(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

YENİCE ŞEHİTLERİ ANILDI

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Hakan Yeşil, madende yaşamını yitiren madencilerin yakınlarına Türkiye Taş Kömürü Kurumu’nda (TTK) istihdam sağlanmasına yönelik yasanın, yaş sınırı kaldırılarak kabul edilmesinin, şehit ailelerini bir nebze de olsa rahatlattığını bildirdi.

Yeşil, 3 Mart 1992’de TTK Kozlu müessesi maden ocağında meydana gelen grizu faciasında yaşamını yitiren 263 madenciden Karabük’ün Yenice İlçesinde toprağa verilen 42 madenciyi mezarları başında andı.

Düzenlenen anma programında konuşan Yeşil, madencilerin, ülke ekonomisine katkı ve ailelerinin geçimini sağlamak amacıyla yerin metrelerce altında çalışırken şehit olduğunu hatırlatarak, şunları kaydetti:

“Bizler Kozlu'da, Armutçuk'ta ve yakın zamanda Amasra'da çok büyük acılar yaşadık. Tüm maden şehitlerimize Allah'tan rahmet yakınlarına baş sağlığı diliyorum. Maden şehidi yakınlarının kamuda istihdamı için Maden Şehidi Aileleri Derneği Başkanı Çetin Yiğit ve sendika olarak büyük mücadele verdik. En büyük pay Çetin başkanımızındır. Kendisinin eşi hasta olduğu için buraya katılamadı. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Yasanın tarih sınırlandırılması olmadan Zonguldak’ta yaşanan özellikle 1992 ve 1983 yılında yaşadığımız büyük facialarda kaybettiğimiz arkadaşlarımızın yakınlarına da bu hakların verilmesini sağladık. Yasa resmi gazetede yayınlandı. Bu yasa maden şehidi yakınlarımızın acılarına bir nebze merhem olmuştur. Giden geri gelmez ama geride kalanların yaşamlarını daha iyi şartlarda geçirmesi inanıyorum ki şehitlerimizin ruhunu rahatlatmıştır. Ben tekrar yaşanan büyük kazalarda vefat eden tüm maden şehitlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı diliyorum.”

Yeniceliler Derneği Başkanı Bülent Bağbaşı da, faciada yaşamını yitiren tüm madencileri rahmetle andıklarını ifade ederek,  belirterek, “Maden şehidi yakınlarımız kamuda istihdam yasasını bekliyordu. Genel Maden-İş Sendikamız ve maden şehidi aileleri derneği bu konuda büyük mücadele verdiler. Kendilerine şahsım ve maden şehidi aileleri adına çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından şehit madenciler için Kuran-ı Kerim okunarak dualar edildi. Törende Anıt Mezardaki şehit madenci mezarlarına karanfiller bırakıldı.

Buradaki törene; Yenice Kaymakamı  Büşra Güneş, Ak Parti Karabük Milletvekili Niyazi Güneş, Yenice Belediye Başkanı Zeki Çaylı, TTK Genel Müdür Yardımcısı Fazlı Uncu, Zonguldak Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Yaşar Karaman, GMİS Kozlu Şube Başkanı Dursun Başbakıcı ve şube yönetimi, GMİS Karadon Şube Başkanı Kemalettin Karataş ve şube yönetimi, siyasi parti temsilcileri ve şehit madencileri yakınları katıldı.




Bu sayfayı yazdır

5.03.2023 15:02:20

Bu haber 342 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 13 kişi online
Toplam ziyaret : 76.125.756

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
246 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
558 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1475 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri