(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

GRİZU ŞEHİTLERİNİ ANDILAR

(Haber: Orhan Akyüz/Fikri Kapan) - Zonguldak’ta, Türkiye Taş kömürü Kurumu kozlu müesesesinde 263 madencinin ölümü ile sonuçlanan grizu faciasının 31. Yılı nedeniyle anma mesajları yayınlandı.

Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, CHP İl Başkanı Murat Pulat ve BBP İl Başkanı Nihat Şen yayınladıkları mesajlarla bir kez daha şehitlere Allah’tan Rahmet dileğinde bulundular.

DEMİRTAŞ’IN MESAJI

Maden kazalarının kader olmadığına dikkat çeken Milletvekili Demirtaş, şöyle dedi:

“Mesajında maden kazalarının kader olmadığına vurgu yapan CHP’li Demirtaş; “ Maden ocaklarında yıllardır yaşanan maden kazaları asla kaderle açıklanamaz. Teknolojinin sürekli geliştiği, liyakatle yönetilen maden ocaklarında, işçi sağlığı ve iş güvenliği tedbirlerinin alındığı, denetimlerin göstermelik değil gerçek teftişler şeklinde yapıldığı bir çalışma ortamında maden kazalarının tamamı öngörülebilir ve önlenebilir. Buna rağmen, maden kazalarını kaderle açıklayan siyasi irade değişmedikçe maden kazalarının önüne geçmek de mümkün olmayacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle 31 yıl önce Kozlu, 40 yıl önce Armutçuk faciasında kaybettiğimiz maden işçilerimiz başta olmak üzere şimdiye kadar iş kazalarında yaşamını yitiren tüm maden şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum”

PULAT’IN MESAJI

Pulat, yayınladığı mesajında, 31 yıl önce yaşanan acıların hala taze olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

“Zonguldak emeğin başkentidir. Ülkemiz sanayisini geliştirmek uğruna yer altında binlerce madencinin şehit olduğu, sakat kaldığı, meslek hastalıklarından dolayı genç yaşta hayatlarını kaybettiği ildir.

Ülkemizde Maden iş kolu en fazla ölümlü kazaların meydana geldiği iş koludur. Devlet, mutlaka en sıkı şekilde denetim yapmalı, kendi koyduğu kuralların hayata geçirilmesini sağlamalıdır.  Başta madenlerimiz olmak üzere ülkemizdeki işyerlerinin insana yakışır, elverişli çalışma koşullarına sahip, duruma getirilmesi, güvenli ve sağlıklı ortamın sağlanması, iş cinayetleri neticesinde hayatını kaybeden işçilerimize borcumuzdur. 6 Şubat’ta meydana gelen ve 11 ilimizi etkileyen deprem felaketinde, bölgeye intikal ettiği andan itibaren arama kurtarma konusunda cesareti ve kabiliyetiyle göğsümüzü kabartan kahraman madencilerimizle gurur duyuyoruz. Emeklerine ve yüreklerine sağlık, iyi ki varsınız.”

ŞEN’İN MESAJI

Büyük Birlik Partisi (BBP) Zonguldak İl Başkanı Nihat Şen de mesajında şu görüşlere yer verdi:

“TTK Kozlu Müessese Müdürlüğü maden ocağında 3 Mart 1992 yılında meydana gelen havza tarihinin en büyük kazalarından grizu patlamasında alınlarının terlerine kömür karası değmiş şehit 263 maden işçisine facianın 31. yılında da şahsım ve BBP ailesi adına Allah’tan rahmet diliyorum, mekanları cennet olsun, ailelerine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum, her zaman rahmetle, minnetle, saygıyla anıyoruz.”




Bu sayfayı yazdır

3.03.2023 11:53:21

Bu haber 333 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 21 kişi online
Toplam ziyaret : 76.041.361

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
SEÇİMİ KİM KAZANIR?


Devamını oku »

21.03.2024 16:52:50 tarihinde yazıldı
814 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
426 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

ÇABALARINI GÖRÜYORUM


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1444 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri