(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

ÇİRKİN SİYASET!..

Fikri KAPAN
Ereğli’de kimin huzuru bozduğu, kimin korku tünelleri oluşturduğu(!), kimin agrasifleştiği, kimin ‘reklamın kötü olmaz’ mantığı ile önüne gelene vurduğu belli mi?, değil mi!..
   Her geçen gün daha da kızışan, kızıştıkça da kötüye giden izlenim doğuran siyasi gelişmelerin, ilçeye ve bölgeye ne yarar getireceği ise tartışılır.
   İnsanları ‘şeytan’ olmakla’ suçlayanı mı savunmak/eleştirmek gerekir, yoksa yaptıklarını anlatamayanı mı savunacak/eleştireceğiz bilmiyorum!
   ***
   Yıllar içinde siyaseten öyle piştik ki, artık kimin, ne söylediğinde ne yapmak istediğini çok iyi anlıyoruz ancak, elimizden de çok fazla şey gelmediğini biliyorum.
   Yıllarca, aynı telden çalan, işine gelmediğinde eleştirdiğini, işine geldiğinde okşamaya çeviren siyasi yapıda kişiyi nasıl anlatsak ki!..
   Daha öncelerde de yazdığım gibi; yumruğu atıp, “ah gözüm” diyen bir siyasi anlayış/kişilikle nereye varılır?
   Basın önünde söylediğini bir süre sonra “söylemedim, basın yazdı!” diyebilen, gazeteciye hakarete varan sözler edip, “abartıldı, şaka yapmıştım” diyebilen, “ne çekiyorsun oğlum!” ifadesini dahi, matrağa alan siyasinin, bundan sonra topluma ne vereceği ise tam bir muamma!..
   Hele hele son günlerde rakiplerine ‘acımasızca’ siyasi saldırıya geçen, “Şeytanı tanımıyordum, Fazlı Erdoğan’ı görünce tanıdım” gibi ağır sözler sarf eden bir siyasi kimlik!
   ***
   Milletvekilliği döneminde çok da barış olmamama rağmen, bir şeyler yapma çabasında olan Boray Baycık’ı çok eleştirdiğimi hatırlıyorum. Ancak, hakkında şaibe uyandıracak bir oluşuma girdiğini hatırlamıyorum.
   Aynı Baycık, bugün DSP’den aday; aynı siyasi kimlik, en büyük rakip gördüğü Baycık’a da (tıpkı Erdoğan’a olduğu gibi) hak edilmeyen, hatta ağza alınmayacak ithamlarda bulunabiliyor!
   ***
   Buraya kadar anlamışsınızdır da, olur ya; anlamayanlar için açıklayayım:
   Bu siyasi kimlik, dünün Anap’ı, ardından DP saflarında yer alan, şimdi de CHP’nin Ereğli Belediye Başkan Adayı Halil Posbıyık’tan başkası değil!
   Çirkin siyaset yapıyor Posbıyık!
   13 yıl gibi belediye başkanlığını yürüttüğü Ereğli’de eğer bir şeyler doğru gitmemiş, çirkinleşmişse, en azından kendisine de bir parça pay çıkarması gerekirken, ‘sütte leke var, bende yok!’ düşüncesini benimseyerek bulduğu çamurları sallayıp, duruyor!
   ***
   Halbuki, görev süresinde ben ve benim gibi düşünen çok sayıda arkadaşımız, döneminde yaptığı hatalar nedeniyle kendisini çok eleştirmiştik.
   Ne acıdır ki, her eleştiriye bile bulmaya çalıştığı çeşitli ‘kulplarla’ bertaraf etmeye çalışmış; ama bazıları hala üzerinde kalmıştır!
   13 yılda, “sevgi, barış, dostluk” deyip de, bugün (kendisine göre) kaos ortamı yaşanıyor, korku tünelleri oluşuyorsa(!), çuvaldızı alıp bir kez de olsa düşünmesi gerekir!
   Ne yazık ki, siyasi geçmişi ile yıllarca övündüğümüz Ereğli, 1996’nın ardından değişmeye, adeta övüncün, eleştiriye döndüğü dönemi yaşıyor.
   Bu kentte elbette bir belediye başkanı seçilecek, 5 yıl da hizmet edecektir.
   İster Posbıyık, ister Baycık, ister, Balcı, ister Ayyıldız, İster Kara ve diğerleri olsun…
   Her gelen bir şeyler yapma çabası içinde olacak, olmalıdır.
   Ancak hiç birinin ilçedeki siyaseti çirkinleştirecek, tavır ve tutum içinde olması kabul edilemez. Bu tavır içinde olanların seçilmesi halinde de ilçeye bir şey vermesi beklenemez!

10.02.2009 10:16:19

Bu yazı 1562 defa okunmuştur

Yazara ait tüm yazılar için tıklayınız

Facebook'ta Paylaş

YORUMLAR (1)
YORUM EKLE
Adınız


(1000 / )

10.02.2009
1terkan1 diyor ki;

Ne diyeyim Fikri abi... Ağzının içini öpeyim. Bu kadar güzel tahlil yapılır. Bu kadar gerilimlli bir kent Türkiye' de yok. Kavgacı, kaygılı, ve de iğrenç. Yaz Fikri abi.. Ağzının içini kalemtutan elini öpeyim


Şu anda 11 kişi online
Toplam ziyaret : 76.441.912

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
1116 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
2124 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri