(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

GÜNDEMDE KALABİLMENİN BİR BAŞKA YOLU!..

Fikri KAPAN
Özellikle politika dünyasında olan, siyasetle uğraşan insanların, gündemde kalabilmeleri için uyguladıkları çeşitli yollar vardır.
   İşin gerçeği, kişi, kurum yöneticisi, aktif ve pasif olarak (iktidar ya da muhalefet) siyasi kimliği olanların gündemde kalabilmeleri için, daha çok icraatları, eleştirileri ön planda olması gerekir.
   Ancak, son 15 yıl içinde topluma aşılanan bir başka yöntem ise sağa, sola çeşitli açıklamalarla saldırmak, sonuçta da kendini mağdur duruma düşürerek gündemde kalmak olmaya başladı!
   Bunun, belirttiğim yıllarda çoğunlukla kimin yaptığını, becerebildiğini yazmama gerek yok, herkes biliyor!
   İşin daha da ilginç yanı da, bunun kim, ve ne olduğunu bilenlerin, daha düne kadar da (kesinlikle) birlikte olmayı benimsemeyenlerin kullanmaya başlaması oluyor!
   Yaşar Balcı!!!
   Nedendir bilinmez, bu kadar değişken siyaset güdeceğini tahmin etmezdim, edemezdim! Dahası, birlikte hareket ettiği ekip arkadaşlarının da ayak uyduracağını hiç düşünmezdim, düşünemezdim!..
   Bunun farklı bir beceri olduğunu düşünmeden, kendi siyasi geleceğine de zarar vererek yapmaya ne denir, orasını da ben bilmiyorum!
   Bu tür açıklama ve yazıların zarar vereceği ilk ismin Balcı olacağını iyi bilmeme rağmen, böyle bir yolu seçtiğinden yorum yapmak da kaçınılmaz oldu!
   ***
   “Üzerlerine gidin, gündemde kalırsınız!..” şeklinde, kimden verildiği de bilinen talimatlarla yola çıkan Balcı’nın, aslında kendi siyasi geleceğine zarar verdiğini görmemesine hayret ediyorum!
   Bahse konunun yaşandığı anı (en az benim kadar) yaşayan ender insanlardan biri konumundaki Balcı’nın, olayı çarpıtmaya, örtbas etmeye; hele hele de bunu, basın kuruluşlarını suçlayarak yapmaya kalkmasına şaşırmamak elde değil!
   Yaşar Balcı, bir üstadın (sözde lehte!) yazdığı bir yazıda bile, konunun kendi üzerine çekilmeye çalışmasını nasıl da göremedi; hayret!..
   Bugünlerde (ister istemez) iyi diyalog kurduğu ‘bir bilen’in, aslında kendisine nasıl bir tuzak hazırladığını dahi görememek!!!
   ***
   Gelelim basının haber takibine, hangi haberi yazıp, yazmayacağına!..
   Muhasebeciliği bilmem, yorumda yapamam. Siyaseti az buçuk bilirim fazla uğraşmam! Gazeteciliği ise, başladığımdan itibaren mesleki büyüklerimden, konuya hakim kurum ve kuruluşlardan, katıldığım seminerlerden ve ‘yerelde yapılması gereken yayıncılık anlayışı’ çerçevesinde, olabildiğince mütevazı yapma gayretindeyim.
   Benim gibi olan ve düşünen arkadaşlarımın da aynı paralellikte hareket ettiğini biliyor, zannediyorum.
   Bahse konu ettiği, “Halk Otobüslerinin çalışma koşulları”nı yazan yine aynı basın, yani bizleriz! Hele hele geçmişte yaşanan sıkıntıları, yapılan gereksiz fiyat artışlarını gündeme getiren de…
   Bunun gibi bir çok konuyu gündeme taşıyanın basın olduğunu Balcı da, diğerleri de iyi biliyor!
   Hemen bir örnekse; ‘ölüm yolu’ başlıkları attığımız Kepez mevkisine bugün kavşak ve düzenleme çalışmaları yapıyorsa, bu basının başarısıdır, Balcı ve CHP’nin değil!
   Şimdi soruyorum; Acaba, ülke genelinde ve yerelde yıllarca ana muhalefette olan CHP ve bugünkü ilçe başkanı Balcı, kaç kez halk otobüslerinde yaşananlarla ilgili açıklama yapmıştır!
   Sadece bu dönem değil, geçmiş yıllarda da kaç kez belediye başkanı ya da çalışmaları eleştirmiştir?!
   “Basın neden yazmıyor?!” eleştirilerinde bulunurken, “hadi, olayın üzerine gidin, bir açıklama yapın da bizler de takipçisi olalım” dediğimiz kaç konuyu gündeme taşımıştır!
   Yok, ya da yok denecek kadar az!..
   Düzenlediği basın toplantısında (kimin yazdığını bilmediğim!) açıklamasında bile, basın mensuplarına hitaben, “Sizlerin aracılığı ile” diye başlayan sözleriyle eleştirdiği basının, ‘habercilik anlayışıyla’, ‘Kişiselliği’ ayırmasını bile hazmedemeyen bir ilçe başkanına yakışmıyor!
   Hele hele Balcı gibi birine hiç mi hiç yakışmıyor
   Biliyorum ki, bu yazı üzerine, bu tür tezgahları iyi kuran, ellerini ovuşturuyordur! Doğal olarak da hedefine adım adım ilerleyerek!..
   Unutma ki, basını bölüp parçalamaya yönelik girişimlerin sonucunda kaybeden biz değil, siz ve sizin gibiler olmuştur!
   Yazacak daha çok şey var ama neyse. İstediğiniz ‘gündemde kalmanız’ için bu kadarı şimdilik yeter!

8.08.2008 10:30:52

Bu yazı 1595 defa okunmuştur

Yazara ait tüm yazılar için tıklayınız

Facebook'ta Paylaş

YORUMLAR (3)
YORUM EKLE
Adınız


(1000 / )

08.08.2008
KORKUT diyor ki;

BİDE FUTBOL BAHANE EDİLEREK SİYASETTE GÜNDEMDE KALINMAYA ÇALIŞILIYOR
09.08.2008
Kagan(Almanya Duisburg) diyor ki;

Saygıdeger Fikret bey cok Güzel bı yazı yazmissin
12.08.2008
Serkan diyor ki;

Fikri Bey, sahilde akşamları yaşanan köpek gezdirme konusunada değinseniz ne güzel olur. Akşam oldumu tasmasını eline alan köpek gezdiriyor. Ne ağızlık nede bir koruma. Denetleyen, kontrol edende yok.


Şu anda 13 kişi online
Toplam ziyaret : 76.195.691

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
705 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1920 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri