(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

SOL PARTİLERDE ADAY(LAR)!..

Fikri KAPAN
SMart 2009’da yapılması muhtemel yerel seçimlerdeki belediye başkan adayları, diğer seçimlere göre daha erken ortaya çıkmaya başladı.
   Her ne kadar bazı partiler adayını açıklamayı erken buluyorsa da, bazıları ise (şifai de olsa) kiminle yola devam edeceklerini beyan etti!
   Örneğin CHP Ereğli ilçe teşkilatı!..
   Önce CHP Zonguldak Milletvekili Ali Koçal, ardından da CHP İlçe Başkanı Yaşar Balcı, eski belediye başkanı Halil Posbıyık ile seçime gireceklerini çeşitli yerlerde dile getirdi.
   Gerçi son günlerde ‘aday(lar) konusunda bazı sıkıntılar yaşandığı kulislerde dolaşsa da, bunun, gerçeği yansıttığına pek inanmıyorum!
   Ancak, halen parti içinde belediye başkanı adayı olmak için çaba gösterenlerin, dışarıdan desteklenerek aday olması istenen isimlerin olduğu da muhakkak!.
   Bu isimlerden biri de halen Ereğli Devlet Hastanesi’nde, Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı olarak görev yapan Dr. Recep Erdoğan…
   Elbette Erdoğan, devlet memuru statüsünde olduğundan ortaya çıkıp da, ‘ben adayım’ demez, diyemez!..
   Her ne kadar kendisi bunu demese (diyemese) bile, çevresindeki partililer, böyle bir girişimi destekliyor, adaylığını da istiyor!
   Yine partinin temel taşlarından Kadri Mert…
   Mert’in milletvekillerince tercih edilen Posbıyık’a karşı soğuk olmadığı gözlemlense de, hala içinde ‘Acaba!’larla birlikte çevresindekilerin de desteği ile başkan adaylığında ‘var’ olabileceği tartışılıyor.
   …Ve Emin Semih Özkök!..
   Belki de CHP’de başkan adaylığını en fazla hak eden isimdir…
   2004 Yerel Seçimlerinde partisinin bayrağını(günün zor koşullarına rağmen!) sallama cesaretini gösteren Özkök, yine parti içinde dönen çeşitli entrikalara rağmen mücadeleyi bırakmayan tek isimdi!
   Ki, aynı dönemde yanında olan isimlerin başında, bugünkü CHP İlçe Başkanı Yaşar Balcı, Kadri Mert, Cüneyt Akın'ı saymak mümkün.
   Bu ve beraberinde ekibin o dönem verdiği seçim mücadelesinde ‘öncelikli’ hedefleri Posbıyık’ı yıkmak olduğu da biliniyordu.
   Yine o dönem, bugün partiye gelmesinde öncü olan bazı CHP’lilerin, Posbıyık’a çalıştıkları da!..
   Özkök’ün, tüm bu gelişmelere rağmen dim dik ayakta durmasını, alkışlamak, bugün verilen desteği de doğru kabul etmek gerekir.
   ***
   DSP hala kapalı kutu!..
   İçten içe ‘adayların’ kımıldadığı ancak, hiç birinin de cesaret edip öne çıkamadığı bir parti DSP!..
   İlçe Başkanlığını (bence) iyi bir şekilde yürüten Akın Çamcı, partisinin belediye başkan adaylığında ismi ön sırada sayılan kişi…
   Zira Çamcı, gerek siyasi, gerek ticari ve gerekse sosyal yaşamı ile de partisinde bunu ‘öncelikli’ hak eden isim…
   Hani derler ya; “İsmi bende saklı!”..
   Bu yönde de bazı aday adayları var DSP’de..
   Hatta bir dönemler AK Parti ile anılan isim bile DSP’den sürpriz bir şekilde aday olabilir!.
   Olmalı da!..
   Hem, böyle bir olasılık, önceki dönemlerde DSP’nin adaylarını listesine geçiren AK Parti’ye de misilleme niteliği taşır!.

19.09.2008 09:40:20

Bu yazı 1650 defa okunmuştur

Yazara ait tüm yazılar için tıklayınız

Facebook'ta Paylaş

YORUMLAR (3)
YORUM EKLE
Adınız


(1000 / )

19.09.2008
EREĞLİLİ diyor ki;

SAYIN KAPAN ÇOK GÜZEL KONULARA DEĞİNMİŞSİNİZ.İLKESİ OLMIYAN,KOLTUK İÇİN PARTİ DEĞİŞTİRENLERİN YARIN YİNE DEĞİŞTİRMİYECEKLERİ GARANTİMİ.AMA CHP DE SSYDIĞINIZ İSİMLER İLKELİ İNSANLAR.İLKESİZ İNSANLARLA SEÇİM ALACAĞINA,İLKELİLRLE SEÇİM KAYBET.AV İLKER ÖNCEL GEÇENLERDE RÖPORTAJINDA İLKEYİ KOYMUŞ OKUYUN
19.09.2008
EREĞLİLİ diyor ki;

SAYIN KAPAN SİZİ TEBRİK EDİYORUM KALEMİNİZ İLKESİNDEN TAVİZ VERMİYOR.DİLERİM HERKESİN KALEMİ VE DİLİ SİZİNGİBİ OLSUN.SİZ YAZMAYA DEVAM EDİN BİZLERDE DEĞERLENDİRMEYE DEVAM EDELİM.BİR GÜN OLACAK HAKLILIĞINIZ ORTAYA ÇIKACAK.TARAFLI YAZANLAR İYİ OKUSUN,EREĞLİYE KÖTÜLÜK DEĞİL İYİLİK YAPALIM.KOLTUKDEĞİL
21.09.2008
Buda Ereğlili diyor ki;

Sayın Fikri Kardeş, CHP ler,en başta yönetim kurulu başka adayların çıkmasını isteseydiler, adı geçen adayların çalışmalarına imkan sağlamak için, bir yıl önceden adayımız bu diye vekile, parti meclisi üyesine açıklatmazdılar. Bunu aday olan şahıs yaptırttı.Böylece diğerlerinin önünü kestirtti.


Şu anda 9 kişi online
Toplam ziyaret : 76.219.332

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
721 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
2035 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri