(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

DEPREM HAREKETE GEÇİRDİ!

Zonguldak’ın Ereğli İlçe Belediyesince, olası deprem felaketlerine karşı  binalarda kolon denetimlerine başlandığı bildirildi.

Belediye Başkanı Halil Posbıyık, yaptığı açıklamada, İl Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü’ne başvurarak kentsel dönüşüm alan sınırlarının tespiti için harekete geçtiklerini belirtti.

Posbıyık, İmar, Fen İşleri ve Zabıta Müdürlüklerinden oluşturdukları komisyonun, ilçe genelindeki dükkan katı bulunan binalarda kolon kesilmesi yönünde tespitlere başlandığını anlatarak, şunları kaydetti:

“Karadeniz Ereğli'de halkımızda haklı olarak büyük bir endişe var. 'Acaba evlerimiz yıkılır mı, depremde bir şey olur mu?' diye mesajlar alıyoruz. Ekiplerimiz bütün binaları dolaşmaya başladılar. Özellikle büyük marketlerin, mağazaların olduğu yerlerde kolon kesimi var mı diye bakılıyor. Vatandaşlardan da bize ihbar geliyor, kolon kestiler diye, ihbarları dikkate alıyor ve değerlendiriyoruz.
Ereğli'de yaşlı evler var. Önce evlerin zemin etütlerinin yapılması, karot sistemiyle sağlamlığını ölçmek lazım. Ereğli Belediyesi'nde böyle bir ekip yok, yetkisi de yok. Bunu yapacak olan bakanlığın görevlendirdiği lisanslı ekipler olacak.
Ereğli’de 16 bin 236 yapı ruhsatı, 74 bin 422 bağımsız bölüm var. Bir inşaatın projesini, mimarisini, statiğini, beton dökülürken betonun içerisinden numune alıp, doğru bir beton mu diye bakılmasına kabul eden veya etmeyen bir kuruluştur. Belediye, onların getirdiğine bakar, bu işlemleri yaptığını kanıtladığı takdirde ruhsat verir. Yani yapı ruhsatı vermek tamamen Yapı Denetim Firmalarına verildi. Belediyeler imardan sorumludur. Bu konuda ilgili bakanlıkla koordineli çalışmak adına Zonguldak İl Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü'ne resmi yazımızı gönderdik.”




Bu sayfayı yazdır

3.03.2023 11:27:56

Bu haber 517 defa okunmuştur

Facebook'ta Paylaş
YORUM EKLE
DEĞERLİ OKURLARIMIZ;
Sitemizde takip ettiğiniz haberlerimize gönderdiğiniz yorumlarınızda; suç teşkil edecek, yasa dışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri içerikli olanlar; basın meslek ahlakı ile topluma saygı dolayısıyla yayınlanmamaktadır. Bu konudaki hassasiyetimize anlayış göstereceğiniz düşüncesiyle, teşekkür ediyoruz. HAKİMİYET
Adınız


(1000 / )

YORUMLAR (0)




Şu anda 34 kişi online
Toplam ziyaret : 76.269.188

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

Fikri KAPAN { KÖŞEMDEN }
YAZIK DEĞİL Mİ MEMLEKETE!!!


Devamını oku »

22.04.2024 09:17:43 tarihinde yazıldı
664 kez okundu

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
927 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
2053 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri