(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

YÜKSEL BALCI'NIN İŞİNİ KİM BOZUYOR!..

Fikri KAPAN
Hatırlayabilirmisiniz; bir süre önceki yazılarımdan birinde, belediye başkan aday adaylıkları ile ilgili yorum yapmış, sonuna da “Yüksel Balcı’ya sonra geleceğiz!..” demiştim.
   İşte geldik!
   Aslında buna tam da ‘geldik’ denilemez; çünkü konu biraz da onun dışında gelişen bir durum!
   ***
   Bundan bir kaç ay önce görüştüğüm Balcı, (Ki Hüseyin Orhan özellikle Yüksel Balcı olarak yazmamızı ister! Çünkü CHP İlçe Başkanı Yaşar Balcı ile karıştırılıyormuş!)
   Belediye başkan adaylığını tüm kesimlerin (yani parti içinde ve çevresinde) uzlaşması halinde olabileceğini ima etmişti.
   Ancak, aradan geçen süreye baktığımızda, durumun böyle olmadığını, parti ilçe yönetiminin gerçekleştirdiği görkemli(!) törenle Balcı ve yakın çevresinin katılımı ile gördük.
   Yani Balcı, tüm kesimlerin üzerinde uzlaştığı değil (olması gerektiği gibi) sıradan aday adaylığı başvurusunda bulunmuştu.
   Bunu da, parti binasında “nam-ı diğer Amerikalı” Mustafa Çoruh’un aday adaylığını açıkladığı toplantıya katılması ile netleştirebiliriz!
   Yine; kimler istediyse(!) Balcı, bu toplantıya da katılarak, “evet ben de bir aday adayıyım, öyle ayrım, gayrım yok!..” düşüncesini kafalara yerleştirmiş oldu!
   Geçen Cumartesi günkü katılım töreninden başlayan bir başka söylem var ki epeyce dikkat çekici!..
   Balcı, katıldığı her iki toplantıda da özetle şöyle diyor; “Arkam, çevrem, sağım, solum temiz.. Arkasında mafyavari bağlantısı olan biri değilim, olanlara da destek vermem!..”
   (Hemen arada hatırlatmalıyım ki, Yüksel Balcı, kimi töhmet altında bırakıyorsa, kime atfen bu şekilde söylemde bulunuyorsa Hindistan dönüşü bu konuya açıklık getirmeli. Zira böyle hassas bir konuda öncelikle kendisi zan altında kalır diye düşünüyorum.)
   Böyle bir söylem, tanıdığım, bildiğim Balcı’nın ürettiği değildir, olmaz, olamaz!..
   Kaldı ki, Toplumdaki yeri bilinen Balcı’nın böylesi söylemlere de ihtiyacı olduğunu sanmıyorum!
   Bir de, katılım toplantısına gelen kutlama çiçeklerindeki isimlere iyi bakılsaydı!..
   ***
   Aynı zamanda bir yayın kuruluşunun da sahibi olan Yüksel Balcı’nın, fırsat buldukça gazetecilere ya da basın kuruluşlarına yüklenmesine ise bir anlam veremiyorum!
   Balcı, partideki konuşmasında (gazete haberine göre!), “basın mensubu arkadaşlarımız kusura bakmasın. Belki günlük menfaatleri için bir şeyler yazıp çizebilirsiniz...!” ifadesine yer veriyor!
   İşte burada olmadık bir gaf daha yapıyor Yüksel Balcı!
   Hani, yıllarca birlikte çalışmış olmasam başka şeyler düşüneceğim de, camia içinde olan, bünyesinde çok sayıda arkadaşımıza istihdam sağlayan Balcı’nın bu çıkışının altında da “acaba birilerini mi arasak!” düşüncem ön plana çıkıyor!
   Acaba, gerçekleştirdikleri etkinliklerin ardından ilçedeki bir çok yayın kuruluş ile görüşülerek, “Bize şu kadar fazla gazete basar mısınız?”, bazılarına da “Ama manşetten ve geniş verirseniz!..” gibi ifadelerde bulunulması, matbaalara giderek baskı öncesi haber yerini gördükten sonra da “haberi iyi yerden vermemişsiniz, bu gazeteyi alıp başkalarının reklamını mı yapalım!..” sözleri mi Balcı’ya bunları söyletti!
   Acaba yarın çıkıp da, “bilmem hangi gazeteciye geçmişte şu kadar yardımda bulundum!..” da denilir mi?!
   ***
   Gelelim son gelişmeye!..
   Önceki akşam saatlerinde Balcı’ya ait “degisimmedya.com” isimli internet sitesindeki (reklam oluyor ama!) haber benim de dikkatimi çekti!
   Haberde (doğal olarak) Yüksel Balcı’nın, Başbakan recep Tayyip Erdoğan’ın hindistan ziyareti dolasıyla oluşturulan ticari heyete katıldığı (ve Hindistan’a gittiği) duyuruluyordu.
   Gerek ticari, gerekse siyasi olarak bakıldığında bundan doğal bir haber olamazdı. Ancak, haberin son paragrafında öyle bir cümle kurulmuştu ki, konuya muhatapları (mutlaka) havaya fırlamıştır!
   Siteden alındığı şekliyle okuyalım: “…Geziye daha önce Yüksel Balcı’nın davet edildiği, Balcı’nın kendisiyle birlikte Erol Şahin ve Celil Uzun’u da programa dahil ettirildiği öğrenildi.”
   Hadi buyurun! Bahse konu kişilerden Uzun AK parti eski İl Başkanı, Şahin de Ereğli İlçe Başkanı!..
   Yazıdan anlaşılan ise bu iki şahsiyeti gezi programına aldıran isim Balcı!..
   ***
   Şimdi merak ediyorum; Balcı’ya bu hataları kim, ne için yaptırıyor?! Balcı, aday adaylığı öncesi ve sırasında gerçekleştireceği propoganda çalışmalarında yanlış isimlerle mi yola çıktı? Eğer öyleyse, bu kişilerin Balcı’ya (gizli bir) kastı mı var?!
   En kötüsü de “reklamın kötüsü olmaz. Ben yaptım oldu!..” mantığı mı hakim!
   Yoksa Balcı’nın gerçek yüzü de, düşüncesi de bu ve benzerleri olamaz!
   Kaldı ki, yaşanan bu olumsuzluklar sadece Yüksel Balcı’ya değil, aday adayı olduğu partiye de zarar verir!
   Biliyorum yazı çok uzadı ama bugünlük katlanın. Çünkü, aslında yazacak daha çok şey var!..

22.11.2008 11:50:03

Bu yazı 2382 defa okunmuştur

Yazara ait tüm yazılar için tıklayınız

Facebook'ta Paylaş

YORUMLAR (5)
YORUM EKLE
Adınız


(1000 / )

23.11.2008
seçmen diyor ki;

Eline sağlık fikri abi, adam sahte gülücüklerle podyumda boy gösteriyor. Ereğlide Muarat seslinin halka yüreğini verdiği bir ortamda Balcı burjavizim tarzı sergiliyor. Yemezler artık bunları. Murat başkan seninle sonuna kadar devam ak parti Balıya kalmışsa yandı ereğli
24.11.2008
.... diyor ki;

kim kimi davet nereye davet ediyormuş alla ala...Müsiad a başvurupta Başbakan ın gezilerinden bilgim olsunda gidiveriyim Müsiad bana haber ver diyenler.cok güsel hareketler bunlar
25.11.2008
nihat diyor ki;

Balcı gibi adam...bu şehirde yaşıyor ve MURAt SESLİ gerçeğini hala idrak edememişse... vay ereğlinin haline.Balcı hiçmi araştırma yapmıyor.MURAT SESLİ ile Akp burada gözle görülür bir patlama yapacak.Balcı ne demişti...kim aday olursa o diğerini destekleyeK.SESLİ ile YOLA DEVAM.
25.11.2008
Erhan Cengiz diyor ki;

Fikri bey eline sağlık. sonuda burjuvalı yüksel beye akıllıca tavsiyelerinizi sıralamışsınız. İnan yazdıklarınızı bizde mahallede arkadaşlarla her gün konuşuyorduk. Düşüncelerimize tercüman olmuşsun. Ama bir eksik var bizim düşündüğümüz. Yüksel bey Halil Posbıtık'a çalışıyor olabilirmi gizliden?
26.11.2008
oşimdiyok diyor ki;

Sayın FikriKAPAN tespitler çok güzelde Ereğlide hala yüzde 70 oy alan biri varken ve şeçimlere girecekken hala BALCI veya SESLİ olmaz ha ben yokum ama siz göreceksiniz POSBIYIK bu işi götürecek.Herkes yerine dönecek 2 yıl önceki gibi POSBIYIK başkan SESLİ çalışsada paşamda BALCI ise Fixkimde olac


Şu anda 4 kişi online
Toplam ziyaret : 76.291.550

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
944 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
2065 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri