(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

MECLİS ÜYELERİ SES VERDİ!

Fikri KAPAN
Dünkü Hakimiyet’te yer alan haberin başlığı böyleydi!
   Haber içeriği de, Anavatan’dan istifa ederek bağımsız kalmayı tercih eden 8 Belediye Meclis Üyesi’nin, Ereğli Belediyesi’nin son yıllarda “borçlu belediyeler” arasına sürüklenmeye çalışıldığını protestosu yer alıyordu
   A4 ebadındaki dosya kağıdına yazılan bu yazının altında imzası bulunan meclis üyeleri de şunlardı
   Nurdan Oğuz, Sevgi Akad, Halil Bozkuş, Erol Çivici, Halil Güneri, Mustafa Çeken, Aydın Karadağ ve Kemal Özer.
   ***
   Bugün de, sabah saatlerinde belediyeye alınan araçları tanıtan Ereğli Belediye Başkanı Murat Sesli’nin, ‘cevap niteliği’ taşıyan konuşmasına şahit olduk!
   O da konuya ilişkin verdiği karşı yanıtında özetle şöyle diyordu:
   “…Birilerinin dediği gibi Ereğli Belediyesi’nin telaffuz dahi edilemeyecek miktarlarda borcu yoktur… Birileri kamuoyunu yanlış bilgilendiriyor. Adına siyaset denilen yalanlarla halkımız kandırılmaya çalışılıyor… mahallelerine asfalt dökülmesi için belediye meclisinden çıkardığımız karara itiraz eden meclis üyesi arkadaşlarımız, ‘biz, çalışan belediye istemiyoruz’ demek istiyorlar. Buna hayır demek, halka yapılan saygısızlıktır. Mahallelere hizmet gitmesini istemeyen bu arkadaşlarımızı esefle kınıyorum.’’
   Sesli’nin asıl vurgulayıcı sözleri ise konuşmasının ikinci bölümünde patlıyor!
   “…Ölüm yolu olarak nitelendirilen bu bölge ile aynı güzergahtaki Göçmenler Sokak bölgesinde yapacağımız çalışmaları Olağanüstü topladığımız Belediye Meclisi’nde gündeme getirdik. Ereğli sevdalısı olduklarını söyleyen bazı meclis üyesi arkadaşlarımız ise ne yazık ki toplantıya bile katılma gereği duymadı. Ereğli sevdalıları neredeydi? Çünkü Onlar Ereğli değil, siyasi rant sevdalısıydı…!”
   Köşe yazımı hazırladığım saatlerde süren Ereğli belediyesi meclis salonu’nda ise Ereğli belediyesi’nde bağımsız bir başka Meclis Üyesi Arslan Keleş’in de, arkadaşlarına ‘cevabi’ konuşması olduğunu duydum.
   Keleş de, adeta karşı atağa geçercesine, İller Bankası’ndan kredi konulu gündem maddesine ret veren 8 meclis üyesini kınadığını söylüyordu:
   Keleş’in şu sözleri ise çarpıcıydı!
   “…8 üye arkadaşımızın ‘muhtıra’ niteliğindeki deklarasyonu dikkatle okunduğunda, orada suçlamalarına haklılık kazandıracak en küçük bir somut örnek verilmediğini görüyoruz. Suçlama var ama kanıt yok! Bu da bize asıl popülizmin kimler tarafından yapıldığının ipucunu veriyor!..”
   ***
   Karşılıklı atışmalar!..
   Sonucun iyi tarafı şu; Bir aralar ağızlarını bıçak açmayan belediye meclis üyelerinin (eski başkanı da epeyce kızdıran yazılarımın sonunda!) bugün ise haklarını ararcasına konuşmaya başlaması…
   Kötü tarafı ise iyiyi bir anda silip, götürüyor!..
   Ne yazık ki bazılarının hala etki altında kalarak, bilmeden, hesap etmeden, istenileni yaparak ellerine tutuşturulan açıklamaların altına imza atmaları!..
   Beni temsil eden meclis üyem, en az benim kadar özgür, benim kadar bilgili (çok bilgili olduğumu kastetmiyorum) benim kadar düşünebilen olmalıdır.
   Belediye başkanına olduğu gibi onlara da oy verenler eğer bizlersek!..

4.09.2008 09:55:43

Bu yazı 1558 defa okunmuştur

Yazara ait tüm yazılar için tıklayınız

Facebook'ta Paylaş

YORUMLAR (0)
YORUM EKLE
Adınız


(1000 / )



Şu anda 11 kişi online
Toplam ziyaret : 76.193.526

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
705 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1920 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri