(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

ÇELİŞKİ DEĞİL, GERÇEĞİN KABULÜ!

Fikri KAPAN
Sakın yanlış anlamayın ama, bu konunun üzerine gitmemiz için taraflar adeta ellerinden geleni yapıyor!
   Eski Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ın Değişim’in gecesinde yarattığı ortama ilişkin açıklamasını, dünkü köşemde ‘aynen’ yayınlamış; altına da konunun CHP milletvekilleri ya da İlçe Başkanı Yaşar Balcı tarafından da bir açıklama ile duyurulabileceğini ima etmiştim!
   Balcı’nın açıklaması, gecikmeden geldi!
   Elektronik posta adreslerimize düşen açıklamayı da, yine yayıncılık anlayışı ilkelerine dayanarak ve Balcı’yı “önemseyerek”, nokta ve virgülüne dahi dokunmadan “aynen” kullanıyorum!
   ***
   Değişim Medya grubunun kuruluş yıldönümünde gelişen olaylar hakkında ,değişim medya ve diğer basın kuruluşlarında yazılan yazıların büyük bir bölümü asılsız ve kamuoyunu yanıltıcı nitelikte bilgiler olması dolayısıyla ilçe başkanlığı olarak açıklama yapma gereği duyduk.
   İki kişi arasında geçen konuşmanın taraflarından biri olan sn Halil Posbıyık bu konuda kamuoyuna geniş bir açıklama yapmıştır.
   Buna rağmen taraf olan değişim medya ve başka bazı basın da yazılan yazılarda abartılan ve ısrarla yanlış aktarılan konu şudur: CHP ilçe örgütü ve Sn Millet vekilleri Ali KOÇAL ile Ali İhsan KÖKTÜRK le İlçe başkanı sn Yaşar BALCI nın kutlama programından ayrılmasının Gerekçesi Gösterildiği gibi Abartılan bu olay değildir.
   Olay diye nitelenen konuşmalar gerçekleştikten 45-50 dakika sonra başka programlarımıza yetişebilmemiz için en geç saat : 21:30 da ayrılmak zorunda olduğumuzu sn Yüksel BALCI ya ,Sn Hüseyin ORHAN ve Hasan SARIALP e bizzat ilçe başkanı olarak kendim açıklayarak ilettim, daha sonra adı geçen saatte kendilerini kutlayarak millet vekillerimiz ve örgütümüzle birlikte oradan ayrıldık..
   Bu tür yanlış , yönlendirici ve spekülasyonlara açık haberlerin hiçbir şahsa ve kuruma fayda sağlamayacağını belirtmek istiyorum
   Ülkenin ve Ereğlimizin birçok sorunu varken bu tür tartışmalarla Ereğli kamuoyunu meşgul etmek CHP İlçe örgütünü ve Ereğli Halkını rahatsız etmiştir
   Bu duygu ve düşüncelerle Ereğli Halkımıza Sağlıklı ve mutlu yaşam dileriz
   Yaşar BALCI
   CHP Ereğli İlçe Başkanı
   ***
   Yazıdan anladığım şu ki Balcı, sadece işi kurtarmaya çalışmış ancak, böyle bir olayın cereyan ettiğini de ört-bas edememiş!
   Zira, “..Olay diye nitelenen konuşmalar gerçekleştikten 45-50 dakika sonra başka programlarımıza yetişebilmemiz için en geç saat : 21:30 da ayrılmak zorunda olduğumuzu sn Yüksel BALCI ya ,Sn Hüseyin ORHAN ve Hasan SARIALP e bizzat ilçe başkanı olarak kendim açıklayarak ilettim, daha sonra adı geçen saatte kendilerini kutlayarak millet vekillerimiz ve örgütümüzle birlikte oradan ayrıldık..” paragrafı, bunu açıkça ortaya koyuyor!
   Ayrıca, kulaklarımla duyduğum olayın ardından Balcı’nın kulağıma fısıldadıklarını burada kullanmam da mümkün değil!
   CHP İlçe Başkanı Balcı’yı belki de en iyi anlayanlardan biriyim. Ne var ki, böyle durumlarda, işin içine ‘mecburen’ siyasetin girdiğini ve kim olursa olsun kaçış yolları aradığını bir kez daha üzülerek gördüm.
   Kaldı ki, parti tüzüğü ile her defasında övünen, bağlılığını dile getiren, haksızlıklara karşı durduğunu/duracağını ifade eden Balcı’nın, daha derli, toplu bir açıklamayla işi toparlamasını beklerdim.
   Ama yanılmışım!.. Üzüldüm!..
   Bu arada, Alaplı Gazeteciler Derneği Başkanı Yasin Ören’in, yaptığı açıklama ile Posbıyık’ı kınaması ve ‘herkesi haddini bilmeye çağırması’ mesleki açıdan memnunluk verici.

1.08.2008 18:52:36

Bu yazı 1535 defa okunmuştur

Yazara ait tüm yazılar için tıklayınız

Facebook'ta Paylaş

YORUMLAR (0)
YORUM EKLE
Adınız


(1000 / )



Şu anda 1 kişi online
Toplam ziyaret : 76.193.845

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
705 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
1920 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri