(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

BEKLENEN DAYANIŞMA, ÖZLENEN TABLO!..

Fikri KAPAN
Zonguldak’ın en büyük ilçesi Ereğli ile kardeşi Alaplı ilçesi arasında nedense buzlar bir türlü erimez!
   İki kardeş, ekonomik, kültürel ve sosyal açıdan bir çok bağı olmasına rağmen görüntüde barışık, icraatta dargın tabloyu uzun yıllardır sergiler!
   Özellikle siyasi arenada yaşanan olumsuz tablo ise hem Ereğli, hem de Alaplı’nın kaybetmesinde önemli etken oluşturuyor.
   Bu tablonun değişmesi, iki kardeşin birlikte hareket etmesinin gerekçelerini zaman zaman yansıtsak da, kimler istemiyorsa (!) hedeflenen ortamı yakalamak henüz mümkün olmadı!
   Görülmek istenen ışık ise sanki iki ilçenin Ticaret ve Sanayi Odalarından (TSO), başkanlarından geliyor gibi...
   ***
   Geçtiğimiz Pazar sabahı AK Parti Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan, genel değerlendirme yapmak üzere basın mensupları ile kahvaltıda buluştu.
   Ereğli Belediye Başkanı Murat Sesli, Gülüç Belediye Başkanı Aydın Güngör’ün de bulunduğu toplantıda, Ereğli TSO Başkanı Ahmet Likoğlu’nun, Ankara’da görüştüğü Sanayi Bakanı’ndan Alaplı ile ilgili talebini dile getirdi.
   Erdoğan’ın anlatımıyla Likoğlu, Ereğli’ye çevre yolu ve liman isterken, Alaplı Organize Sanayi Bölgesi’ne de kaynak aktarılması talebinde bulunmuş!
   Erdoğan’ın keyifle anlattığı gelişme beni de sevindirdi. Sanıyorum toplantıdaki diğer basın mensubu arkadaşlarımız da sevinmiştir.
   Likoğlu’nu biliriz(!), kafaya taktığını yapmak için her çabayı gösterir! Halen en büyük hedefleri arasında yer alan çevre yolu ve liman bir tarafa; (DYP İlçe Başkanlığı döneminde başlayan) Ereğli’ye üniversite kurulması özlemini fırsat buldukça dillendirir.
   Hatta bu uğurda adım atılmamasını ise işin yetkililerine sitemle açıkça söyler!
   ***
   Alaplı TSO Başkanı İsmail Öztürk’ün de, ilçesindeki güç dengeleri arasında önemli yerde olması, (hatta) dengeleri bir araya getirerek uzlaşma ortamı sağlaması ilçe halkı tarafından iyi bilinir.
   Kaldı ki genç yaşına rağmen edindiği tecrübeleri paylaşmayı da seven yapısıyla Öztürk, kimilerince uzak tutulmaya çalışılan Likoğlu ile ortak fikir üretmede hep adım atan olmuştur.
   Çünkü Öztürk de şunu kabul etmişti ki; Ereğli ile Alaplı’nın çekişmesinden iki ilçe zarar görürken parsayı başkaları topluyor, pastayı da onlar yiyordu!
   Ortaya çıkan bu gerçeği iki oda başkanının görmesi, birinin de bölge milletvekili huzurunda sanayi bakanından kardeş ilçe için talepte bulunması sanki ‘göstermelik’ barışıklığı gerçeğe dönüştürecek sinyalleri veriyordu.
   ***
   Şimdi, TSO başkanlığını (bence) başarıyla sürdüren Öztürk’ün, (öncelikle AK parti saflarında) aktif siyasete girmesi/kazanması sonrası gelişmeleri düşünün...
   Bunu, aynı şekilde Ereğli’de de mevcut Başkan Murat Sesli’nin başkanlığının 30 Martta da sürüceğini ekleyin...
   Bölgelerinde etkili genç beyinlerin ortaya koyacakları birliktelikle üretecekleri projelerin hayata geçmesini sonra hesap edin!..
   İnanıyorum ki, beklenen dayanışma, özlenen tablo kendiliğinden ortaya çıkacaktır.

21.11.2008 10:21:06

Bu yazı 1562 defa okunmuştur

Yazara ait tüm yazılar için tıklayınız

Facebook'ta Paylaş

YORUMLAR (2)
YORUM EKLE
Adınız


(1000 / )

21.11.2008
ereği diyor ki;

posbıyık başkan varmı iddaası olan bakalım sizisin sesli ne olacak.
23.11.2008
İsmail ÖZTÜRK diyor ki;

Alaplı TSO bşk olarak Sayın Likoğlunun ve Milletvekilimizn bizim olmadığımız bir ortamda gösterdikleri hassasiyete teşekkür ediyorum. İki ilçenin rekabebete değil dayanışmaya ve ortak akılla hareket etmeye ihtiyacı var.Örneğin Ereğliye Üniversite Alaplı'ya fakülte, OSB'ler,Tersaneler, Çevre Yolu vb


Şu anda 66 kişi online
Toplam ziyaret : 76.293.281

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
946 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
2067 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri