(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

ALAPLI’DA NE OLUR?!

Fikri KAPAN
Alaplı’daki sürpriz gelişmeyle CHP’nin Belediye Başkan Adayı olarak eski Alaplı Belediye Başkanı Muhabbet Tezel gösterildi.
   Henüz kararın alındığı akşam saatlerinde partiden gelen telefonda (şahsım istenerek) adayın Tezel olduğu bildirildi.
   Telefona istediğin CHP Alaplı İlçe Başkanı Mehmet Altay da kararı doğrulayınca (baskıya hazır hale getirilmiş olmasına rağmen durdurarak) gazetemizde ve internet sitemizde yer verdik.
   Hemen akabinde onlarca yorum yağmaya başladı sitemize!..
   Çoğunluğu Tezel’in lehine, bazıları da aleyhine olan bu yorumları (hakaret ve taraflara söz hakkı doğurmayacak nitelikte olanları) onayladık. Hala da onaylamaya devam ediyoruz.
   ***
   Tezel’in bu sürpriz çıkışı ilçede dengeleri değiştirir mi?
   Bence değiştirir.
   Buna başlıca örnek vermek gerekirse, başkanlığı döneminde de Ereğli Eski Belediye Başkanı Ruhi Cöbekoğlu ile ‘benzeştirilen’ Tezel, en çok dürüstlüğü ile anılır. (O dönemler) Cöbekoğlu gibi ‘asık yüzlülüğü’ ile tepki çeken Tezel’in, bugünlerde ise yüzünün güldüğünü de görmek mümkün.
   Peki, Tezel’in bu çıkışı, Alaplı’da kime yarar, kime zarar getirir!
   Bu olasılığı, ilçedeki bazı siyasi kulislerden de edindiğim intiba ile şöyle yanıt vermek daha doğru olur sanırım.
   Öncelikle DP’nin adayı Nevzat Çimenoğlu’nu zarar verir!
   Gerekçeler de şöyle;
   Alaplı’da, (ağırlıklı olarak İsmail Öztürk’ün aday olması halinde) AK Parti ile çekişecek isim Çimenoğlu gösteriliyordu.
   AK Parti adayının güçlü olması halinde, aralarında CHP’lilerin de bulunacağı birçok kesimin oylarını Çimenoğlu lehine kullanabileceği tartışılıyordu.
   Çünkü Çimenoğlu da eski belediye başkanları arasındaydı, güleç yüzü ve dürüstlüğü ile anılıyordu.
   Dolayısıyla Tezel’in ortaya çıkması, önce Çimenoğlu’nun işine yaramadı!
   Bu durum AK parti içinde nasıl olur?
   İşte orası belli olmaz! Zira henüz adaylarını netleştirmediler. Adayları güçlü olursa sıkıntıları yok. Eğer yanlış tercih yaparlarsa, aradan sıyrılan Tezel ve CHP olur!
   “EREĞLİ” RUMUZLU HAYRANIMIZ!
   Biliyorum ki “Ereğli” rumuzlu (özellikle ereglihakimiyet.com internet sitemizin müdavimi!) okuyucumuz, köşe yazımda kaleme alınmaktan son derece mutluluk (!) duymuştur. Çünkü en büyük derdi (!), sitemize yaptığı yorumların bir çoğunun yayınlanmamış olmasından kaynaklanıyor!
   Dolayısıyla (kim olduğunu bilmeden) kendisini burada konuk etmem, elbette onu mutlu edecektir!
   Hemen belirtmeliyim ki, bir kaç kez kaleme almama rağmen hala bazı okurlarımızın, ‘hangi yorumun kabul/red edileceğini’ anlamayadığını üzüntü ile görüyoruz.
   Ve yine hatırlatmam gerekiyor ki; yorumlar tamamen kişinin kendi görüşüdür, genel anlamda da toplumu bilgilendirme amacı taşır.
   Dolayısıyla haber ya da köşe yazılarına yapılan yorumlar da kişinin kendini bağladığı gibi, okuyucuya da bir şeyler verme niteliği taşımalıdır.
   Ne yazık ki bu konuda epeyce sıkıntı çekiyoruz. Zira, bazılarında (Ereğli rumuzluda olduğu gibi!) saplantı haline gelen, kişiye endeksli ifadeler yer alıyor!
   Bazılarında da taraflara hakaret içeren sözler bulunan yorumların onaylanması durumunda, şahsım ve kurumumuzun yasal töhmet altına gireceği de düşünülürse, bu tür yorumları onaylamamızın beklenmesi doğru olmasa gerek!
   Her birini tek tek gözden geçirerek onayladığım yüzlerce yorumlar arasında bazen benim bile gözümden kaçan, yine okuyucularımızın uyarısıyla kaldırdıklarımız da oluyor.
   Bahse konu rumuzlu okurumuzdan da ricam; yorumlarını, bir çok okurumuz gibi toplumsal değerlendirip yapmasıdır.
   Görecek ki o zaman tüm yorumları sitemizde yer alacaktır!

5.01.2009 09:44:37

Bu yazı 1727 defa okunmuştur

Yazara ait tüm yazılar için tıklayınız

Facebook'ta Paylaş

YORUMLAR (8)
YORUM EKLE
Adınız


(1000 / )

05.01.2009
EREĞLİ diyor ki;

benim anladığım işime hangisi gelirse onu yayınlarım mı demek istiyorsun kısaca.yani akp belediyeyi alacakmı diyeyim,posbıyık varken.
05.01.2009
ALAPLILI diyor ki;

SAYIN KAPAN KÖŞE YAZINIZIN TAMAMINA KATILIYORUM.SAYIN ÇAKAN İNSANLAR TARAFLI YAZIYOR.ALAPLI SEÇİMLERİ İLE İLGİLİ GÖRÜŞÜNÜZ TAMAMEN DOĞRU.SAYIN TEZEL ÇIKINCA ÇİMENOĞLU KESİN ZORA GİRDİ.AKP DE İSMAİL ÖZTÜRK OLMAZSA SEÇİM ÇOK RAHAT TEZELİN.ALAPLI TEZELİ GÖRDÜ .AKP DE AKILLI OLSUN ÖZTÜRK'Ü ÇIKARTSIN?
05.01.2009
ALAPLILI diyor ki;

SAYIN KAPAN ALAPLI SEÇİMLERİ SÜPRİZ'E DOĞRU GİDİYOR.İKİNCİ GÖRÜŞÜMÜ AÇIKLIYORUM DSP ÇOK AKILLI DAVRANIP CİDDİ BİR ADAY ÇIKARIRSA TÜM PARTİLERİN ADAYLARI GÜÇLÜ OLDUĞUNDAN SEÇİM KESİN DSP NİN OLABİLİR BU BİR CİDDİ İDDİADIR ŞAKASI YOKTUR.HELE AKP ÖZTÜRK'Ü ADAY YAPMAZSA DSP İÇİN BU SEÇİM BAL KAYMAKTIR??
05.01.2009
HALKIN SESİ diyor ki;

SAYIN KAPAN,SAYIN ALAPLILI RUMUZLU YORUMCU.TÜM GÖRÜŞLERİNİZE KATILIYORUM.FAKAT NE YAZIKKİ DSP PİYASALARDA YOK KAYIP İLANI VERİLSE İYİ OLACAK GİBİ.HİÇ BİR DÖNEM BÖYLE BİR ŞANS DSP YE DOĞMAMIŞTI BUNA RAĞMEN BEYLER ORTALARDA YOKLAR.HA VARLAR KAHVELERDE AKŞAMA KADARI OYUN OYNUYORLAR YAZIK ECEVİTE İHANET
07.01.2009
alaplım diyor ki;

Sayın çaturoğlu Alaplı ya ne verdiyse onu alacaktır. Yaz boyunca toz içinde kalıp seçim yaklaşınca yollar yapılıyorsa şehrin en güzel yerlerine sosyal tesis yerine site adı altında garip inşaatlar yapılıyorsa Hazirandan bu yana her ay gazeteye toki teslim edilecek deyip onuda seçim propagandasına
07.01.2009
a siteli i diyor ki;

sayın kapan alaplıya gazetenizde yer verdiğiniz için alaplılar adınaçok tşk ederim uzun lafın kısası adam gibi adam bizim alaplının belediye başkan muhapbet tezel dir hayırl olsun yolu açık olsun alaplı en az30 yıl geri ye gitti gelecek olan başka ancak buişi sayın muhapbet tezel temizler baiarılar
07.01.2009
ramazan diyor ki;

dikkat etmeniz gereken ve ciddiye almadıklarınızı önemsemenizi istiyorum türkiyenin büyüyen ve gelişen gercek partisi olan SAADET PARTİSİ derinden ve emin adımlarla geliyor hepimize hayırlı olsun dikkat etmeniz ve takip etmeniz dileğiyle sevgiler sunuyorum
07.01.2009
gözcü diyor ki;

Sayın Kapan nasıl olurda bir aday partiye üye olmadan aday adayıyım der? Sayın Öztürk sanırım seçimleri atış poligonu sanıyo. Diğer parti olmadı bu bahar bunu deniyim diyo. Genel merkez bunu değerlendirir herhalde. Ak parti Öztürkü aday gösterirse çok bölünme olacaktır. Buda Sayın çimenoğluna yarar.


Şu anda 16 kişi online
Toplam ziyaret : 76.403.098

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
1105 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
2116 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri