(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

BOŞLUĞU DOLDURMAK!

Fikri KAPAN
Dün, DSP Ereğli Belediye Başkan Adayı Boray Baycık, DSP İlçe Başkanı Akın Çamcı, partiye katılan (eski DSP’li!) Ereğli Gazeteciler Derneği Başkanı Şenol Azman, Ereğli Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Cevdet Civelek, Belediye Meclis Üyesi Turgut Tanyıldız ve bir grup partili ile gazetemize adeta çıkarma yaptı!
   Yüzü gülüyordu Baycık’ın!..
   Ancak, sırıtan bir gülüş değil, mütevazıca…
   Çamcı’nın, “sana söylemiştim Fikri; iyi bir adayla çıkacağız” sözüne biraz gülüştük!
   ***
   Baycık’ın siyasi geçmişini, (milletvekilliği öncesinden) birazcık bilirim! Milletvekilliği döneminde de yapabildiklerini olumlu, yapamadıklarını da olumsuz eleştirdiğimi iyi hatırlarım!
   Bugün karşımda oturan Baycık’ın, o günlere oranla epeyce değişim gösterdiğini hemen söylemem doğru olur.
   Elbette bu değişimin yüzde 100 olduğunu söylemek ise hiç yakışık almaz! Zira, o kadar değişmiş olsaydı, bugün DSP’nin adayı olmasına imkan var mıydı?!
   Asıl önemli olan ise Baycık’ın özellikle milletvekilliği döneminde aldığı siyasi birikimdi. Geçmişte (zaman zaman) ne konuştuğunu hesap etmeyen, doğruluk, dürüstlük adına kalp kıran yapısı pek de tasvip edilmezdi! O nedenleydi ki, vekillikten bir süre sonra ancak kendini kabul ettirebilmiş, siyasi etik ve kurallarını daha iyi işletir hale getirmişti.
   ***
   Dün, bir süre sohbet etme fırsatı doğan Baycık’ın, “Devlette devamlılık esastır” söylemini uygulamaya koyacağı sözleri çok hoşuma gitti.
   Yani, ‘yıkan’ değil, ‘yapan’ olacağını vurgulaması, “15 yıldır söylenip de yapılamayanlara” imza atma çabası, üzerine de (ekleyebilirse) yeni projelerini bindireceği ifadesi doğru ve akıllı atılan adımdı.
   ***
   Asıl dikkat çekici sözleri ise şuydu Baycık’ın:
   “…Bir yıldan beri adaylığım konusunda gelen talepleri geri çevirmemdeki, tarafsız kalmamdaki neden, bir tarafta Belediye Başkanı Murat Sesli’nin aday olduğu AKP ile CHP arasında yaşananlardı. Ancak, arkadaşımızın (Murat Sesli) başına gelen olaylar sonrası ilçedeki son gelişmelerden sonra siyasi konjüktör de değişti. Belediye başkan adaylığında gördüğüm boşluk üzerine aday oldum…”
   Şöyle bir anlam çıkıyor bence;
   Baycık, partisine bakmadan AK Parti’den aday olan Murat Sesli ile parti içinde önemli grup tarafından kabul görmemesine rağmen CHP’den aday gösterilen Halil Posbıyık’ın arasına girmek istemiyordu!
   Böyle bir girişimin kendisini yıpratacağı gibi, Ereğli’ye de ‘hayırlı’ olmayacağına inanıyordu.
   Sesli’nin başına gelenler, Posbıyık’ın her geçen gün puan kaybetmesi; Baycık’ı, ortada boş kalan çerçeveyi doldurmasına yöneltmişti.
   Buna da kimse ‘böldü-parçaladı’ diyemezdi zira, özellikle Sesli’den sonra ortada zaten bir boşluk oluşmuştu.
   ***
   Çamcı da içi rahat tavırlar sergiliyordu; “halka doğru seçenek sunduklarını savunarak, dürüst, samimi, çalışma azmi olan adayları ile örnek belediyecilik hizmeti sunacaklarını” savunuyordu.
   Görünen oydu ki, DSP ekibi, şimdiden arkasına aldığı siyasi rüzgarı en iyi kullanan, Belediye meclisini de olabildiğince iyi belirleyen tutumuyla, “tercih” konumuna gelmişti.
   Tabi ki alınan rüzgarın sürekli ve iyi kullanılması son derece önemli. Burada da işin zor ve en önemli görevi yine Baycık’a düşüyor.
   Başarabilirse ne ala; Ereğli’de yeni bir dönemin başlamasına vesile olabilir.
   Beceremezse yazık; Ereğli bir 5 seneyi daha heba eder!

17.02.2009 09:59:05

Bu yazı 1639 defa okunmuştur

Yazara ait tüm yazılar için tıklayınız

Facebook'ta Paylaş

YORUMLAR (0)
YORUM EKLE
Adınız


(1000 / )



Şu anda 8 kişi online
Toplam ziyaret : 76.441.196

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
1115 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
2124 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri