(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

BOZKURT'TAN İLK MESAJLAR

Zonguldak’ın Ereğli İlçesinde, AK Parti Zonguldak Milletvekili Saffet Bozkurt, Kdz. Ereğli Dijital Medya ve Gazeteciler Derneği (ERMED) Yönetimini ziyaret etti.

Hakimiyet Yayın Grubu’nda gerçekleşen ziyarette konuşan, ERMED Yönetim Kurulu Başkanı Doğan Gönüllü, Ereğli’den TBMM’ye, Meclis’te çoğunluğu bulunan partiden Milletvekili gitmesini memnunlukla karşıladıklarını belirterek, şunları söyledi:

“Gazeteciler -ister/istemez- kamusal bir görev olarak toplumun sesi oluyorlar. Biz gazeteciler milletvekilleri ile de sıkı iş birliği halinde çalışıyoruz. Yanlış yaparsanız toplum adına eleştiriyoruz, kimi zaman yapılmalı olanları hatırlatıyoruz. Kimi zaman da sizin sesiniz oluyoruz. Siz, toplumun aydınlatılması gereken noktada bir şeyler söylüyorsunuz, biz de medya aracılığıyla bunları iletmiş oluyoruz. Dolayısıyla 28. Dönem’de sıkı bir iş birliği içerisinde çalışacağımız ümit ediyorum. ERMED üyelerimiz adına başarılar diliyorum. Zonguldak ve Ereğli’nin gerçekten hizmete daha fazla ihtiyacı var. Umarız sizin döneminizde, uzun zamandır Ereğli’nin bekleyen hizmet ve sorunları çözeceğinize, en azından katkı vereceğinize inanıyoruz.”

BOZKURT’TAN, “BİRLİKTE MÜCADELE” SÖYLEMİ

Milletvekili Bozkurt da, Gönüllü’nün sözlerinin doğruluğunu savunarak, şöyle dedi:

“Arz ettiğiniz noktada basına diyeceğimiz yok. Hem eleştiriler noktasında, hem de bölgedeki eksikleri ortaya koyma adına güzel işler yapacağımıza inancım tam. İnşallah bize verilen güvene layık olma noktasında elimizden geleni yapacağız. Bölgenin sorunlarına hakimiz. Mevla’m İnşallah bizleri mahcup etmez, işimizi kolaylaştırır. Bölgenin işlevleriyle, sivil toplum örgütleriyle, Cumhur İttifakı partilerimizin İlçe Başkanları ile yerel iktidarla her yerde birlik ve beraberlik içerisinde bir mücadele ortaya koymayı arzu ediyoruz. 28 Mayıs’ta halkımızın iradesini Cumhurbaşkanımızdan yana koyacağı inancımız da tam. Milletvekili yemin töreninden sonra çalışmalara başlayarak, güzel şeyler yapacağımıza inanıyoruz. İlçe Başkanlığında tespit ettiğimiz sorunlara hakimiz, sıraya koyarak her birini peş peşe çözmeye çalışacağız.”

GAZETECİLERİN SORU VE GÖRÜŞLERİ

ERMED Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Fikri Kapan’ın; 2022-2023 Eğitim Öğretim döneminin başlamasına kısa süre kala Milli Eğitim Bakanlığının aldığı kararla, bölgede tespit edilen bazı okul binalarının İl Milli Eğitim Müdürlüğü talimatı ile boşaltıldığını, bazılarının da yıkıldığını hatırlatarak, “bu konuda ilçedeki Eğitim-Öğretim’de ciddi sıkıntılar yaşanıyor. Bu okulların boşaltılması ile birçok okulda ikili eğitim-öğretime dönüldü. Ortada ise KEAL haricinde somut bir gelişme yok” sorusuna Bozkurt yanıt verdi.

Bozkurt, İlçe Başkanlığı dönemine denk gelen konuyu, MHP İlçe Başkanı Rahman Demirtürk ile birlikte İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Bakanlıkta da görüştüklerini belirterek, “bu konunun üzerinde ısrarla duruyoruz. Yakın zamanda gerekli ihalelerin ve inşaatların yapılarak öğrencilerimizin yeni binalarına taşınacaklarını düşünüyoruz. Bu konunun da takipçisi olacağız” dedi.

Kaymakamlık ve Emniyet binası inşaatlarında da yeni taşeronun çalışmalarına başladığını hatırlatan Bozkurt, Diş hastanesi inşaatının da hızla devam ettiğini söyledi.

AKSAKAL, BASININ SORUNLARINI HATIRLATTI

ERMED Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Aksakal ise basının mesleki sorunlarından kesitler verirken; “basının önemli sorunları var. Bu sorunları size rapor halinde hazırlarız. Sizden de bunları Meclis’te gündeme getirmenizi, destek ve takipçisi olmanızı bekliyoruz” dedi

Milletvekili Bozkurt, bu konuda kendisine iletilecek dosyaların takipçisi olacağını söyledi.

DEMİRTÜRK VE KARAOĞLU

MHP İlçe Başkanı Demirtürk, sorunların önemli olduğunu ve üzerinde hassasiyetle durduklarını, Cumhur İttifakı olarak birlikte hareket ederek, ilçeye gereken hizmet ve yatırımların kazandırılması için çaba göstereceklerini dile getirdi.

BBP İlçe Başkanı Yusuf Karaoğlu ise Karadeniz Ereğli’nin yaklaşık 15 yıldır Meclis’te temsil eden milletvekili bulunmadığını hatırlatarak, “Cenab-ı Allah bize bir vekil nasip etti. Biz de burada onun eli-kolu olacağız” diye konuştu.

SEZER: KULE VİNCİ DİKİLDİ

AK Parti İlçe Başkanı İbrahim Sezer de, Bülent Ecevit Üniversitesi Kdz. Ereğli Kampüsü çalışmalarına yönelik konuşmasında, ERDEMİR’in kampüs inşaatına yönelik bağışının, prosedürleri nedeniyle hazırlık sürecinin uzadığını hatırlatarak, “vergi ve KDV muafetiyle alakalı biraz gecikme yaşandı.  Allah’a şükür o hazırlıklarımıza da başladık. Şu anda kule vincimiz de kuruldu. İnşallah  inşaat sürecini 2-3 ay kadar öne çekeceğiz.  Bu yıl sonu gelmeden de İnşallah kaba inşaatını toparlarız” dedi.

ERMED Üyesi Zeliha Kapan’ın da hazır bulunduğu ziyarete, partilerin bazı yönetim kurulu üyeleri katıldı.




Bu sayfayı yazdır

23.05.2023 19:20:13

Bu haber 391 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 25 kişi online
Toplam ziyaret : 76.045.439

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
SEÇİMİ KİM KAZANIR?


Devamını oku »

21.03.2024 16:52:50 tarihinde yazıldı
816 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
426 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

ÇABALARINI GÖRÜYORUM


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1445 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri