergisi açılışı gerçekleştirildi.




Bu sayfayı yazdır

5.12.2023 13:03:06

Bu haber 363 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 22 kişi online
Toplam ziyaret : 77.329.289

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
KİT REFORMU VE ENDİŞELER! - CEZAEVİ BİR DAHA DÜŞÜNÜLMELİ!


Devamını oku »

17.07.2024 09:09:33 tarihinde yazıldı
288 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
1917 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

SİZ İSTEYİN YETER Kİ!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
4760 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri