(Hakimiyet Gazetesi'nin resmi internet sitesidir)

KORKUNUN ECELE FAYDASI YOKTUR!..

Fikri KAPAN
Eski Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Değişim Medya Grubu’nun kuruluş yıldönümü gecesinde yaşananların ardından yapılan eleştirilere yanıt veren yazılı bir açıklamada bulunmuş.
   Bir süre düşündüm; açıklamayı dikkate almalımıydım? Karar verdim ki, köşemde yorum yaptığım için yine burada kullanabilirdim.
   Önce açıklamayı aynen okuyalım;
   ***
   KORKUNUN ECELE FAYDASI YOKTUR!
   Son günlerde AKP paralelindeki bir yerel medya ‘grubu’ ile yandaşlarının, belirli bir merkezden düğmeye basılmış gibi hep bir ağızdan şahsıma yönelik yıpratma kampanyası açmaları, belediye başkanlığı dönemimden bu yana gönül birliği içinde olduğum sevgili Ereğli halkında geniş infiale yol açtı. Bunu bana iletilen telefon ve internet mesajlarından, ayrıca yüz yüze görüşmelerden anlıyorum.
   Olay, bu kadar geniş bir çevrede yankı bulmasa, bu konu üzerinde durma gereği duymazdım. Bu açıklama da, zaten anılan medya “grubu” ile yandaşlarına bir cevap değil; her zaman olduğu gibi bana sahip çıkan sevgili Ereğlililere bir açıklamadır.
   Olayın özü şudur:
   Anılan medya ‘grubunun’ konuğu olarak onların yaş günü etkinliğine, Sayın CHP Milletvekillerim Ali Koçal, Ali İhsan Köktürk ve İlçe Başkanım Yaşar Balcı ile birlikte gittik. Bu gibi etkinliklerde adet olduğu üzere etkinliğe katılan konuklar mikrofondan anons edildi; ama on üç yıl bu kentin belediye başkanlığını yapan beni, nedense anons etme gereği duymadılar.
   Bu, her şey bir yana, bir konuğa yapılmış hoş olmayan bir tavırdı, saygısızlıktı. Anılan “grubun” yöneticilerinden birisine bunun nedenini sordum, esprili bir dille yanlışın düzeltilmesini istedim. Yanlış düzeltildi… Bu kişilerin iddia ettiği gibi hiç kimseye hakaret etmedim, hiç kimseyi tehdit etmedim. Eğer öyle olsaydı, bu arkadaşlar adımı anons ederek ‘tehdit’e boyun eğmiş olurlardı ki, bunu herhalde kendileri de kabul etmezler!..
   Şimdi sorunun özüne geliyorum:
    ‘Posbıyık bizi tehdit etti’ yaygarasının altında, yaklaşan yerel seçimler nedeni ile AKP’nin yüreğinde gitgide derinleşmeye başlayan CHP ve Posbıyık korkusu yatıyor! AKP ve yandaşlarının bizden ödleri kopuyor!..
   Şu var ki korkunun ecele faydası yoktur! Bana, Ereğli Belediye Başkanlığı adaylığı görevini veren CHP, gümbür gümbür geliyor! Belediye seçiminde AKP’yi silindir gibi ezip tarihi fark yapacağız!.. Ereğli’nin gitgide kararmaya başlayan yüzünü yeniden aydınlatacağız. Yepyeni projelerle Ereğli’yi, önceden hedeflediğimiz gibi, bir pırlanta kent haline getireceğiz!..
   Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın!..
   Muarızlarımıza buradan sesleniyorum:
   Gümbür gümbür geliyoruz! Biliyorum, korkuyorsunuz; ama, korkunun ecele faydası yoktur!..
   Karadeniz Ereğli önceki dönem Belediye Başkanı
   Halil POSBIYIK
   ***
   Yapma be eski başkan!..
   Hani orada olmasam, konuya en yakın pozisyonda bulunmasam ve (bağırırcasına) konuştuklarınızı duymasam “hadi ya!..” diyeceğim. Konuya muhatap yayın kuruluşunun olayı ‘tehdit’ olarak algılamasını bir yana bırakıyorum. Ancak, orada gösterdiklerinin de sadece ‘saygıdan’ ve güzel gecelerine gölge düşmesinin endişesinden olduğuna inanıyorum.
   Basına gönderdiğiniz bu açıklamayı bir yandan, ‘yanıt hakkı’ diye kullandıysam da, diğer yandan, konuyu ne kadar saptırmak istediğinizi vurgulamaya çalıştım.
   Aklıma gelmişken; konuyla ilgili ilk köşe yazımdan sonra sahipliğini Şenol Azman’ın yaptığı Olay Gazetesi’ndeki fotoğraf’ın her şeyi açıkça anlattığını da hatırlatmak isterim!
   Sanırım bu konuda, CHP milletvekilleri ya da İlçe Başkanı Yaşar Balcı da bir açıklama yapar!
   Evet, bir konuda aynı düşünüyoruz; Korkunun ecele faydası yoktur!..
   Tabi, bu da korkan kişiye bağlıdır!

1.08.2008 09:44:27

Bu yazı 1489 defa okunmuştur

Yazara ait tüm yazılar için tıklayınız

Facebook'ta Paylaş

YORUMLAR (1)
YORUM EKLE
Adınız


(1000 / )

01.08.2008
Eski elemaniniz. Celil Deniz diyor ki;

Merhaba fikri abi nasilsin. pardon burasi haber yorum kosesi ama ne sekilde sana yazacagimi bulamadim size ulasmak ve konusmak istiyorum.


Şu anda 5 kişi online
Toplam ziyaret : 76.197.347

Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi

SAFRA KANAL TAŞLARINDA CERRAHİ DIŞI TEDAVİ YÖNTEMİ


Devamını oku »

14.03.2024 09:54:08 tarihinde yazıldı
707 kez okundu


(ESPRİYLE) KAREDEN YANSIYAN

EMİN ELLERDE OLUNCU..!


TUĞBA ARSLAN TAMİRCİ { KALEMİMDEN }
DİDEROT ETKİSİ


Devamını oku »

28.11.2023 12:54:26 tarihinde yazıldı
2021 kez okundu



Bu site en iyi IE5+ tarayıcı ve 1024 x 768 çözünürlükte izlenir.
Tüm Hakları Saklıdır
© 2006 EregliHakimiyet.Com - EregliHakimiyet.Net

Tasarım & Programlama RSNet tarafından yapılmıştır

Ereğli Haberleri